Galatasaray'da gözler genç yeteneklere çevrildi! Fatih Terim'in listesinde Petrila ve Biuk var
Galatasaray'da son dakika transfer haberi... Sarı kırmızılılar, gelecek 3 sezonun kadro planlamasını şimdiden yapmaya başladı. Teknik direktör Fatih Terim'in raporu doğrultusunda çalışmalarını yürüten Galatasaray'ın gündemindeki isimler belli oldu. Buna göre Onyekuru’nun boşluğunu doldurmak isteyen tecrübeli hoca, Cluj’dan Claudiu Petrila’nın ismini verdi. Hajduk’un 18 yaşındaki sol kanat oyuncusu Stipe Biuk’un da listede olduğu bildirildi. İşte detaylar... | GS haberleri
- Galatasaray Haberleri
- Giriş Tarihi: 12 Ağustos 2021, 06:50
- Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2021, 06:54
Galatasaray büyük bir yapılanma içine girerken genç isimleri bir bir kadrosuna katmaya devam ediyor. Özellikle savunmada büyük bir değişim içine giren sarı-kırmızılı ekip şimdi de sol kanadı onarmanın peşinde... Henry Onyekuru ayrıldı, Kerem ve Babel ise istenilen seviyede değil… Yeni transfer edilen Barış Alper Yılmaz'ın ise zamana ihtiyacı var. Romanya'dan gelen oyuncuların Türkiye'ye çabuk adapte olmasını bir avantaj olarak gören ve Romanya pazarını yakından takip eden Fatih Terim, Claudiu Petrila'nın ismini verdi.
ŞİMDİ ALIRSAK KARDA OLURUZ
Terim'in aklındaki plan Petrila'nın haklarının alınması ve Cluj'da 1, başta bir Avrupa takımında 1 sezon oynayıp, Galatasaray'a gelmesiydi. Ancak şu an için Galatasaray'ın ne böyle bir bütçesi var ne de zamanı... Bu nedenle Terim yönetime verdiği raporda, "Şimdi bu transferi gerçekleştirirsek karda oluruz. Yapmazsak 2-3 sene sonra bu çocuk için de bizden 10 milyon euro isterler" dedi. 20 yaşındaki sol kanat oyuncusu için Cluj ile temaslar kuruldu. Maliyet soruldu. Gelecek yanıta göre görüşmeler resmiyete dökülecek.
BİR BAŞKA GÖZDESİ STIPE BIUK
Teknik direktör Fatih Terim'in bir başka gözdesi ise Hajduk'un 2002 doğumlu oyuncusu Stipe Biuk… Ancak Hırvat sol kanatla, Pep Guardiola liderliğindeki Manchester City'nin yanı sıra Bayern Münih, Wolfsburg, Mönchengladbach ve Hoffenheim da alt yapıya dahil etmek ve oyuncuyu B takımında görevlendirmekle ilgileniyor. Galatasaray, rakiplerinin önüne geçebilmek için şimdiden 4 milyon Euro market değeri bulunan Biuk'e A takımda şans vermek istediklerini bildirdi. Petrila veya Biuk'un mutlaka kadroya kazandırılması planlanıyor.
YILDIZ ADAYI
Hajduk Split altyapısında yetişen Stipe Biuk, 1 Şubat'ta profesyonel sözleşme imzaladı ve A takıma dahil oldu. Daha 18 yaşında olmasına karşın şimdiden devleri peşine taktı ve Transfermarkt değeri 4 milyon euro'ya çıktı.
İYİ BAŞLADI
Geçen sezon Sepsi OSK'da kiralık forma giyen Claudiu Petrila, Cluj'a geri döndü ve sezona da iyi bir giriş yaptı. Liga 1'de 4 maça çıkan genç oyuncu, tam 3 gol kaydetti. Rumen sol kanadın 2023'e kadar sözleşmesi bulunuyor.
DİĞER HABERLER
-
Son dakika spor haberleri: Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçında Kazımcan Karataş'a çakmak atarak yaralayan taraftar gözaltına alındı. -
Trendyol Süper Lig'de Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin oynandığı 14. haftanın VAR kayıtları açıklandı. İşte detaylar... -
Son dakika Galatasaray transfer haberleri: Galatasaray'da ara transfer döneminin yaklaşmasına kısa bir süre kala çalışmalar hız kazandı. Atalanta forması giyen Ademola Lookman'ı gündemine alan sarı-kırmızılıların bir başka Nijeryalı yıldızla daha ilgilendiği öne sürüldü. İşte o isim ve detaylar... (fotomac.com.tr/DIŞ HABERLER)