Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

01 Ocak 2014 | Çarşamba

Zirve alev alev

2013 spor ve sanatta birçok marka ismi kaybettiğimiz buruk bir yıl oldu. Dileriz ve umarız; 2014 spor ailesi ve ülkemiz için, acısı az, umutların yeşerdiği, güzelliklerle dolu bir yıl olur. Tüm FOTOMAÇ okurlarının yeni yılını tebrik ediyorum... İstanbul BB ve Ankaraspor'un birlikte puan kaybetmesi en çok da takipçileri Orduspor'a ve geriden gelmeye çalışan takımlara yaradı. Zirve takipçisi Balıkesirspor ile evinde 0-0 berabere kalan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 2013'ü PTT 1.Lig'in zirvesinde tamamlarken, kamuoyunun zirvede olurlar tahminini de yanıltmamış oldular. İstanbul BB'nin 39 puanla zirvede yer aldığı arenada takipçileri Ankaraspor'un 37, Orduspor'un 36, Balıkesirspor'un 35 puanları var. İlk 2 takımın direkt Süper Lig'e çıkacağı yarışta bu dört takımın amansız yarışı ikinci yarıda da hız kesmeden sürecek gibi.
19.hafta kısır bir hafta oldu.
Takımlar sadece 18 golle ilk yarının son haftasını oynamış oldular.

Derbide Mersin güldü
Haftanın en ilgi çeken ve sonucu merakla beklenen maçı, Çukurova derbisi olan, Mersin İdmanYurdu-Adanaspor maçıydı.
Gollerin son 32 dakikada atıldığı maçta Mersin İdman Yurdu rakibini net bir sonuçla 3-0 yendi ve üste biraz daha yaklaştı.
Turuncu-beyazlılar ise iddialı başladığı sezonda kendisini ateş hattının tam içinde buldu.

Fethiye ısındı, ara geldi
Ligde, son haftaların en popüler takımı kuşkusuz Fethiyespor oldu.
Engin İpekoğlu ile çıkışa geçen 'Ege Beyi' tam kazanıyorum dediği maçta Gaziantep Büyükşehir Belediye'nin Abdullah Halman ile bulduğu gole engel olamadı ve berabere kalıp umutlarını ikinci yarıya taşıdı. Ege temsilcisi ligin son 6 haftasında hiç yenilmedi.

Denizlispor nereye?
Denizlispor'da garip işler, beraberinde kötü sonuçları da beraberinde getiriyor. Sık sık yönetim ve hoca değişikliği bu duruma en etken sebep.
Ligde kalma kavgasındaki yeşil- siyahlı takım bu sefer de evinde Boluspor'a 2-0 kaybetti. Boluspor uzun aradan sonra Besim Durmuş ile kazandı ve korku tünelinden birazcık uzaklaştı.
Kırmızı-beyazlı takımda başkan Mehmet İnceayan yönetimi bu maçla birlikte görevi bıraktı.

Mersin 3 attı, 33'e ulaştı
Ezeli rakip, ebedi dost iki takım, Mersin İdman Yurdu-Adanaspor, nam-ı diğer Çukurova Derbisi'nde, yüzü gülen Mersin ekibi oldu.
Rakibini son yarım saatte bulduğu 3 golle yıkan kırmızı-lacivertli takım zirveye de 2 puan daha yaklaşmış oldu ve puanını 33'e çıkardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor