Cimbom'un cuma kabusu!

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının ilk haftasında Kasımpaşa ile lider Galatasaray arasındaki maç ev sahibi ekibin 2-1'lik galibiyetiyle sona erdi.

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının açılış maçını lider Galatasaray'a karşı 2-1 kazandı.
Sezonun ilk yarısını 33 puanla lider kapatan Galatasaray, Elmander'in golüyle 1-0 öne geçtiği mücadelede, ev sahibi Kasımpaşa'ya karşı skor üstünlüğünü koruyamadı.
İlk yarıda Ibricic'in golüyle 1-1'lik eşitliği bulan Kasımpaşa, ikinci yarıda ise Viudez'in şık golüyle öne geçti ve bu skoru maç sonuna kadar taşıdı.
Kasımpaşa, ikinci yarıda Galatasaray kalesinde bir çok net gol pozisyonu bulmasına karşın değerlendiremedi. Galatasaray'ın ise gol yollarında oldukça tutuk bir performans sergilemesi dikkati çekti.
Galatasaray 18. haftayı puansız kapatarak 33 puanda kalırken, Kasımpaşa ise puanını 26'ya çıkardı.
Ligin 19. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş'ı ağırlayacak olan Galatasaray'ın Kasımpaşa mücadelesindeki performansı göz doldurmadı.
GALATASARAY'IN CUMA KABUSU
Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Kasımpaşa'ya 2-1 yenilen Galatasaray, bu sezon cuma günü oynadığı maçlarda aldığı başarısız sonuçlarla dikkati çekti.
Bu sezon rakipleriyle 6. kez cuma günü oynanan maçlarda karşı karşıya gelen sarı-kırmızılı takım, 3. defa yenilmekten kurtulamadı. ''Cim Bom'', cuma günü maçlarında toplamda 3 yenilgi ve 2 beraberlik aldı, yalnızca 1 kez kazanabildi.
Cuma günleri oynadığı 6 müsabakada rakip ağlara toplam 9 gol gönderen ''Cim Bom'', kendi kalesinde ise 12 gole engel olamadı.
Galatasaray, ligde cuma günü maçlarındaki tek galibiyetini İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı aldı.
Sarı-kırmızılı ekip, cuma maçlarında Orduspor, Gençlerbirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kardemir Karabükspor, Gaziantepspor ve Kasımpaşa'yla karşı karşıya geldi, sadece İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 3-1'lik sonuçla yendi.
Sarı-kırmızılı takımın bu sezon ligde cuma günü oynadığı maçların sonuçları şöyle:
Maç Sonuç
-------------------- -----
Orduspor-Galatasaray 2-0
Gençlerbirliği-Galatasaray 3-3
İBB Spor-Galatasaray 1-3
Galatasaray-Kardemir Karabükspor 1-3
Galatasaray-Gaziantepspor 1-1
Kasımpaşa-Galatasaray 2-1
ELMANDER VURAMADI!
8. dakikada Sabri'nin sağdan cezaalanı içine yaptığı ortada Elmander, topa vuramayınca takımını bir golden etti.

YALÇIN'IN VURUŞU AZ FARKLA AUTA ÇIKTI!
9. dakikada Viudez'in sağdan yaptığı ortada Yalçın'ın kafa vuruşu az farkla yandan oyun alanı dışına gitti.

ELMANDER SKORU 1-0 YAPTI!
19. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada sağ kanattan başlayan atakta Sabri'nin cezaalanı içine yaptığı ortada savunmadan seken topu Hamit önünde buldu. Bu oyuncunun vuruşunda Elmander topa ayak koydu. Meşin yuvarlak kalecinin yanından ağlarla buluştu: 0 - 1.

BURAK YILMAZ MUTLAK GOLÜ KAÇIRDI!
22. dakikada Melo'nun uzun pasında orta alanda topla buluşan Burak Yılmaz, hızla ceza sahasına kadar girdikten sonra vurdu. Ancak top az farkla oyun alanı dışına gitti.

IBRICIC MAÇA DENGE GETİRDİ!
28. dakikada ev sahibi ekibin beraberlik golü geldi. Bu dakikada Uche'nin pasında sol çaprazda topla buluşan İbricic, rakiplerini geçtikten sonra vuruşunu yaptı. Top kaleci Muslera'nın solundan filelere gitti: 1 - 1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi.
VIUDEZ'DEN ŞIK GOL: 2-1!
50. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Bu dakikada İbricic'in pasında sağ çaprazda topla buluşan Tabare Viudez, cezaalanı dışından sol ayağı ile uzak köşeye sert vurdu ve meşin yuvarlak kaleci Muslera'nın sağından ağlara gitti: 2 - 1.
ELMANDER'DEN ETKİLİ BİR KAFA VURUŞU!
60. dakikada Riera'nın soldan cezaalanı içine yaptığı ortada Elmander'in kafa vuruşu yandan oyun alanı dışına çıktı.
DANY KALE ÇİZGİSİ ÜZERİNDEN ÇIKARDI!
73. dakikada ev sahibi ekip etkili geldi. Bu dakikada Özer'in çizgi üzerine kadar indikten sonra geriye çıkardı. Arka direkte topla buluşan Viudez'in dokunduğu topu kale çizgisi üzerinden Dany, uzaklaştırdı.
MUSLERA'DAN HATALI ÇIKIŞ!
74. dakikada Kasımpaşa yine etkili geldi. Bu dakikada Viudez, sağ çaprazdan yaptığı ortada kaleci Muslera kaleyi terk etti. Muslera'yı geçen top Kasımpaşalı futbolcuları doğru giderken Semih Kaya, topu kornere çeldi.
VIUDEZ KARŞI KARŞIYA KAÇIRDI
75. dakikada Kasımpaşa üçüncü golden oldu. Özer'in pasında savunmanın arkasında topla buluşan Viudez, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda vurdu. Meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Kasımpaşa'nın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.
ELMANDER BU SEZONKİ 4. GOLÜNÜ ATTI
Galatasaraylı futbolcu Johan Elmander, bu sezonki 4. golünü Kasımpaşa'ya karşı buldu. Maçın 18. dakikasında attığı golle vatandaşı Isaksson'u avlayan İsveçli oyuncu, takımını 1-0 öne geçiren isim oldu.
HAMİT ALTINTOP 45 DAKİKA SAHADA KALDI
Teknik direktör Fatih Terim, karşılaşmaya ilk 11'de başlattığı Hamit Altıntop'u ikinci yarıda sahaya sürmedi. Sarı-kırmızılı teknik adam, ikinci yarıya başlarken Hamit'in yerine sağ kanatta Aydın Yılmaz'ı oyuna aldı.
GÖKHAN ZAN'DAN TOP TOPLAYICIYA TEPKİ
Galatasaraylı futbolcu Gökhan Zan, maçın son bölümünde topu oyuna geç gönderen top toplayıcıya sinirlendi.
Sarı-kırmızılı oyuncuların bulunduğu yedek kulübesinin hemen yanında meydana gelen olayda Gökhan Zan, topu atmakta yavaş davranan top toplayıcının üzerine yürüdü. Araya giren görevliler, futbolcuyu sakinleştirdi.
IBRICIC, GALATASARAY'I YİNE BOŞ GEÇMEDİ-
Kasımpaşa'nın Galatasaray karşısında 1-1 beraberliği yakalamasını sağlayan golü atan Ibricic, bu sezon sarı-kırmızılı ekibin filelerini ikinci kez havalandırdı.
Sezonun ilk yarısında Türk Telekom Arena'da yapılan ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan Galatasaray-Gaziantepspor maçında gol atmayı başaran Bosna Hersekli futbolcu, bu kez Kasımpaşa formasıyla kaleci Muslera'yı tekrar avladı.
Gaziantepspor takımında Trabzonspor ve Galatasaray maçlarında gol atan Ibricic, ligdeki gol sayısını da 3'e çıkarmış oldu.
VIUDEZ'İN GOLÜ ALKIŞ ALDI
Maçın 50. dakikasında attığı çok şık golle takımını 2-1 öne geçiren Kasımpaşalı oyuncu Viudez, tribünlerden alkış aldı. Ceza sahası sol çaprazında çizgi üzerinden yaptığı sert vuruşta, uzak köşede topu ağlarla buluşturan Viudez, Kasımpaşa tribünlerini ayağa kaldırdı.
KASIMPAŞA'NIN GALİBİYET HASRETİ SONA ERDİ
Kasımpaşa, Galatasaray karşısında kazanarak galibiyet hasretine son verdi. Teknik direktör Şota Arveladze yönetiminde kendi seyircisi önünde oynadığı 6 maçı da kazanamayan lacivert-beyazlılar, 7'nci maçta şeytanın bacağını kırdı.
Kasımpaşa, bu galibiyetle, ligde 5 maçtır süren 3 puan hasretini de dindirmiş oldu. Kasımpaşa, son iç saha galibiyetini 6. haftada 2-0'lık skorla Fenerbahçe'ye karşı, ligdeki son galibiyetini ise yine aynı skorla 12. haftada Akhisar Belediyespor deplasmanında almıştı.
Öte yandan, Kasımpaşalı futbolcu Elyasa Süme, maçın 66. dakikasında gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düştü. Oyuncu, 19. haftadaki Kardemir Karabükspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.
KASIMPAŞA FENERBAHÇE'DEN SONRA GALATASARAY'I DA MAĞLUP ETTİ
Spor Toto Süper Lig'e bu sezon yükselen Kasımpaşa, büyüklere karşı evinde aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çekiyor. Bu yıl güçlü bir kadro kurarak sezona başlayan Kasımpaşa, özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray'la oynadığı maçlarda aldığı başarılı sonuçlarla göz doldurdu.
Sezonun ilk yarısında kendi sahasında Beşiktaş'a 3-1 mağlup olan takım daha sonrasında Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup etmişti. Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe Kulubü'nde Aykut Kocaman'ın istifa ettiği tartışmaları sıcaklığını korumuş yine bu mağlubiyetin ardından Alex de Souza'nın sarı-lacivertli kulüple yolları ayrılmıştı.
Kasımpaşa, ikinci yarının ilk haftasında bu defa kendi sahasında lider Galatasaray'ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Kasımpaşa, sezonun ilk maçında Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a 2 - 1 yenilmişti.

CİMBOM'DA MECBURİ DEĞİŞİKLİK!

Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının açılış maçı için rakip sahada Kasımpaşa karşısına çıkan Galatasaray, kadrosunda mecburi değişikliklere gitmek zorunda kaldı.

Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle Fas Milli Takımı'nda bulunan Nordin Amrabat ile Fildişi Sahili Milli Takımı'nda bulunan Emmanuel Eboue'nin yokluğunda, savunmanın solunda Sabri Sarıoğlu'nu, orta sahanın solunda ise Emre Çolak'a görev verdi.

Bu sezon ligde Kasımpaşa maçına kadar 3 maça çıkan ve yalnızca Sanica Boru Elazığspor karşısında 90 dakika sahada kalan Sabri Sarıoğlu, Eboue'nin forma giyemeyeceği bu dönemde kendini göstermek için yeni bir fırsat yakalamış oldu.
Öte yandan, forma giydiği son 4 lig maçında sonradan oyuna dahil olan Emre Çolak da Kasımpaşa maçıyla yeniden ilk 11'e döndü.

FORVET HATTI BURAK VE ELMANDER'E EMANET
Kasımpaşa maçında Galatasaray takımının forvet hattı Burak Yılmaz ile Elmander'den oluştu.

Sarı-kırmızılı takımın golcü oyuncusu Burak ilk 11'deki yerini korurken, Elmander ise ligin 13. haftasındaki Sanica Boru Elazığspor karşılaşmasının ardından yeniden kendisine ilk 11 içinde şans buldu.

Ayrıca, sakatlığı düzelen Semih Kaya, Kasımpaşa karşısında sahaya çıktı.

IBRICIC İLK MAÇINA ÇIKTI
Kasımpaşa'nın yeni transferi Senijad İbricic, Galatasaray karşısında yeni takımıyla ilk maçına çıktı.

Sezona Gaziantepspor'da başlayan ve devre arasında Kasımpaşa'nın kadrosuna dahil olan Bosna Hersekli oyuncu, Galatasaray maçında takımının ilk 11'inde yer aldı.

Öte yandan, lacivert-beyazlı ekibin bir diğer yeni transferi genç oyuncu Erhan Kartal ise yedekler arasında kendisine yer buldu.

ZAFER YILDIRIM VE ALİ DÜRÜST BİRLİKTE İZLEDİ
Mücadeleyi, Kasımpaşa Kulübü Başkanı Zafer Yıldırım ile Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst, protokol tribününde birlikte takip etti.

Maçlara fazla gelmemesiyle bilinen Zafer Yıldırım, Galatasaray maçında takımını izlemek için Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yerini aldı.

Karşılaşmayı, Galatasaray Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Öztürk, Ali Gürsoy, Abdurrahim Albayrak, Necati Demirkol, Galatasaray Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve (A) Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı da izledi.

TARAFTARLARIN İLGİSİ BÜYÜK OLDU
Kasımpaşa-Galatasaray karşılaşmasına futbolseverlerin ilgisi büyük
oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yer yer boşluklar gözükmesine karşın, Kasımpaşa taraftarları tribünleri önemli ölçüde doldurdu.

Galatasaray taraftarları ise statta kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Taraftarlar, maç öncesi, ''Lider buraya'' tezahüratı yaparak Galatasaray takımını tribüne çağırıp, alkışladı.

FATİH TERİM'E SEVGİ GÖSTERİSİ
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda sahaya çıkışında, Kasımpaşa taraftarlarının sevgi gösterileriyle karşılandı.

Taraftarların alkışlarını yanıtsız bırakmayan Terim, tribüne giderek burada bazı taraftarların elini sıktı.

Öte yandan, dün vefat eden gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand için müsabaka öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Galatasaraylı futbolcular, ayrıca sahaya kollarında siyah bantla çıktı.


DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.