Voltran oluşturuldu
İcardi ve Halil’i transfer eden Aslan, Bakambu’yu da alarak gücüne güç kattı. Sağlık kontrolünden geçen Kongolu forvet, 2 yıl Galatasaray forması giyecek.
- Galatasaray Haberleri
- Giriş Tarihi: 24 Temmuz 2023, 06:50
Galatasaray, Mauro İcardi ve Halil Dervişoğlu'nun ardından forvet hattına Cedric Bakambu'yu monte etti. Geçtiğimiz sezon son olarak Olympiakos'ta forma giyen 32 yaşındaki futbolcu, 1 Temmuz 2023 tarihinde Birleşik Arap Emirlikleri ekibi Al-Nasr'a transfer olmuştu. Ancak son dönemde yaptığı transferlerle adından söz ettiren Erden Timur yönetimindeki transfer komitesi, Kongolu futbolcuyu yeniden Türkiye'ye getirmeyi başardı. Cumartesi akşamı ailesiyle birlikte İstanbul'a gelen ve sarı-kırmızılı yetkililerin karşıladığı başarılı futbolcunun ilk sözleri ise 'Merhaba Cim Bom' oldu. Dün sağlık kontrolünden geçen Bakambu, bu hafta içinde Galatasaray'la 2 yıllık sözleşme imzalayacak ve yıllık 1.3 milyon Euro kazanacak. Al-Nasr'a 800 bin Euro ödenecek. Bakambu'nun transferi Galatasaray'a toplamda 3.4 milyon Euro'ya mal olacak. Cedric Bakambu'nun gelişiyle Okan Buruk'un eli güçlendi.
94 NUMARA
Galatasaray'ın 2 yıllık sözleşme imzalayacağı Cedric Bakambu'nun forma numarası da belli oldu. Yıldız futbolcunun, Bursaspor ve Olympiakos'ta olduğu gibi 94 numaralı formayı tercih ettiği öğrenildi.
ASLAN'I SEÇTİ
Al-Nasr SC, futbolcunun ve Galatasaray'ın ısrarı sonrası transferine izin verdi. 2014-15 sezonunda Bursaspor forması giyen Cedric Bakambu, yaklaşık 9 yıl sonra yeniden Süper Lig'de top koşturacak.
50 MİLYON EUROLUK
Galatasaray'ın yeni transferi Bakambu için bugüne kadar 50 milyon euro bonservis bedeli harcandı. Bursaspor 1.9, Villarreal 7.5 ve BJ Guoan ise 40 milyon euro ödeme yaptı. 32 yaşındaki tecrübeli forvet, Çin'deki 4 yıllık serüveninin ardından bedelsiz olarak önce Marsilya, sonra da Olympiakos'ta ter döktü.
İKİ KEZ TAÇ GİYDİ
Kongolu forvetin kariyerinde iki gol krallığı birden bulunuyor. 2020'de Çin'de Beijing Guoan formasıyla 19 karşılaşmada 14 gol atan Bakambu, Hulk, Teixeira, Talisca ve Oscar gibi isimleri geçip gol krallığına ulaştı. Geçen sezon ise Olympiakos'ta 32 maçta 18 gol attı ve krallık yarışını zirvede bitirdi.
42 kez Milli Takımı için mücadele eden Bakambu, 15 kez ağları sarstı. Kongo'yu seçmeden önce Fransa'nın U18, U19, U20 takımlarında toplam 38 maça çıkıp 8 gol attı.
DİĞER HABERLER
-
Galatasaray son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 6. hafta maçında deplasmanda Monaco ile karşı karşıya geldi. Bu mücadeleden 1-0'lık skorla mağlup ayrılan Cimbom'da karşılaşma sonrası takımın yıldız isimlerinden Mario Lemina ile ilgili o gerçek gün yüzüne çıktı. İşte detaylar... -
Son dakika Galatasaray haberleri: Devre arasında yapacağı hamlelerle kadrosunu güçlendirmek için harekete geçecek olan Galatasaray, Real Madrid'in yıldız oyuncusunu transferin bir numaralı hedefi olarak belirledi. İşte detaylar... -
Ara transferde bombayı patlatmak isteyen Galatasaray, Mohamed Salah için resmi adımları bu hafta atıyor. Liverpool'dan ayrılmayı kafasına koyan Mısırlı yıldız için Galatasaray, resmi teklifini iletecek. 33 yaşındaki oyuncuya önerilecek sözleşme ortaya çıkarken şartlarda anlaşılırsa Salah ocak ayında sarı-kırmızılı formayı giyecek. İşte detaylar... | GALATASARAY HABERLERİ