Fatih Doğan

Fatih Doğan

18 Mayıs 2009 | Pazartesi

Çifte mutluluk

Türkiye Kupası şampiyonluğunun Beşiktaş üzerinde zihinsel ve fiziksel yansımalarının nasıl olacağı tam bir merak konusuydu. Beşiktaş, şan ve şampiyonluk peşinde koşsa da A.Gücü'nün can derdine düştüğü bir ortamda maçın zor geçeceği kesindi. Maç başlarken beklenmedik, bizi şaşırtan üç olay gerçekleşti. Birincisi; Mustafa Denizli, esame listesine Ekrem'in ismini vermişti. Sahada Zapotocny'yi görünce rakibin uzunları De Nigris, İglesias, Mehmet Yılmaz'ı aynı anda sahada görünce son dakika değişikliği yaptığı anlaşıldı. Kendi içinde tutarlı bir karar. İkincisi; A.Gücü taraftarının maratonda da birbirine girmesi. Takımın en önemli maçlarından birine çıktığı anda tribünlerin iktidar kavgasına tutuşması Beşiktaş'a yaradı. Üçüncüsü; siyah-beyazlı takım, birinci dakikada Tello'nun ortasında Bobo'nun "vücudunu ortaya koyarak" skoru 1-0 yapmasıydı. Hiç kimse bu kadar erken bir gol beklemiyordu. Bobo'yu Olympiakos'a transfer oluyor diye izlemeye gelen Yunanlı gazeteciler bile şaşırdılar bu işe. Çünkü geceyi açanda, kapatan da Bobo oldu. Yunanlılar en az 7 milyon euro vermeden Bobo'nun bırakın kendisini formasını bile zor alırlar.

Karaman'ın oyunu
Hikmet Karaman ikinci yarı Jaba'yı oyuna alarak çok akıllı bir hamle yaptı ve takımının hücum gücünü ikiye katladı. Orta saha direnci kırılan Beşiktaş'ın çıkmakta zorlandığı bu anlarda Denizli'nin (59'da) yardımcı hakeme kızmak için korner direğine kadar gitmesi ilginç bir andı Mustafa hoca, Yusuf'un yerine Ekrem'i, Tello'nun yerine Uğur'u alarak düşen orta sahayı toparlama yoluna gitti. Kontratağa dönen Beşiktaş aradığı golü benzer bir çıkışta Ekrem'in asisti Bobo'nun kafasıyla bulması kararı onurlandırdı. Beşiktaş'ın futbolcularının ve vefakar taraftarının coşkusu haklı bir sevinçti. Gecenin en kısa ve anlamlı özetini bizce taraftar son tezahüratıyla yaptı: "Kupa bizim, şampiyonluk bizim."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor