Aslan Nhaga
Cimbom, genç yetenek Renato Nhaga için Portekiz kulübü Casa Pia ile anlaştı. 18 yaşındaki orta sahanın transferi konusunda 6 milyon euro bonservis ödeneceği vurgulandı.
- Galatasaray Haberleri
- Giriş Tarihi: 04 Şubat 2026 06:50
Transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray, 18 yaşındaki genç yetenek Renato Nhaga'yı bitirdi. Portekiz kulübü Casa Pia ile gerçekleşen görüşmelerin ardından Gine-Bissau'lu orta saha Nhaga'nın transferinde anlaşmaya vardı. Gelecek vaat eden orta sahanın da Galatasaray'da forma giymek istemesi görüşmelerde kolaylık sağladı. Sarıkırmızılı kulübün, Casa Pia'ya genç yıldız için 6 milyon euroyu bulan bir bonservis bedeli ödeyeceği kaydedildi.
6 VE 8 NUMARA OYNUYOR
18 yaşndaki orta saha oyuncusu Renato Nhaga'yı Trabzonspor da kadrosuna katmak istiyordu. Kendi yaş grubunun en potansiyelli ve en çok dikkat çeken isimlerinden olan Nhaga, bu sezon Portekiz'de Casa Pia takımının formasıyla toplamda 21 resmi maçta oynadı. Genç futbolcu, söz konusu maçlarda rakip filelere 2 gol gönderirken, 1 de asist yaptı. Orta sahada 6 ve 8 numarada oynayan Nhaga çift yönlü futbol tarzıyla beğenileri topluyor.
MOURİNHO'LU BENFİCA'YI ÜZMÜŞTÜ
Nhaga, bu sezon Portekiz Ligi'nde attığı 2 golden birini Benfica filelerine gönderdi. Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jose Mourinho'nun takımına karşı gol atan Nhaga, Casa Pia'nın Lizbon'daki 2-2'lik beraberliğinde büyük rol oynamıştı.
EN ÇOK İKİLİ MÜCADELE KAZANAN GENÇ
Renato Nhaga, Avrupa liglerinde U21 gençler arasında en çok ikili mücadele kazanan orta saha oyuncusu oldu. 18 yaşındaki orta saha, Comparisonator'un Aralık 2025 araştırmasına göre 90 dakika ortalamaları baz alındığında bu alanda lider. Nhaga, 90 dakika başına 9.29 ikili mücadele kazanma ortalaması yakaladı. Trabzonspor'dan Christ Oulai de listede 8.45 ortalamayla üçüncü sırada yer alıyor.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında 9 Mayıs Cumartesi günü sahasında oynayacağı Antalyaspor maçı hazırlıklarını Kemerburgaz'da sürdürdü. Okan Buruk yönetimindeki antrenman taktik ağırlıklı geçti. İşte detaylar... -
Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi hakkında dikkat çeken bir gelişme ortaya çıktı. Yıldız futbolcunun eşyalarını toplayarak hazırlık yaptığı öne sürüldü. İşte ayrıntılar... -
Galatasaray Kulübünün 16 veya 23 Mayıs'ta yapılacak olağan seçimli genel kurula mevcut başkan Dursun Özbek, tek aday olacak girecek. İşte detaylar...