02 Eylül 2015 | Çarşamba

Konuşma hakkı Terraneo'nun!

Maçlardan sonra Vitor Pereira'yı dinlerken, farklı bir şeyler söyler mi diye bakıyorum. Eline verilen müthiş kadro için hep bir şeyler vaat etti. Ancak kelimeler ile yapılanlar bir türlü örtüşmedi.
Bu yüzden, özellikle son Antalyaspor maçı sonrasında, kritiği yapma, mikrofonlara konuşma hakkı sportif direktör Terraneo'dadır. Çünkü maçta teknik adamın yaptıklarını değil, İtalyan menajerin aldıklarını konuşuyoruz.

Anlaşılmaz değişiklik
"Van Persie ortaladı, Nani kafayı vurdu..." Bu aksiyonun içinde henüz Pereira'yı katamam. Kulübün milyon euro'ları ile Saracoğlu çimlerine gelen bu iki yıldız, kendi birikimleri, becerileri ve akılları ile galibiyeti takımlarına getirdiler. Aynı planlandığı gibi. Planlamanın altını çizelim. Bu oyunculara da bunun için güveniliyor. İşler zora girdiğinde işi bitirsinler diye.
Pereira, Fernandao-Volkan Şen değişikliği ile zaten anlaşılmazı yaptı. Bu ikilinin Bursaspor'dan beri nasıl anlaştıkları ortadayken, birbirlerinden yoksun bırakma hamlesini yapan hoca, maç konuşmasını yapmaz. Maçı kazandıran oyuncuları olan adam yapar.
Dışarı gelen Diego veya Nani ya da içeri giren Meireles olsa, yine bir anlam katabilirdik bu hamleye.

Barcelona büyük olamamış
"Rize maçında tek forvete dönmemiz gerektiğini söyledim ama Atromitos karşısına iki tane ile çıktım. Çünkü büyük takım önde oynamalı" dedi Fenerbahçe'nin hocası.
Yani; büyük takımda forvet sayısı çok olurmuş. Dünyayı 4-6-0 ile kasıp kavuran Barcelona büyük olamamış hiçbir zaman. Bunu da öğrendik.
Tekrarlamakta fayda var. Önerim, Pereira'nın devamlı bahsettiği uyum süreci bitine kadar, maç sonrası konuşmalarını Terraneo'nun yapmasıdır. Çünkü; tabelayı değiştiren hamleleri o yaptı.

Planlama budur işte
Aziz Yıldırım genç oyunculara yatırım yaparak, üç-dört sezonluk bir iskeletin peşine düştüklerini söyledi. Hamleler de bunu gösteriyor zaten. Yetenekli ve umut vaat eden oyuncular getiriyorlar.
Bir harman var ortada. Çoğumuz tartışıyoruz, "Ozan oynamaz mı, Alper niye bekliyor" diye. Ama süreç bu sezonu çabuk geçip, ötekiler için oturmuş bir düzeni vaat ediyor.
Önümüzdeki mayıs 13 oyuncunun sözleşmesi bitecek Fenerbahçe'de.
Yeni gelenlerin üstünde soru işareti olmadan yenisi başlayacak. Planlama budur. Galatasaray'ın Denayar, Kevin ve Rodriguez transferleri de planlama olabilir.

Az risk al, kazan
Üç genç oyuncu da Avrupa'nın çok önemli takımlarının kadrolarına girdiler, seçildiler. Takip edilmiş, değerlendirilmiş ve şans bulamamışlar. Hamza Hamzaoğlu, Avrupa kafasındaki bu yatırımı, kendi yönetiminde performansa çevirmenin peşinde. Hem de az maliyetli yatırım yaparak.
Finansal açıdan sıkışıkken, az risk alıp, çok kazanmayı çözüm olarak seçtiler. Taraftar şikayetçi olabilir ama seçenekler içinde en "fırsatçı" olanı budur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor