Avni Aker'de provokasyon vardı

İbrahim Hacıosmanoğlu, tarihi açıklamalar yaptı: Olay çıkma ihtimalini biliyorduk ama kale arkası tribünlerinden beklemiyorduk. Çünkü o bölümü her maçımıza gelen taraftarlar oluşturuyor. Yabancı maddelerin nasıl içeri girdiğini ben de merak ediyorum. Bu, provokasyon olduğunu gösteriyor. Araştırmalar sürüyor

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, maç tatil edilmeseydi Trabzonspor'un Fenerbahçe karşısında rahat bir galibiyet alabileceğini söyledi. Hacıosmanoğlu, Avni Aker Stadı'nda tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında "Fenerbahçe-Trabzonspor maçlarında her zaman 'Gergin ortam yaratan insanlara nemalanma fırsatı vermeyelim" dedik. Bununla ilgili ceza sınırında olduğumuz Konyaspor maçında gurbette olan taraftarlarımızı üzdük, onlara maçı yasakladık. Burada yasaklama kararı ile hata yaptık. Fenerbahçe maçını seyircimizle oynayıp, orada ki galibiyetin coşkusunu birlikte yaşayalım istemiştik. Sahaya atılan yanıcı maddeler nasıl içeri girdi merak ediyorum. Bunun arkasında büyük bir provokasyon olduğuna inanıyorum. Araştırmalarımız devam ediyor. Bulduğumuz zaman paylaşacağız" dedi. Bir hafta boyunca sağduyu çağrıları yaptıklarını, taraftar dernekleriyle bir araya geldiklerini anlatan Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:
BURADA ART NİYET ARIYORUM
"Taraftar gruplarının olduğu yerde olaylar oldu. Aslında olaylar, bağımsız olarak gelen tepki gösterecek olan maraton veya kapalı tribünden bekleniyordu. Bu iş organize. Trabzonspor kötü oynasa Fenerbahçe baskı altına alsa, tepki koyabilirsiniz. Trabzonspor top oynuyor. Maçı soğutmak için biz hareket yapıyoruz. Bunun Trabzonspor'a katkısı var mı? Burada art niyet var. Trabzonspor'un taraftar grubu diye grupları olmayacak. Trabzonspor'un şehri zaten taraftar grubu olacak. Biz Trabzonspor'daki hedeflerimizi aşama aşama yerine getirirsek bu şehirde tribünlerde neler olacağını, kimlerin orada yer alacağını hep beraber göreceğiz.
GRUPLARI BİTİRECEĞİZ
Herkesin beklentisi bağımsız gelen veyahut dışarıdan organize edilerek eylem yapılacağı düşünülen bir yerden. Ama bakıyorsunuz ki Trabzonspor'un menfaatlerini koruması gereken yerden, yani taraftar gruplarının olduğu yerden yapılıyor bu eylemler. Tahrik yok mu, tahrik var. Ama olay bu noktaya gelmemeliydi. "Hacıosmanoğlu, bazı basın yayın organlarını geçmişte olduğu gibi bu maçta da çıkan olayları abarttığını iddia etti. Hacıosmanoğlu, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ufak tefek hasarların dışında bir şeyin olmadığını söyleyerek, "Trabzonspor'u yerden yere vurmaya kalkanların ezeli rakiplerimizin maçlarında yaşanan olayların hem statlarını hem stat dışlarını ne hale getirdiğini biliyoruz" diye konuştu. Fenerbahçe taraftarlarının çıkardığı olayların görüntülerinin basın mensuplarına izlettirilmesinin ardından sözlerine devam eden başkan, şunları söyledi:
İSTASYONA SALDIRMADIK
"Trabzon'u futbola karşı eylemler yapılan bir şehir olarak gösteren insanlar, bunların hangisinin Trabzon'da yaşandığını ispatlamalı. Türk futboluna hizmet etmek istiyorlarsa art niyetli yazılarını sonlandırmak zorundalar. Trabzon'da istemediğimiz olaylar oldu ama hiçbir yerde ne futbolcu ne hocanın ne yardımcısının başı yarıldı ne polis araçları devrildi ne istasyonlar yakılmaya çalışıldı. Trabzon'da hiçbir zaman onların statlarında yaşananlar olmadı. Bu demek değil ki biz haklıyız. Bunları da yapmamalıyız." Fenerbahçe ile iki yıldır yaptıkları maçlarda olay çıkmadığının belirtildiğini söyleyen Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti: "Ama insanların dolumu vardı. İki sene olmuyor dediğimiz noktada yargı süreci vardı, adaletin tecelli etmesini bekleyen geniş kitle vardı. 2011'de Trabzonspor'un çalınan şampiyonluğunu hem içeride hem dışarıda tescillenmişken, hâlâ adaleti tecelli ettirmeden futbolunu yönetmeye kalkarsanız insanlar reaksiyon gösterebilir.
KAFALARI KUMA GÖMMÜŞLER
Sonuçta zedelenen toplumun adalet duygusu giderilmeli. Türk futbolunun yönetenlerin kafalarını kuma gömüp adaletsizliği ortadan kaldırmayışları, kurullarını, kararlarını gözden geçirmeyişleri, 'bu şekilde unuttururuz' gerçeği ortada varken bu gerçekleri ortadan kaldırmadan bunların düzelteceğini sananlar kendilerini kandırıyorlar. UEFA ceza verecektir."
KARA'YI GÖREVDEN ALDIM
İstifa ettiğini açıklayan Engin Kara hakkında da konuşan Hacıosmanoğlu, şunları söyledi: "Engin Kara, görevlerinden istifa etmedi. Yaklaşık bir hafta önce onun alakası olmadığı birimle yapmış olduğu davranıştan dolayı yönetici arkadaşlarla kulüpte kavga ediyor. Kendisi yetmiyormuş gibi 2-3 araba ile 3-5 kişiyi çağırıp arkadaşlarını dövdürmek isteyen bir insanın benim olduğum yerde görev almasının hiçbir imkanı yok. Bu arkadaşımızı göreve aldığımız zaman bana birçok kişi, 'o yönetimdeyse sana oy vermeyiz' dediler. Bu şartlarda yönetime aldım. Kendi yönetici arkadaşlarını dövdürmek için kulübün kapısına insanlar çağıran kişinin bu kulüpte yönetimde olmaması gerek. Görevlerinden istifa etmedi. Yönetim kurulu arkadaşlarımızın isteğiyle görevlerinden alındı."
CEZALARI UMURSAMAYIZ
Başkan, maç sonrası kendilerine verilecek cezayı umursamadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: "Bizim hatamız. Hatamızın karşılığı neyse onu çekeriz. Ama bu cezaları verenler bize hiçbir ceza vermeseler de, istedikleri cezayı verseler de onların uyguladıkları adaleti dün kabul etmiyorduk, bugün de kabul etmeyeceğiz. Futbolunun artık güdümlü federasyonlarla değil, federasyon ve kurullarının ve o adaletsiz anlayışın Türk futbolunun dışına çıkıp, kulüplerin kendi iradeleriyle tarafsız yönetim sergileyecek özerk federasyon başkanları seçilmesi dönemi gelmiştir. Eğer bunlar gerçekleşmezse, gücü olanın belirlediği federasyonların yönetim tarzlarının devam ettiği bu ülkede siz hangi taraftarı suçlarsanız suçlayın, faturayı kime keserseniz kesin, bunun önünü alamayacağınız aşikardır." Cezaya itiraz etmeyeceklerini de sözlerine ekleyen Hacıosmanoğlu, "2 maç fazla almışımız 3 maç eksik almışız. Türk futbolundaki adaletsizliği düzeltmeyen bugünkü kaosun sahiplerinin vereceği 3-5 maç cezayı indirin diye bir talebimizin olmaması noktasında talebimiz kesinlikle olmayacak.
DEVEDE KULAK KALIR!
Çünkü, Trabzonspor'un 2011 yılında eleştirsek de emeklerine saygı duymamız gerek. Başkanından, yöneticisine, futbolcusundan, teknik direktörüne taraftarın verdiği emeği karşılığında geleceği çalınmış Trabzonspor'un bu haklarını, haklarını iade etmeyen federasyonun onlara reaksiyon gösteren bu toplumun yapmış olduğu olaylardan dolayı verecekleri ceza bizim son çalınan şampiyonluğun verilmemesi noktasında devede kulak kalır. Onların verecekleri cezaya ve alacakları hiçbir karara saygı duymuyoruz" diye konuştu.
'ŞAMPİYON TRABZON' DEDİ
Ersun Yanal'ın "2011 şampiyonu Trabzonspor" dediğini kaydeden Hacıosmanoğlu şöyle devam etti: "Fenerbahçe'nin başına gelmeden önce 15 gün önce hocası bir televizyon kanalında '2011 yılı şampiyonu Trabzonspor' dedi. Özer, faul atışını kullanacak, Fenerbahçeli futbolcular kullandırtmıyor. Niye orada kullandırtmıyor. Orada engelliyorlar ki tepkiler büyüsün diye. Hakem olarak neden müdahale etmiyorsun? Sen takımın teknik direktörüsün. Rakip oyuncu serbest vuruş kullanacak, onun yanında ne işin var. Sahanın içine adımını niye atıyorsun. Oyuncu sana 'yerine git' diyor. Sanki bizim oyuncu ona küfretmiş pozisyonunda oluyor. Her şeyden önemlisi o takımın başına geçmeden önce '2011 yılının şampiyonu Trabzonspor' demiş hocasın. Hakem maçı tatil etmedi saha içerisinde yürüyor, maraton koşusuna katılmış gibi niye içeri koşuyorsun? Sana yakışıyor mu? Bu şehrin ekmeğini yemişsin. Bu şehirde sana birisi bir şey mi yapacak? Bunlara baktığımızda taraftarımıza da hak vermiyoruz değilim. Ama hiç birisi mazeret değil bunların. Biz yapmayacaktık, tahriklere gelmeyecektik. Onlara vereceğimiz en büyük ceza yenip, evlerine göndermekti."
VALİNİN ÜYELİĞİ TESADÜF
Seneye Fenerbahçe ile maç yapmama gibi bir karar alınıp alınmayacağı ile ilgili soruya Hacıosmanoğlu, "Zaten bu sezon kapandı. Bir dahaki sene hangi tarihe denk gelir bilmiyorum ama, F.Bahçe bizimle maç yapacak konumda olmayacak" dedi. Vali Abdil Celil Öz'e 'Onur Üyeliği' belgesinin verilmesine ise "Onur üyeliği belgesi, ilginç bir tesadüftü. Her gelen valiye, Divan Kurulu böyle uygulamalar yapıyor. Kulüpte duruyordu. Yemek yedik, dönüşte verdik. Bu maç öncesine gelmesi tesadüftü. 'Valinin açıklamaları hoşumuza gitti' algısı yaratmak saygısızca" diye konuştu.
HAKEM BİZDEN ÖZÜR DİLEDİ
Hakemle koridorda konuştuklarını ve kendisinden özür dilediğini ifade eden Hacıosmanoğlu, "Bütün federasyon temsilcileri ve hakem arkadaşımız ile konuştum. Kendisine maça devam etmesini söyledim. Yeni kurallara göre, içeri girdiğinde maç tatil ediliyor. Hakem, olayların daha büyüyeceğini, büyümeden bu şekilde kapanmasını söyledi. Özür dileyerek maçı tatil etti. Temcilci de Volkan'ın küfürünü gördüğünü, raporuna yazacağını söyledi ama sonra yazmamış. Aradım kendisini, 'Görmedim, görsem yazarım. Namusum üzerine yemin ederim' diyor" diye konuştu.
EMENİKE MERMİ Mİ YEDİ?
Başkan "Onur, Kasımpaşa maçında kısa mesafe yerinden çıktığı için sarı kart görüyor. Konfeti gelen Emenike sanki mermi yemiş gibi kendini yere atıyor. Kaleci de koşarak oraya geliyor, hakem neden sarı kart vermiyor? Gol sevincini yaşama şeklinden belli art niyetli olduğu" dedi.
ÇAKIROĞLU BAŞKAN OLMAK İSTİYOR

Çakıroğlu ile ilgili de konuşan Hacıosmanoğlu, "Evet biz seçildiğimiz andan itibaren 3 yöneticinin istifasını istedik. Sebahattin Çakıroğlu bizim arkadaşımız, biz yönetime aldık. Herhalde kendisinin başkanlık hayali var. Onun da haklı olduğu taraflar olabilir. Kendisi ağır bir ameliyat geçirdi. Seçildiğimizde bize, bu şehrin önde gelen insanları 'Bu ekonomik durumla Trabzonspor gelecek sezon, orta sıralarda oynarsa bu bir başarıdır' diyordu. Bu kulübü 5 senede bu hale getiren biz değiliz. Trabzonspor'u tarihi borçlanmanın içinde devraldık. 2017'nin sonuna kadar bütün gelirler temlikli. Ne zaman inancımızı kaybedersek genel kurul kararı alır ve bırakırız" diye konuştu.

Serkan KILINÇ

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.