Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

25 Aralık 2013 | Çarşamba

Soluk soluğa yarış

PTT 1.Lig'de ilk yarı bu hafta yapılacak 19.hafta müsabakaları ile tatile giriyor.
Lider yine İstanbul Büyükşehir Belediyespor! Önemli maçta Orduspor'u farklı yenen Ankaraspor ve Kahramanmaraş'ı yenen Balıkesirspor'un takipleri sürüyor.
Üstte ve altta bir hayli oyuncu hareketliliğinin yaşanacağı çok açık!
18.hafta için 'Ev sahipleri haftası!' diyebiliriz. 32 golün atıldığı bu haftada tam 6 takım kendi evinde kazanmayı bildi. Dışarıda galip gelen takım sayısı iki!
Ligde tek beraberlik Bolu'da oynanan Boluspor-Fethiyespor maçında görüldü. Deplasmanda 1461 Trabzon'u 3-2 yenen İstanbul BB, son haftaya lider girmeyi başarırken, haftanın bir ilginç notu da tüm maçlarda gol olması ve hakemlerimizin 4 defa penaltıya hükmetmesi oldu.

Kart kaybolunca...
Haftanın değil, belki de futbol tarihimizin en ilginç olaylarından birisi, Samsunspor-Manisaspor maçında yaşandı. Hakem Suat Arslanboğa Manisaspor'lu Bekir'e göstereceği kırmızı kartı cebinde bulamayınca gitti, 4. hakemden kırmızı kartını emanet aldı ve Manisasporlu oyuncuyu oyundan ihraç etti.

2. Donk vakası!
1.Lig'de haftanın son maçını seyretmek için ekran başına geçenler, televizyon tarihinin en ilginç olaylarından birine tanıklık ettiler.
TRT Spor'da Adana Demir-
Denizlispor maçı oynanıyor yazıyordu ama ekranlara Süper Lig'den Akhisar Belediye-Sivasspor maçının görüntüleri geldi.
Hiçbir art niyet aramadan, haftanın hoş bir hatırası olarak bunu da tarihe not olarak düşüyoruz.

Kimler iyi, kimler kötü
Ligde bu hafta oynanan İzmir derbisi Karşıyaka Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar'ın sonunu hazırladı. Sait hoca Bucaspor'dan Karşıyaka'ya gelmişti.
Söz Bucaspor'dan açılmışken, sarı-lacivertli ekip genç hocası Mustafa Bahadır ile 14.haftadan bu yana kaybetmiyor.
Bir diğer kaybetmeyen, yeni hocası Engin İpekoğlu ile uçuşa geçen takım Fethiyespor oldu. Bunlar kaybetmeyenler, ya hep kaybedenler!..
Onların başında Adanaspor takımı geliyor. Bu haftayı bay geçiren takım, tam 7 haftadır kazanamıyor.
Tehlike geliyorum diyor!

Bal-Kes ve Ankara
Son haftaya girilirken detayları da paylaşalım. Deplasmanda kaybetmeyen tek takım Ankaraspor kaldı. Evinde en çok puan toplayanlar ise Balıkesirspor ve Ankaraspor (22) oldu.
Deplasmanlarda en çok puan kazananlar ise Orduspor (22), İstanbul BB, Şanlıurfa (17'şer) ve Mersin İY (16) oldu. Zirve yarışında bulunup da evinde en çok mağlup olan takım ise Orduspor.
Şanlıurfa ise dışarıda toplayıp, içeride dağıtıyor.
Deplasmanlarda 17 puan toplayan Güneydoğu ekibi, evinde son 5 maçta 3 puan alabildi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

} SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor