Fatih Doğan

Fatih Doğan

02 Temmuz 2009 | Perşembe

Çifte yanlış!

Beşiktaş, lig ve kupayı zirvede bitirerek çok büyük bir başarıya imza attı. Başkan Yıldırım Demirören, yöneticiler, hatta Mustafa Denizli kepenk indirip Maldiv Adaları'na tatile gitse ve telefonlarını kapatsa hiç kimse tek bir eleştiri getiremezdi. Üstüne üstlük çifte şampiyonluktan dolayı methiyeler dizilir, büyük alkış alırlardı. Ancak çifte zaferi doyasıya yaşamak ve yaşatmak dururken önce sayın Mustafa Denizli sahneye çıktı. Bir anda şampiyonluk kutlamalarının üstüne gölge düşürdü, ardından da başkan Yıldırım Demirören... Mustafa hocamın "yorgunum, bırakıyorum" kararını saygıyla karşıladım. Ancak baskılar ya da oluşan yeni şartlar sonucunda dönüş kararını aldığı gün ilk yaptığı çıkışın çok büyük bir yanlış olduğu gerçeğini ortaya koydu. Genç bir insanın hata yapma şansı var. Ama Denizli gibi kurt bir hocanın dönüş ihtimalinin olduğu bir ortamda Beşiktaş'ın şampiyonluğunu gölgeleyecek bir yanlışın içine düşmemesi gerekirdi. O yüzden Mustafa hoca ya "bırakıyorum" demeyecek ya da dönmeyecekti.

Anlayan beri gelsin...
Daha büyük yanlış, sayın başkan Yıldırım Demirören'in Mehmet Topuz'un ipiyle kuyuya inmesiydi. Şampiyonluğu doyasıya kutlamak varken büyük bir yanlışın içine düştü. Bu transferin şekli belli olmadan, daha Mehmet Topuz Beşiktaşlı yöneticilerle tatil yaparken şekli eleştirdiğim için tüm bunları şu anda çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bir çifte şampiyonluk ancak bu kadar gölgelenebilirdi. Allah'tan güneşin balçıkla sıvanmayacağı gibi tarihe geçen çiffte şampiyonluk da böyle hatalarla yok olmayacak. Ancak bu olayı anlamaya çalışırken hâlâ "zafer sarhoşluğunun sonucudur" diye düşünüyorum. Üstelik yanlışlar sadece Denizli vakası ve Topuz komedisi ile sınırlı kalmadı. Transferde de tam bir hovardalık yaşanıyor. Nihat'a, Nobre'ye ödenen astronomik ücretleri çoktan geçtim. 4 milyon euro benservis bedeli ödenen Zapotocny'nin durumu henüz netleşmiş değil. Adı duyulmamış, pazara çıkmamış İsmail Köybaşı'na verilen 6.5 milyon euro artı Serdar Kurtuluş'a da hâlâ aklım ermiyor. Bu operasyona akıl sır erdirebilen biri varsa beri gelsin...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor