Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

12 Temmuz 2010 | Pazartesi

Süper bir lig...

Dünya Kupası'nın sona ermesiyle futbolumuzda tüm dikkatler, yapılan ve yapılacak transferler ile Turkcell Süper Lig, Bank Asya 1. Lig ve diğer alt lig takımlarının 2010-11 sezonu hazırlıklarına çevrildi.
Birçok takımımız bu doğrultuda, ülkemizin ve Avrupa'nın değişik kamp merkezlerinde yeni sezon hazırlıklarına başladılar.

Bizler de bu doğrultuda Kızılcahamam, Gerede, Bolu ve Isparta Davraz kamp merkezlerindeki takımları takip ettik. Hazırlıklarını bu merkezlerde sürdüren Trabzonspor, Gaziantepspor, Konyaspor, Karabükspor, Bucaspor, Eskişehirspor, Antalyaspor, Kasımpaşa gibi Süper Lig temsilcilerinin yanında, Boluspor, Mersin İdmanyurdu gibi 1. Lig takımlarını da yakından görme şansını bulduk.
Üstte yer alan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un sahadaki durumları bu sezon çok daha zor olacak. Yükselen bütçelerle birlikte iyi oyuncuların da geldiklerini görüyoruz.
Daha düne kadar üç büyük kulübün almak isteyip de alamadığı oyuncular, Federico Insua, Jerko Leko, Ismael Sosa ve Florin Cernat gibi isimler bugün Anadolu temsilcileri olan Bursaspor, Bucaspor, Gaziantepspor ve Karabükspor'a imza attı. Süper isimlerle, Süper Lig yolda... Haydi hayırlısı...

BUCA, ES-ES VE KARABÜK
Süper Lig'in üç temsilcisi Gerede'de kamp yapıyorlar. Bucaspor ve Eskişehirspor hazırlıklarını Gerede Greenpark Otel Tesisleri'nde yan yana sürdürürlerken, bir başka Süper Lig temsilcisi Karabükspor, Gerede Esentepe'de sezona hazırlanıyor. Bucaspor Hırvat Leko, Tomas ve Musa Aydın transferleri ile dikkatleri çekerken, Eskişehirspor Batuhan, Burhan Eşer ve Pele ile önemli transferler gerçekleştirdi.
Kırmızı-siyahlı takımın önemli ismi Ümit Karan ise sürpriz bir kararla kadro dışı bırakıldı. Ligin yeni takımı Karabükspor şu ana kadar 8 transfer yaptı. Bu isimlerden dikkat çekenler Cernat, Fatih Ceylan, Kerim Zengin oldu.

Eskişehirspor ligdeki hedefini "İlk 6" olarak belirlerken, Bucaspor'un ligdeki hedefini teknik direktör Bülent Uygun, "İzmir'in Türkiye'deki yeri neyse orası olacak" diye açıkladı. Karabük'ün hocası Yücel İldiz ise "Hayalci hedefler peşinde değiliz, ligin rengi olacağız" dedi.

HEDEFLERİNİ BELLİ ETTİLER
Kızılcahamam Patalya Tesisleri'nde Konyaspor, Antalyaspor ve Mersin İdmanyurdu kamp yapıyor. Antalyaspor'da, tnasferler F.Bahçeli Deniz ve Bursasporlu Tuna dikkat çekiyor. Ligin yeni temsilcisi Konyaspor, 10 yeni ismi takıma dahil etti. Antalyaspor, ilk 6 içinde yer almayı hedeflerken, Konya gerçekçi hedef olan ligde kalmayı öncelikli rota olarak belirledi.

BATUHAN (ESKİŞEHİRSPOR)
Beşiktaşlı Batuhan'ın, bir sezon aradan sonra Eskişehirspor ile yolları yeniden kesişti. Kırmızı-siyahlı takım, bu yılın en ses getirecek ismi olan Batuhan'ı alıp hücum gücünü inanılmaz yükseltti. Üç günlük takibimde de gördüm ki, çok çalışıyor ve de çok istekli. Arkadaşları ile samimiyeti, sakin hali ile "Çok can yakacağım, bekleyin" der gibiydi. Teknik direktör Rıza Çalımbay ile tam bir baba-oğul fotoğrafı verdiler. Gerede'de o beklenen Batuhan'ı gördük. Darısı sahaya.

PAŞA TEMKİNLİ
Hazırlıklarını temmuz ayı başından beri Bolu Koru Motel'de sürdüren Kasımpaşa, Yılmaz Vural komutasında günde çift antrenman yaparak lige hazırlanıyor. Kadroya dördü yabancı 8 yeni oyuncu transferi yapan lacivert- beyazlılarda, takımdan ayrılan isimler Cenk ve Sedat oldu. Kasımpaşa'da hedef geçen yılki başarılı sonuçları tekrarlamak ve ligde korku yaşamamak.










Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor