Bülent Tulun

Bülent Tulun

18 Nisan 2010 | Pazar

Artık nefes nefese

Manisa 19 Mayıs Stadı tamamen dolmuştu. 30 dereceye varan sıcaklık ve aşırı rutubette, Galatasaray son maçtaki kadroyu bozmamıştı. Yine stoper olmayan Hakan Balta stoperde, sol bek olmayan Caner sol bekteydi. Çok ağır iki stoperle oynayan Manisaspor'un Keita ve Baros'un gezgin oyunlarında hata yapacakları çok belliydi. Kalabalık orta saha kurgusu ile oyuna başlayan Manisaspor stratejisini, sürpriz koşularla ileri çıkan Güven'e ve Isaac'e odaklamıştı. Eskişehirspor'un Galatasaray'a Koray ile yaptığı ve başarılı olduğu sistem Reha hocayı etkilemişti anlaşılan. Nadir Manisa ataklarında, araya atılan topları Lucas çok yerinde zamanlamalarla hep kesti. İlk yarıda Isaac'in ofsayt olarak kesilen ve gol olan pozisyonu bize göre nizamiydi. Kıdemli yardımcı, ofsaytı bozan Hakan Balta'yı kesemedi.

Korku filmi yaşattı
Sürekli kanat değiştiren Keita'ya biraz da Giovani ayak uydurabilse, ilk yarıda maç kopabilirdi. Aykut'un ikinci yarıda tereyağından kıl çeker gibi Isaac'in ayağından penaltı yapmadan aldığı top maçın kırılma noktası oldu. Sezon başından beri Franco korku filmi yaşanacağına Aykut'a daha fazla şans verilebilse belki de Galatasaray daha iyi noktalarda olabilirdi. Sahanın yıldızı Lucas Neill ben futbolcunun kralıyım diye bas bas bağırıyor. Böyle bir savunma oyuncusu uzun zamandır Türkiye'ye gelmemişti. Adeta cesur yürek. Genç oyunculara büyük bir örnek.. Helal olsun... Sabri'nin rakip sahada acemice kaptırdığı top sonucunda yenen golde çıldıran Neeskens çok haklıydı. Ama 81'de oyundan alınması bana göre hataydı. Alınan 3 puan uzun süreden beri deplasman fobisine son vererek Galatasaray'ın yarışın içinde kalmasını sağladı. Son 4 hafta nefes nefese geçecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor