17 Şubat 2016 | Çarşamba

Ekstra adam

Bu sezon izlediğim en iyi Fenerbahçe'ydi.
Herkes iki kişilik oynuyor, yardımlaşma üst seviyede, rakip topu aldı mı en az 3 Fenerli saldırıp alıyor. Pereira; iyi kapanan, hızlı çıkan rakibe karşı 3 defansif orta saha oyuncusu ile başlayarak doğruyu yaptı.
Ozan- Topal-De Souza üçlüsü sürekli pres yaparak rakibin pas trafiğini kesti.
Zaten kontra oynamaktan başka planı olmayan Moskova ekibi, bu ağır baskı karşısında kendi yarı sahasına hapsoldu.
Fenerbahçe'nin baskılı oynadığı dakikalarda beni en çok endişelendiren şey takımın gücünü ekonomik kullanmaması oldu. Ama gördük ki baskılı oyuna rağmen kondisyon anlamında pek sıkıntı yaşamadılar.

Josef'in atmasına şaşmadım
Persie'ye bakıyorum, sürekli oyunun içinde… Takımın pas istasyonlarından biri olmuş. Öyle, "Ben forvetim. Önde beklerim" demeden gerekirse savunmaya yardıma geliyor. Aslında gol atabileceği pozisyonlar oldu. Ancak dikkat ettim; topu aldığında hep daha iyi pozisyon alıp vurmak istiyor. Bu düzeyde o kadar zaman bulmak çok zor.
Golleri Souza'nın atması sürpriz olabilir ama bana değildi. Ligde de ön liberolardan birini rakip ceza sahasına yakın oynatıyor Pereira. Rakip savunma hücumcularla uğraşırken araya giren "ekstra adamın" pozisyona girip golü atması F.Bahçe'nin yeni gol planıydı.
Ligde olmadı belki ama dün gece iki gol birden attı De Souza… Tabii o pozisyonlarda koşu yapıp rakibi şaşırtan Persie'yi unutmayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor