30 Kasım 2018 | Cuma

Barış’alım artık

Dünya futbolunda artık çift forvet oynayan çok az takım var. Her takım önce savunma güvenliğini düşünüyor. Koeman da bu gerçeği yeni fark etmiş olacak ki dün sahaya tek forvet özellikli oyuncuyla çıktı. Dikkat edin tek forvetle demedim! Çünkü sistem olarak baktığımızda 4-6-0 gibi bir diziliş vardı... Frey orta saha oyuncusu gibi oynadı. Koeman onun golcülüğünden ziyade fizik gücünden faydalanmak istemiş belli ki! Hal böyle olunca Fenerbahçe rakip ceza sahası içine çokça girmesine rağmen golü bulamadı. Barış'a ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Zagreb sol kanadını tek başına felç etti. Tabii bunda arkasında oynayan İsla'nın da payı büyüktü. Çok iyi bir uyum yakaladılar. Aynı şeyleri sol kanat için söylemek zor.

***

Ön tarafta ipsiz uçurtma Valbuena olunca o kanatta Hasan Ali tek başına mücadele etmek zorunda kaldı. Zagreb ekibi ilk maçın aksine bekleyip, kontrataklarla çıkmayı planlamıştı. Ezber oynayan her takım beni ürkütür ve Zagreb tam da böyle bir takım. Nadir de olsa Fenerbahçe'yi eksik yakalamayı başardılar. Fenerbahçe taraftarına bir kez daha hayran oldum. Yağmurda, çamurda hiç susmadan, takımlarını desteklediler. Süper Lig'de taraftarı üzdünüz, bari Avrupa Ligi'nde gidebildiğiniz yere kadar gidin. Koeman'ın hiç oyuncu değiştirmemesi karşılaşmanın en garip olayıydı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor