Bülent Tulun

Bülent Tulun

05 Aralık 2010 | Pazar

Ölçü olmamalı

Çok uzun bir aradan sonra ilk kez devre arasına 2-0 önde giren Galatasaray, lig sonuncusu Kasımpaşa karşısında hataları affetmedi. Travmayı atlatmışlar, sahaya iyi yayıldılar. Bu takımın sağ bekinin Sabri olduğu gayet açık. Hagi de buna artık inanmıştır. Sahayı daraltmayan Kasımpaşa, Galatasaray'ın ayağa oynayarak çok pas yapmasını sağladı. Boş ve derin alanları Pino ve Kewell çok iyi kullandılar. Barış ve Cana agresif baskılarıyla orta sahada nefes aldırmadılar. Aslında daha oyunun ilk dakikalarında Galatasaray öne geçebilirdi. Sabri'nin direkte kalan olağanüstü aşırtması çok iyiydi. Uzun süredir oynamayan Gökhan Zan aksamadı. Pino'yu 3. bölgede serbest oynatmak çok doğru. Sabit bir kanatta kaldığı zaman önünde alan bulamıyor. Araştırıcı ve seyyal bırakıldığı zaman süratini, tekniğini ve takipçiliğini birleştirebiliyor.

Ara transfere dikkat

Ama Galatasaray'ın kesinlikle bir santrfora ihtiyacı var. Baros'un devamlılığı yok. Umutların şimdiden kupaya bağlandığı göz önüne alınırsa bu ihtiyaçtır. Batdal'dan da pek yararlanma niyeti yok gibi zaten. Her ne kadar attığının 2 katı kadar gol kaçırdıysa da Galatasaray için bu maç bir ölçü olmamalı. Evet, bu 3 puan uzun aradan sonra bir moral ama her şeyin sonu değil ancak başlangıcı olabilir. Nasıl olsa bitmeyen operasyonlar 5 senedir devam ediyor. Bari akıllı bir devre arası neşteri daha yukarı sıralar için yapılabilir. Maçın 80. dakikasında Galatasaray'da sahada 3 tane sol bek mevkii oyuncusu vardı. Hakan-İnsua ve Çağlar beraber oynadılar. Yedek kulübesi zaafiyeti son derece ciddi. Murat Erdoğan, Emre, Cenk, Moritz gibi oyuncularının yerini dolduramayan Kasımpaşa ısırmayan bir takım olmuş. Yolcu gibi görünüyor. Hüseyin Kala iyi bir oyuncu, dikkatle izlenmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor