Fenerbahçe'ye Süper Lig'den stoper! Jorge Jesus istedi...
Son dakika haberleri... Fenerbahçe'de transfer harekatı tüm hızıyla devam ediyor. Stoper bölgesinde sakatlıklardan dolayı rotasyon sıkıntısı çeken Kanarya'da Jorge Jesus takviye istedi. Sarı-lacivertli yönetim, yabancı sınırlamasında dolayı gözünü Süper Lig'de forma giyen o futbolcuya çevirdi. İşte detaylar...
- Fenerbahçe Haberleri
- Giriş Tarihi: 17 Kasım 2022 13:41
- Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2022 13:57
Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluğu göğüslemek isteyen Fenerbahçe'de flaş gelişmeler yaşanıyor.
Luan Peres'in ciddi sakatlığı nedeniyle Attila Szalai'yi 25 maç oynatmak zorunda kalan sarı-lacivertliler, savunmada elini güçlendirecek. Teknik direktör Jorge Jesus, stoper bölgesine takviye istedi.
Süper Lig'e verilen Dünya Kupası arası öncesi yönetimle bir araya gelen Jorge Jesus, "İlk olarak stoper almalıyız" isteğinde bulundu.
Luan Peres'in ciddi sakatlığı nedeniyle Attila Szalai'yi 25 maçta oynatmak zorunda kalan Portekizli hoca, ilk sistemi olan üçlü savunma kurgusuna dönebilmeyi ve elinin güçlenmesini istiyor.
Fenerbahçe yönetimi ise uzun yıllar sonra taraftarı heyecanlandıran ve yarıştığı kulvarlarda başarılı sonuçlar alan Jesus'un isteklerini yerine getirmek için fedakârlıktan kaçınmıyor. Yönetim ocak ayını beklemeden stoper için çalışmalara başladı.
TÜRKİYE'NİN 1 NUMARASI
F.Bahçe Teknik Direktörü Jesus, rotasyonlarıyla ezber bozarken vazgeçmediği tek isim Attila Szalai oldu.
Macar stoper, 2'si milli, toplam 27 maçta 2 bin 380 dakika oynayarak Türkiye'de en çok süre alanlar listesinde ilk sırayı kimseye bırakmadı.
Tüm dünya ligleri göz önünde bulundurulduğunda ilk sırasında Dinamo Zagrebli Dominik Livakovic'in olduğu listede 14. sırada kendine yer buldu. 27 yaşındaki kaleci 30 maçta 2 bin 730 dakika süre aldı.
Onu Kızılyıldız'ın kalecisi Milan Borjan 30 maçta 2 bin 700 dakika ile takip etti. Türkiye listesinde Szalai'yi takım arkadaşı Altay Bayındır aldı. Sarı-lacivertli eldiven, 25 maçta 2 bin 280 dakika oynadı.
Başakşehirli Ndayishimiye (24 maç-2001 dakika), Trabzon'dan Eren Elmalı (23 maç-1989 dakika) ve F.Bahçe'den Ferdi Kadıoğlu (22 maç-1903 dakika) ilk 5'i oluşturdu.
HEDEF YERLİ OYUNCU
Kadroda yabancı sayısının çokluğu, yönetimi şu an için yerli isimlere yöneltmiş durumda.
İLK ADAY ADANA DEMİRSPOR'DAN
Sabah'ın haberine göre Adana Demirspor'da forma giyen ve gösterdiği başarılı performansla A Milli Takım'a yükselen Samet Akaydın listeye alındı.
28 yaşındaki futbolcu sarı-lacivertli formayı giymeye sıcak bakarken, Adana Demirspor'un 3 milyon Euro'luk bonservis beklentisi var.
Sarı-lacivertliler, yaz ayında Kaan Ayhan için nabız yoklamış ancak Sassuola kulübü 7 milyon talep edince transferden çekilmişti.
Yönetim Kaan için yine şansını deneyecek ancak 4 milyon Euro'dan fazla bir rakama çıkmayı düşünmüyor.
DİĞER HABERLER
-
Trendyol Süper Lig'de sezonu ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe'nin gelecek sezon mücadele edeceği UEFA Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki muhtemel rakipleri ve kura çekim tarihi belli oldu. İşte detaylar... | FENERBAHÇE SON DAKİKA HABERLERİ -
Fenerbahçe Kulübünde 6-7 Haziran'da gerçekleştirilecek olağanüstü seçimli genel kurulda aday olan Aziz Yıldırım'ın seçim ofisi açıldı. Bu açılış için kurdeleyi kesen Mahmut Uslu'nun Galatasaray için söylemiş olduğu sözler dikkat çekti. -
Fenerbahçe'nin Fransız yıldızı Matteo Guendouzi, sezonun sona ermesinin ardından sarı-lacivertli taraftarlara dikkat çeken bir mesaj gönderdi.