19 Ağustos 2012 | Pazar

Kartal'ın pençeleri

G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, bu ligin lokomotif takımları. Dün bu lokomotiflerin ikisi, daha ilk durakta arıza yaptı. Trabzonspor, deplasmanda Karabük'e; F.Bahçe de İzmir'de Elazığspor'a takıldı.
Bu sonuçlar da gösterdi ki, demek ki bu derenin altından çok sular akacak...
Beşiktaş'ın bugünkü rakibi İstanbul BB de tehlikeli takımlardan biri. Öyle ki, turunculacivertliler son yıllarda özellikle dört büyüklere kök söktürüyor. Beşiktaş da İBB'yi yenerek; hem sezona üç puanla merhaba demek, hem de bu fobisinden kurtulmak istiyor.
Kartal'ın yeni sezon öncesindeki görüntüsü; ne "pekiyi" denilecek kadar sevindirici, ne de "orta" denilecek kadar karamsar. Siyahbeyazlılar, hazırlık maçlarında "iyi" sayılabilecek bir performans sergiledi, o kadar.
Beşiktaşlı taraftarlar ise, "iyi" takım istemiyorlar.
Onların istediği; İnönü'ye çıktığında rakibin dizlerini titretecek, ezeli rakiplerin de gözünü korkutacak bir takım...
Peki, "Böyle bir takım izlemek için yapılan yeni transferler yeterli mi?"
Bence hiç de kötü değil...

Gelen, gideni aratmayacak
Savunmada Egemen gibi bir savaşçıyı ezeli rakibine kaptıran Beşiktaş, Escude gibi 6 senelik 'Sevilla tecrübeli' bir ismi alarak, bu açığı kapattı.
Defansın solunda İbrahim Üzülmez'in boşluğunu bir türlü dolduramayan Kartal, İsmail Köybaşı'nın sakatlığı geçmeyince, burayı da tecrübeli Uğur Boral'a teslim etti.
Geçen sezon inanılmaz bir gol kısırlığı çeken Beşiktaş; Almeida ve Mustafa Pektemek'in yanına takviye olarak Batuhan'ı aldı.
Benim düşüncem, bugüne kadar futbolundan çok özel yaşantısı konuşulan genç yıldız, özellikle İnönü'deki maçlarda Kartal'ı havalandıran isimlerin başında gelecek.
Beşiktaş'ın en güçlü bölgesi orta sahası.
Fernandes'i anlatmaya gerek yok. Yetenekli, güçlü, iş bitirici... Yeni transfer Olcay Şahan da, Fernandes'in yerli versiyonu. Sadece bu ikili, rakiplerin korkulu rüyası olmaya yeter.
Sizi bilmem ama, ben Kartal'ın "pençelerini" rakiplerine karşı acımasızca kullanacağından eminim. Zaten başka şansları da yok!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor