24 Şubat 2016 | Çarşamba

Fernandao olmak...

ezon başından bu yana tartışıp duruyoruz; Robin van Persie mi Fernandao mu diye... Ben de bu tartışmanın sürekli içerisinde olan biri olarak özeleştiri yapmak istedim. Bence siz de yapın.
Bu ikiliden hangisinin ilk 11'de sahaya çıkacağıyla ilgili yapılan bütün tartışmalarda oyumu her daim van Persie'den yana kullandım. Nedenim eminim herkesin nedenidir.
Kariyer, oyun aklı ve hücum zenginliği açısından Hollandalı yıldızın oynaması bana hep doğru olan seçenek gibi göründü.
Ancak dün bir anda Fernandao'nun yerine koydum kendimi... Yaptığım bu empati onun ne kadar zor bir durumda olabileceğini gösterdi bana...
Düşünsenize, sahaya çıkıyorsunuz, tribünler hep bir ağızdan, van Persie'nin ismini bağırıyor. Taraftarlar ve basın sürekli onun oynaması gerektiğini söylüyor, yazıyor. Hatta Başkan Aziz Yıldırım bile!
Böyle bir ortamda nasıl idman yaparsınız, maçta nasıl bir performans ortaya koyarsınız? Akşam eve gittiğinizde eşinizin, çocuğunuzun yüzüne nasıl bakarsınız? Hep "istenmeyen adam" olmak nasıl bir duygudur.
Oysa ikisi de Fenerbahçe'nin futbolcusu...
İkisi de sarı-lacivertli formaya hizmet etmek için buradalar.
Ama van Persie yıldız, Fernandao tu-kaka! Fernandao geldiğinden beri idman kaçırmayan, faydalı olabilmek için canını dişine takan gerçek bir profesyonel.
Ama farkında mısınız, hep birlikte, el birliğiyle onu bitiriyoruz.
Onun da sevilmeye, ilgi görmeye, sahiplenilmeye ihtiyacı var.
Bu noktada Vitor Pereira'yı tebrik ediyorum. En zor zamanlarda ona hep sahip çıktı. Ya da sahip çıkmaya çalıştı!
Başkana, taraftara, medyaya rağmen...
Bizim şimdi farkına vardığımız, "Fernandao olmak" konusunu hepimizden önce anladı. Maç kaybetti, puan kaybetti ama Fernandao'yu kaybetmemeyi seçti. Hepimize rağmen...

Terraneo nerede?
Bildiğiniz gibi Terraneo'nun bütün yetkileri elinden alındı, tesislere girişi dahi yasaklandı. Aziz Yıldırım ve Terraneo arasındaki krizi kamuoyuna ilk duyuran gazeteciyim.
Haberi ilk yaptığımda sosyal medyadan, Fenerbahçeli taraftarlardan inanılmaz tepkiler almıştım. Hemen hepsi beni Fenerbahçe düşmanlığıyla, takımın içini karıştırmakla suçluyordu. "Her zamanki gibi" benim dediğim noktaya geldik. Terraneo bugün-yarın kovulur! Bana sorarsanız Terraneo'nun gelişi dahi büyük bir hataydı. Bir diğer büyük hata ise ona verilen yıllık 1 milyon 650 bir euro'luk maaştı.
Ya arkadaş, böyle büyük paralar futbolcuya, teknik adama veriliyor. Siz hangi akla hizmet bir sportif direktöre böyle bir sözleşme yaptınız? Terraneo son iki aydır Samandıra Tesisleri'nde soliter oynayarak geçirdi! Bu dönemde maaşını tıkır tıkır aldı. Hiçbir şeye karışmadan alınan 1 milyon 650 bin euro...
Başkan Aziz Yıldırım'ın kızdığı Serdar Kesimal'den ne farkı var Allah aşkına?
Milyonluk sözleşmeleri yapıyor, sonra da "Nasıl kurtuluruz?" diye kara kara düşünüyorsunuz!
Artık Fenerbahçeli'nin parasıyla mukavele yaparken biraz daha düşünün.
İyi düşünün. Hadi futbolcu neyse de sportif direktör transferi nedir? Bizi sadece bizden olanlar anlar. Sportif direktör getireceksen bu ismin mutlaka yerli olması gerekir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor