Son dakika spor haberleri: İspanya ve Portekiz 2030 Dünya Kupası için ortak aday!
İspanya ve Portekiz futbol federasyonları, 2030 FIFA Dünya Kupası'nı organize etmek için karar verdikleri ortak adaylığı sunacaklarını açıkladı. Dünya Kupası'na 2022'de Katar, 2026'da ise ABD, Kanada ve Meksika'nın ortak ev sahipliği yapacağı resmileşmişti.
- Futbol Haberleri
- Giriş Tarihi: 02 Haziran 2021, 23:00
İki ülkenin futbol federasyonları, 4 Haziran Cuma günü Madrid'deki Wanda Metropolitano Stadı'nda Portekiz ve İspanya milli takımları arasında oynanacak hazırlık maçı vesilesiyle, aynı gün, 2030 FIFA Dünya Kupası adaylığının resmi olarak sunulacağını açıkladı.
İki ülkenin hükümetlerinin desteğiyle son üç yıldır gündemde olan adaylık girişimi için İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales ve Portekiz Futbol Federasyonu (FPF) Başkanı Fernando Gomes, geçen ekim ayında bir protokol imzalamıştı.
Söz konusu protokol gereği, 2030 Dünya Kupası finalinin Madrid'deki Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanacağı kaydedilmişti.
İspanya, 1982 yılında Dünya Kupası'na ev sahipliği yaparken, Portekiz'in bu zamana kadar futbolun en önemli turnuvasında organizasyonu bulunmuyor.
2030 Dünya Kupası'nı organize etmek için şimdiye kadar Fas dışında Arjantin, Uruguay, Paraguay ve Şili de ortak adaylık sunacağını açıklamıştı.
DİĞER HABERLER
-
Independiente forması giyen Santiago Montiel, Independiente Rivadavia’ya attığı muhteşem röveşata golüyle 2025 FIFA Puskas Ödülü’nün sahibi oldu. İşte o gol... -
Juventus, kulübün efsane 10 numarası Alessandro Del Piero’ya adanan özel maç önü formasını, Del Piero ve yeni 10 numara Kenan Yıldız’ın yer aldığı etkileyici bir tanıtımla taraftarların beğenisine sundu. İşte o tanıtım... -
Sezon başında Paris Saint-Germain’den Manchester City’ye transfer olan Gianluigi Donnarumma, FIFA tarafından verilen “2025 Yılının En İyi Kalecisi” ödülünün sahibi oldu. İtalyan file bekçisi, Buffon’dan sonra bu başarıya ulaşan ilk İtalyan kaleci olarak tarihe geçti.