Fatih Doğan

Fatih Doğan

04 Mayıs 2015 | Pazartesi

En 'Baba' yedek

Avni Aker'de ilk 45 dakikayı her iki takım da ısınma turları şeklinde geçirdi. Bu seviyedeki iki takım ve maç için gereğinden fazla stratejik ve kontrollü oynadı.
Beşiktaşlı oyuncuların ilk yarı ev sahibi Fırtına'yı durdurma ve kulübedeki Demba Ba ile ikinci yarıda sonuca gitme planınına Trabzon da uyunca 'idman maçına' döndü.Slaven Bilic'in Trabzon'da 4-4-2 'nin çökeceğini görmesi ve çift ön liberolu 4-2-3-1'e dönmesi ve Demba Ba'nın yedek soyunması doğru karardı.

Özer'in çıkması hataydı
İlk yarı Beşiktaş'ın istediği şeklinde geçti. Demba Ba'nın oyuna girdikten sonra klas vuruşu ve attığı gol planın bir parçasıydı. Ba yorgun olsa belki de o vuruşu ıskalayabilirdi!
Trabzonspor golden sonra beklenen reaksiyonu verdi. Ancak Özer'in çıkması yorgun ve düşmeye başlayan Beşiktaş orta sahasını rahatlattı.
Bilic'in bu aksaklığı gidermek için Mustafa'yı çıkarıp
Kerim veya Oğuzhan'
la orta sahaya takviye yapması gerekiyordu.
Gözler Bilic'i ararken Sivok'u hastanelik eden dirsek devreye girdi.
Kolayca Beşiktaş lehine penaltı ve kırmızı verilebilecek pozisyonda aleyhe faul çıktı. Birkaç dakika sonra Ersan'ın düşürülmesindeki penaltıyı da Cüneyt Çakır hocam bizce atladı.
Beşiktaş 3 puan aldığı için bu verilmeyen kart ve penaltılar engel teşkil etmedi. Trabzonspor bir gol atsa bu işin vebali ağır olurdu.
Tolgay ve Sosa'nın kaçırdıkları bir yana uzatmada gelen 2. gol Beşiktaş'ın şampiyonluk yolunda kararlılığını ortaya koydu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor