28 Temmuz 2011 | Perşembe

Buna da şükür!

Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi 3. tur ön eleme turunun ilk maçında işi İstanbul'a bıraktı. Bordo-mavililer, ilk yarıda ürkek ve geride, ikinci yarıda da atak ve ileride oynadı.
Saviola'nın 66'da direkten dönen topu, Trabzonspor için büyük şans oldu. Ancak 71. dakikada Serkan ile Giray'ın bıraktıkları topu Nolito bırakmadı ve golü attı. Gaitan'ın plase golü ise muhteşemdi. Benfica ismi, stadın yarısını dolduran azgın seyircisi ve en önemlisi çok süratle oynayan bir rakip. Bordo- mavililerin takım olabilmesine izin vermedi.
Trabzonspor'un uyum sorunu her dakika kendini belli etti. İkinci yarıda biraz toparlandılar.
Ama golleri de bu 45 dakikada yediler.
Felaket bir ilk 45 dakika yaşadık Lizbon'da. Oyun tamamen ev sahibinin üstünlüğü altında idi. Bordo-mavililer rakip kaleye ancak 20. dakikada gidebildi. 27'de Adrian'ın "Ofsayt" gerekçesiyle sayılmayan golünde, bence bordo-mavili futbolcu kılpayı da olsa geriden fırlamıştı.

Olimpiyat'ta her şey mümkün
Çok geriye yaslandı Trabzonspor. İlk 10 dakikada Benfica girdiği bir yığın pozisyondan yararlanamadı. Orta sahada, rakibe bir direnç gösterilmemesi ev sahibinin bol kombinasyon yapmasına çanak tuttu. Benfica, özellikle Amorim ve Saviola'nın kontrolünde ceza sahamıza girdi ve yüreğimizi ağzımıza getirdi. Bordo-mavililer, süratli oynayan Benfica karşısında acemiler takımı gibiydi.
Bereket ilk yarıda gol olmadı da soyunma odasına rahat gitti Trabzonspor.
Trabzonspor, ikinci yarıya hızlı başladı. Biraz kendini gösterdi, koca Benfica tırstı.
Ancak, yine orta sahada adam kaçırmalar, boşa koşmalar ve rakibi seyretme, rakibin orta sahayı iyi kullanmasına neden oldu.
Bu arada Tolga, 3-4 pozisyonda yaptığı kurtarışlarla farka izin vermedi.
Burak'ın ve Adrian'ın çabaları sonucu etkilemedi.
2 farklı yenilgi elbette önemli. İstanbul'da bu Trabzonspor ne yapar, o daha önemli.
Ancak bordo-mavililerin dün gece Lizbon'daki oyunlarını unutmaları gerek.
Rakip iyi de olsa Olimpiyat Stadı ve orayı dolduracak taraftar ile her şey mümkün...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor