Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

29 Temmuz 2010 | Perşembe

Haberin var mı?

TFF, 2010-11 futbol sezonuna müthiş değişiklerle girmeye hazırlanıyor. Süper Lig dışındaki liglerde adeta futbol liglerinin statüsü baştan aşağı yenilendi.
Süper Lig ve 1. Lig'de kadroda yer alacak yabancı oyuncu sayıları artırıldı. Süper Lig'de 6+2 olan sayı 10 olurken, Bank Asya 1. Lig'de 3'e çıktı. TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de yıllarca uygulanan bölge ağrılıklı grup yapısı da tümden değiştirildi. TFF 2. ve 3. Lig'de grup sayıları azaltılırken takım sayıları artmış oldu. 2. Lig, Kırmızı ve Beyaz Grup olarak 18 takımlı iki gruba ayrılırken, 3. Lig 18 takımlı üç gruptan oluşacak.
Bu yıl TFF'nin 2. Lig ve 3. Lig'de deplasman giderlerinin artmasından kulüplere dolayı ciddi katkı vereceğini açıklayıp, gruplandırmayı da karma şeklinde yapması Anadolu'daki futbolseverleri çok sevindirdi.
Süper Lig'de yabancı sayısının arttığını görüyoruz. 8'i, 18 kişilik maç kadrosunda olmak kaydıyla her kulüp 10 yabancı oyuncuyu kadrosuna katabilecek.

HEYECAN KASIRGASI

Bank Asya 1. Lig'de ise 24 yaş altında iki olan yabancı sayısı da 3'e çıktı. 1. Lig'deki en ciddi statü değişikliği ise Play-off statüsü'nün değişikliği oldu. İlk iki sırayı alan iki takım direkt olarak Süper Lig'e çıkıyor.
Geçtiğimiz yıllarda tarafsız sahalarda oynayan 3, 4, 5 ve 6. takımlar arasındaki extra play-off artık deplasmanlı oynanacak.
3/6 ve 4/5 sıradaki takımlar, deplasmanlı olarak karşılaşacak. Kazananlar tarafsız sahada tek maçlı final oynayacak.
Statüsü en çok değişen 2. Lig oldu. Daha önce 4 grupta oynanan lig bu sezon Kırmızı ve Beyaz Grup olarak 18 takımlı iki grupta yer alacak. Ligde, dağılım da tüm bölgeleri içine alacak şekilde belirlendi. Her grubun liderleri direkt olarak 1. Lig'e çıkarken, 2, 3, 4 ve 5. sırayı alan takımlar eleme usulü oynayacak ve finale kalan iki takımdan biri daha 1. Lig'e çıkan 3. takım olmak için çarpışacak.
TFF 3. Lig'de aynı 2. Lig'de olduğu gibi Türkiye dağılımlı 3 gruba ayrıldı. Her grupta 18 takım var. Lider takımlar direkt çıkıyor.
Statü, 2. Ligler ile aynı. 9 takım Bölgesel Lig'e düşerken, Bölgesel Lig'den de 12 takım 3. Lig'e çıkacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor