Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda Melisa Sarıtaç'tan altın madalya
Almanya'nın Dortmund kentinde devam eden Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda 76 kiloda Melisa Sarıtaç altın madalya kazandı. Melisa Sarıtaç çeyrek finalde Avrupa ikincisi, rakibi Belarus Kseniya Dzibuk'u (4-1), yarı finalde de Rus Maria Silina'yı (6-2) yenerek çıktığı finalde Polonyalı Daniela Tkachuk'u da (11-0) sayı tuşuyla yenerek Avrupa şampiyonu oldu.
- Güreş Haberleri
- Giriş Tarihi: 02 Temmuz 2021, 11:14
Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda Türkiye Rüzgarı esiyor. Serbet stilde takım halinde Avrupa ikincisi olan Türkiye, kadınlarda da başarılı sonuçlar almayı sürdürüyor. Ülkemizi 76 kiloda temsil eden Melisa Sarıtaç altın madalya kazandı. İstanbul Ümraniye Belediyesi Spor Kulübü güreşçisi Melisa Sarıtaç çeyrek finalde Avrupa ikincisi, rakibi Belarus Kseniya Dzibuk'u (4-1), yarı finalde de Rus Maria Silina'yı (6-2) yenerek çıktığı finalde Polonyalı Daniela Tkachuk'u da (11-0) sayı tuşuyla yenerek Avrupa şampiyonu oldu.
Genç kadınlarda son olarak 2018 yılında Roma'da Zeynep Yetgil altın madalya kazanmıştı.
MELDA DERNEKÇİ BRONZ MADALYA ALDI
55 kiloda Melda Dernekçi çeyrek finalde Bulgar takımındaki Fatma Tahir Shaban'ı (10-4) yendi. Yarı finalde Avrupa ikincisi Macar Roza Szenttamasi'ye yenildi. Bronz madalya maçında Belarus rakibi Viktorya Volk'u (12-1) sayı tuşuyla yenerek bronz madalya kazandı. 59 kiloda Selvi İlyasoğlu ilk turda Alman rakibi Gerda Barth'ı (9-2) yendi. Çeyrek finalde Avrupa Şampiyonu Ukraynalı Yulia Leskovets'e yenildi. Ukraynalı finale yükseldiği için repesajda Bulgar Dimitrova'yı (10-0) yendi. Bronz madalya için Rus Anastasia'ya yenilince Avrupa beşincisi oldu. 50 kiloda Zehra Demirhan Dünya ikincisi Rus rakibi Polina Lukina'ya yenildi. Rus güreşçi finale yükseldiği için güreşçimiz repesajda Moldovalı Maria Leorda'yı (10-0) Belarus rakibi Natalia Varakina'yı da (5-0) yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.
68 kiloda Nesrin Baş, çeyrek finalde Alman rakibi Sophia Schaefle'ye (5-2) yenildi. Alman güreşçi finale yükseldiği için milli güreşçi, bronz madalya için Rus rakibi Elizaveta Petliakova ile karşılaşma hakkını elde etti. Nesrin Baş 8-4 öndeyken kendi oyunuyla şanssız bir şekilde yenildi ve Avrupa beşincisi oldu.
DİĞER HABERLER
-
Kariyerinde 3 Türkiye ve 1 Balkan şampiyonluğu bulunan 19 yaşındaki milli güreşçi Büşra Cengiz, Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya hedefiyle çalışmalarını sürdürerek büyükler kategorisinde kalıcı başarılar elde etmeyi amaçlıyor. İşte detaylar... -
Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) aldığı kararın ardından yeniden minderlere dönüş sürecini değerlendiren Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, "Çok zor bir süreçti. Kendimi aklayacağıma her zaman inandım. Allah'ıma şükürler olsun" dedi. -
Manisa’da düzenlenen Okul Sporları Güreş Gençler (A) Grup Müsabakaları’nda 22 ilden 284 sporcu, Türkiye Şampiyonası’na katılabilmek için mücadele etti. Üç gün süren organizasyonda serbest stil ve grekoromen kategorilerinde dereceye giren sporcular madalyalarını alarak şampiyona bileti kazandı. İşte detaylar...