18 Nisan 2011 | Pazartesi

Yine tek farkla

Şenol Güneş, Bursaspor'un çalışkan orta sahasına karşı hafta içi idmanlarında Ceyhun'u denemişti. Ancak sahaya yine Alanzinho-Jaja tercihi ile çıktı.
Yani Trabzonspor yine 4-2-4 oynadı. İki Brezilyalı ilk yarı boyunca yeterince üretken olamazken Colman'ın olağanüstü çabası orta sahadaki açığı biraz olsun giderdi.
Geneli dengeli geçen ilk yarıda önce Trabzonspor, Alanzinho'nun pasında Burak ile net pozisyon buldu ama sonra Bursaspor aynı pozisyonda çok net iki şans yakaladı. Konuk ekibin bir şanssızlığı İvankov'un sakatlanıp çıkmasıydı. Pozisyon üretmekte zorlanan Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın savunma arkasına sarkabildiği tek tipik pozisyonda golü buldu ve soyunma odasına hiç beklemediği bir avantajla girdi.
Bordo-mavililerin ikinci yarıda kontrollü oynayacağı belliydi. Öyle de oynadılar.
Ancak zaman zaman yine telaş yaptılar. Jaja ve Alanzinho oyunun ilk 15 dakikalık bölümde etkili gözüktüler. Ancak yine de net pozisyon üretilemedi.

Güneş tehlikeyi sezinledi
Aslında ikinci yarının topa hakim tarafı Bursaspor'du.
Ancak savunmanın dikkatli oyunu, Cale'nin toparlanması, Selçuk ve Colman'ın üstün mücadele azmi birleşince kalede ciddi bir gol tehlikesi yaşanmadı.
Trabzonspor'un ve tribünlerin bunaldığı anlarda kulübeden gelecek destek çok şey ifade edebilirdi ancak yedekler hep bildiğiniz gibiydi.
Jaja yorulup Serkan'a yardımı bırakınca Bursaspor bu kanadı iyi kullanmaya başladı. Şenol Güneş'in müdahalesi kaçınılmaz hale geldi. Ceyhun göbeğe, Alanzinho sağ öne geçince bordo-mavililer rahat bir nefes aldı. Risk alan rakibi karşısında hızlı hücumlar da buldu ancak kendisini rahatlatacak golü bir türlü bulamadı.
Serkan sakatlanınca bu kez Glowacki stopere, Giray sağ beke geçti.
Bir de Barış ile zindelik sağlanınca zor doksan dakikanın sonu mutlu geldi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor