22 Nisan 2011 | Cuma

Güneş'in Almanya'sı

Neredeyse 20 yıl oldu. Fenerbahçe Stadı'nın eski halinde bir FB-TS randevusu. Trabzonspor baştan sona iyi oynayıp sayısız gol kaçırdığı maçı, kaleci Pfaff'ın, Oğuz Çetin'in uzak mesafeli vuruşunu karşılayamaması sonucu yenik kapatıyor.
Ertesi gün gazetelerin manşeti, dönemin popüler şans oyunundan alınıyor: "Trabzon kazıdı, Fener kazandı." 1996... Şenol Güneş'in Trabzonspor'u, Avni Aker'de Fenerbahçe'yi ağırlıyor. Yine baştan sona üstün, sayısız gol pozisyonu üretiyor.
Ancak öne geçmesine rağmen kalesine gelen yegâne iki topu karşılayamayan kalecisi Müller nedeniyle maçı ve şampiyonluğu kaybediyor.

* * *
Bu sezonun ilk yarısı. 2010 yılında sürekli çıkışta olan Güneş'in Trabzonspor'u her maçta ayrı güzel oynuyor. Göze çok hoş gelen performanslar, müthiş bir pas trafiği, çok sayıda pozisyon. Herkes aynı fikirde: Trabzonspor, Barcelona gibi. Ligin ikinci yarısı başlar başlamaz tökezliyor bordo-mavililer. Dokuz puanlık fark sadece 6 haftada kapanıyor.
Rakipte öz güven tavan yaparken, Trabzon'da panik başlıyor ancak kayıpların önü de bir şekilde alınıyor.
Trabzonspor artık göze hoş gelmeyen, çok pozisyon üretmeyen bir oyun tarzına sahip.
Buna karşılık az gol yiyor, rakibinin açığını yakaladığı anlarda bulduğu gollerle seri galibiyetler alıyor.
Trabzonspor ligin bu devresinde Almanya gibi. Sakin, güvenli, garantici olmaya çalışıyorlar...
1986 Dünya Kupası Gol Kralı Gary Lineker'in "Futbol 22 kişinin 90 dakika boyunca bir topun peşinde koştuğu, sonunda Almanlar'ın kazandığı bir oyundur" sözüne güveniyor artık bordo-mavili takım.


* * *
Şenol Güneş büyük hoca.
Takımını aynı sezonda hem Barcelona hem de Almanya gibi oynatabiliyor.
Kral Kupası'nda, Barca'nın kazıyıp Real'in kazanmasına bakarsak belki de en doğrusunu yapıyor bu kez, gönüllerin değil resmiyetin şampiyonu olabilmek için.
Lakin bu kez viraj çok keskin ve zorlu. Eskişehir gibi bir futbol kentinde 3 puan arayacak Trabzonspor.
Fenerbahçe karşısında, tribünlerinin büyük desteğine rağmen 1982 Dünya Kupası'ndaki Almanya-Avusturya maçına benzer bir oyun sergileyen Kırmızı Şimşekler her zaman için çok önemli bir rakip.
Güneş'in, Burak'ın "Podolski"liğine eşlik edecek bir "Klose" ile çok dikkatli bir savunma ve özverili orta sahaya ihtiyacı olacak mutlaka. Sezonun maçı bu maç.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor