01 Şubat 2010 | Pazartesi

'Uğur'lu sol

Fenerbahçe'nin 4 eksikle, zorlu bir yolculuk sonucu gittiği Sivas'ta farklı kazanmasının iki nedeni vardı. Birincisi; Sivasspor'un orta alanda direnç gösterememesi, ikincisi Uğur Boral'ın sol kanadı otoban gibi kullanması... Tabii eksik derken Emre, Lugano, Baroni ve Santos'u işaret ediyorum. Güiza'nın yokluğunun ise Fenerbahçe için bir şans olduğunu Sivas'ta gördük. Güiza olsa kenarda oturacak olan Semih gol vuruş noktasına nasıl gidileceği, rakip defansın arkasına nasıl sızılacağını ve gol vuruşunun nasıl yapılacağını uygulamalı olarak gösterdi. Bununla da kalmayıp, orta alanda topla buluşup, savunma arkasına adam kaçıran pasların nasıl atılacağını örnekledi. Uğur'un attığı ilk golde olduğu gibi... Bir bakıma Alex'in rolünü de çaldı desek yanlış olmaz. Çünkü Uğur'un attığı ikinci golde bu kez o işi ustası Alex yaptı. Uğur Boral'ın iyi oyununda hırsı ve dikine oynama isteğinin payı olduğu kadar, Abdurrahman'ın önünde oynayan Musa'dan yardım alamamasının da payı büyüktü. Uğur işte bu nedenle cezayı kesti.

Tek zayıf halka Topuz

Genel olarak baktığımızda Fenerbahçe savunması fazla zorlanmadı. Bu bölgede Bilica ile görev yapan Deniz beklediğimin aksine iyi oynadı. Hatta zaman zaman Bilica'nın sorumsuzca terk ettiği görev alanını kapayarak, tehlikeleri önledi. Bütün olumlu düşüncemize karşın, Vederson'la birlikte Musa'nın hazırlayıp, Mehmet Yıldız'ın taçlandırdığı pozisyonda izleyici gibi davranmaları hanelerine yazılan olumsuz puandı. Fenerbahçe'de Mehmet Topuz en zayıf halkaydı. Daum'un Topuz'a 80 dakika tahammül etmesi anlaşılır gibi değildi. Oysa Daum'un, çok daha önce Mehmet Topuz-Gökhan Ünal değişikliği yapması gerekirdi. Alman hocanın Gökhan'ı oyuna alırken, Semih'i çıkarması ise anlamsızdı. Maç İstanbul'da olsa alkışlatmak için yaptı diye savunanlar olabilirdi ama Sivas'ta bu hamlenin hiç anlamı yoktu. Özetle ağır sahada oynanması beklenen karşılaşma televizyon izlenimiyle güzel bir sahada oynandı ve Fenerbahçe ummadığı kadar kolay bir galibiyet elde etti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor