02 Şubat 2010 | Salı

Mesaj haftası

Bilerek kart görenlerin durumu akla ziyandı ama Fenerbahçe, Sivas'ta yokluğun varlığına dönüştü. Yok olanlar kilitti. Kalanlar anahtar. "İkinci el ayak" sayılan Uğur Boral ve Semih Şentürk, birinci sınıf yürekle, farkın artmasının sebebi oldular. Galibiyet düzenindeki bir bahçenin içinde 2 kardelen. Star geçinenlerin Fenerbahçe'nin boynuna attığı kementleri, can simidine dönüştüren iki usta.

***
Uğur Boral... Önce Carlos'un, sonra Santos'un kullandığı hayattan arta kalan boşluğu harika doldurdu. Gittiği yere kadar gitti, geri dönmesini de bildi. Görmeyen gözlerle kendisini izleyen teknik patronlara, "Beni göze almalısınız" mesajını gönderdi. Türkiye'de topla bu kadar çabuk hareket eden ve sürekli rakip alanı düşünen başka bir kanat oyuncusu yok. Acı olan, böyle birinin varlığını ispat etmesi için, bilerek kart görenlerin yokluğunu beklemek. Bu gurur Daum'a ait olsun.

***
Semih Şentürk... Gerçek bir takım oyuncusu. Harıl harıl bir yürek. İki pas arasındaki en kral adam. Futbol topuna, dokunuşuyla incelik katan ustalığı da caba. Kaleciyle karşı karşıya kaldığı zamanlarda, az bulunur bir vuruş tekniği var. Semih Şentürk'ün, Fenerbahçe'nin göçük altındayken bulduğu umut olması da acı bir şey. Çünkü bu adamın kazandırdıklarıyla, onun yerine oynatılanların kaybettirdikleri arasında çok net deliller var. Bu gurur da Daum'a ait olsun.

***
"Sivas'da oynayan futbolcularım, cezalı futbolculara güzel bir mesaj yolladılar" diyen Daum bilmelidir ki... O futbolcular mesajlarını disiplinsizlik hanedanlığına yolladılar. Kendi üzerine alınmayan krallara! Padişahlara!

***
Galatasaray, Denizli'de kolay kazanmanın kadife yüzüne aldanıyordu az daha. Denizlispor'un ısıran yanını gördükten sonradır ki, işi daha ciddiye aldı ve kazandı. Yeni transferlere yer açmak, takımdaki bütünlüğü bozmak gibi geldi bana. Hiçbir büyük takım, devre arasında bu kadar yama yapmaz!

***
Trabzonspor, kaybettiklerini en hızlı toplayan takım. Bunun adı kendini onarmak. Bunun adı hırslanan fırtına! Aşağıdaki mücadeleyi, tepeden izleyen komutanla, askerlerin içine giren komutan arasındaki farkın, en anlamlı belgesi gibi duruyor Şenol Güneş. İçinde aşk olan galibiyetlere imza atarken aslında geleceğin takımını yaratıyor.

***
Beşiktaş'ta başkanlığı yine Yıldırım Demirören kazandı... Hayırlı uğurlu olsun. Beşiktaş'ta iç kavgalar olabilir ama başkanlık ritminin bozulmasına izin verilmez.

***
Haftanın en ilginç mesajı Mahmut Özgener'e ait. "Şiddete karşı devrim yapacağız!" Cevap vermemek elimde değil! Devrimi adaletli insanlar yapar Sayın Başkan!. Yemek masalarında gazetecilerle kadeh kaldıranlar değil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor