Şampiyon Galatasaray

Galatasaray, Fenerbahçe'yle 0-0 berabere kalarak Spor Toto Süper Lig'in 2011-2012 sezonu şampiyonu oldu. Sarı-kırmızılılar, bu şampiyonlukla birlikte toplamda 18. şampiyonluğunu aldı ve 18 şampiyonluğu bulunan ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yakaladı. Fatih Terim ise Galatasaray'ın başında 5. kez mutlu sona ulaşmış oldu.

EBOUE'NİN FAULÜ GERGİNLİK YARATTI
Maç başlar başlamaz Emre ile Eboue bir pozisyonda karşı karşıya geldi. Emre, rakibini geçmek isterken Eboue sert bir faul yaptı. Tribünlerden büyük tepki gelirken, maçın hakemi Cüneyt Çakır sarı-kırmızılı oyuncuya uyarıda bulundu.
SEMİH KAYA'DAN TERS VURUŞ
Karşılaşmanın 6. dakikasında Fenerbahçe sağ kanattan geldi. Dia'nın yerden yaptığı ortaya ön direkte Semih ters bir vuruş yaptı, top az farkla yandan kornere gitti.
HAKAN SAKATLANDI
Dia'yla Hakan Balta'nın karşı karşıya geldiği pozisyonda sarı-kırmızılı oyuncu yerde kaldı. Dia, rakibini geçmek isterken kaval kemiğine bastı. Bu pozisyondan sonra yerde kalan Hakan Balta saha içerisinde tedavisi yapıldıktan sonra maça devam etti.
ZORUNLU DEĞİŞİKLİK
Galatasaray maçın 27. dakikasında zorunlu bir oyuncu değişikliğine gitti. 16. dakikada girdiği bir pozisyonda ayağını burkan Elmander, bu pozisyondan 4 dakika sonra kenara 'Beni değiştirin' işareti yaptı. Saha kenarına gelen Elmander'in ayağı sarıldı ve yeniden maça döndü ama 27. dakikada yeniden değiştirilmesi yönünde kenara işaret yaptı ve yerini bu dakikada Baros'a bıraktı.
MUSLERA'DAN KRİTİk MÜDAHALE
Fenerbahçe, 60. dakikada gole çok yaklaştı. Ceza sahası içerisine yapılan ortada altıpasın önünde kafayı vuran Semih, kaleci Muslera'yı geçemedi. Semih'in kafa vuruşunda köşeye doğru giden topta Muslara üzerine gelen topun gol olmasına izin vermedi.
DIA KIRMIZI KART GÖRDÜ
Karşılaşmanın ilk yarısında bir sarı kart gören Dia, 65. dakikada Cüneyt Çakır'ın Fenerbahçe aleyhine verdiği faulden sonra tepki olarak topa vurunca ikinci sarıyı gördü ve kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.
BAROS 27'DE GİRDİ 82'DE ÇIKTI
Galatasaray, 27. dakikada Elmander sakatlanınca yerini Baros'a bırakmıştı. İkinci yarıda ise Elmander'in yerine giren Baros, 82'de yeniden saha kenarına geldi. Ujfalusi'nin kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasından sonra Terim, Baros'u çıkarttı ve yerine Gökhan Zan'ı sahaya sürdü.
MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, derbi maç için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve sarı-kırmızılı yöneticilere yemek verdi.
Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, başkan vekili Nihat Özdemir başta olmak üzere Galatasaray kafilesini stada gelişinde çok sıcak bir şekilde karşıladı. Sarı-lacivertli yöneticiler, Galatasaray kafilesine samimi bir şekilde "Hoş geldiniz" derken, daha sonra 1907 Tribünü'nde bulunan restoranda birlikte yemek yenildi.
Yemekte Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören de hazır bulundu. Yemek sırasında Özdemir, Aysal ve Demirören yan yana oturdu.
Başkan Aysal, burada yaptığı açıklamada, her şeyden önce spor için ve sporun güzellikleri için var olduklarını ifade ederek, ''Bugün buraya bunu görmeye geldik. Her iki takımın da bugün özveriyle elinden geleni yapacağına inanıyorum. Bir netice çıkacak sonunda, tarafların da biri sevinecek, biri sevinmeyecek. Ama önemli olan bu dostluğun uzun süreli olması ve tekrar tüm kulüplerimizin futbola geri dönmeleri. Bugün inşallah bir başlangıç olur'' diye konuştu.
Aysal, çok güzel bir ambians gördüklerini dile getirerek, "Burası fuar yeri gibi. İnsanlar zevkle bu maçı izlemeye gelmişler. Biz de bunun için buradayız. Biz futbol sevdalıları, içimiz büyük bir heyecanla ve coşkuyla dolu, bu güzel maçı seyredebilmek ümidiyle" dedi.
Özdemir: "Sezonun şampiyonu Galatasaray ve Fenerbahçe'dir"
Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Özdemir, bu sezonun iki şampiyonu olduğunu belirterek, "2012 sezonunun şampiyonu Galatasaray ve Fenerbahçe'dir" ifadesini kullandı.
Galatasaray ile 2 hafta önce de maçları olduğunu hatırlatan Özdemir, şunları söyledi:
"Sağ olsun Ünal Aysal da o gün bize yemek verdi. O gün Sayın Yıldırım Demirören de iştirak etmişti. O gün netice olarak iki takımdan biri kazanacaktı, biz kazandık. Bugün Süper Lig'in son maçı. Galatasaray'ı biz misafir edeceğiz. Sağ olsun başkan Ünal Aysal davetimizi kırmadı, icabet ettiler. Federasyon başkanımız da stadımızda. Yemek yiyoruz, gayet güzel mesajlar veriyoruz. Taraftarlarımızın bu mesajlardan etkilenmesi lazım. 2011-12 sezonunun şampiyonu iki takımdır, biri Galatasaray, biri Fenerbahçe'dir. Neticede son bir 90 dakika oynayacağız. Hak eden kimse o kazansın. Maçın sonunda kim kazanırsa kazansın, bütün taraftarlar, oyuncular, teknik kadro birbirini kutlamalı, kazananı alkışlamalı."
TFF Başkanı Yıldırım Demirören de sezonun en zor gününü yaşadıklarını kaydederek, "Kazanan takım şampiyon. Türkiye Ligi'ne yakışan bir final oluyor. Türkiye tarihinde galiba ilk kez böyle bir final yaşıyoruz. Nihat Özdemir başkanın dediği gibi, ikisi de gönüllerin şampiyonu. Buradan bir şampiyon çıkacak. Mühim olan bunu alkışlamamız. Futbolumuza buradaki kardeşliği getirebilirsek futbolumuzun ilerilere gideceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.
Tribünler hınca hınç
Biletleri, taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle 10 Mayıs Perşembe günü tükenen dev derbide, kapıları erken saatlerden itibaren açılan tribünler tamamen doldu.
Stada giren taraftarların yanı sıra stat dışında bekleyen taraftarların da tezahüratlarıyla maç öncesinde başlayan coşku ve heyecan, karşılaşmanın başlama düdüğüne kadar devam etti.
Koreografide Aziz Yıldırım resmedildi
Fenerbahçeli taraftarlar, Türk Telekom kale arkası tribünde büyük maçlarda hazırladıkları koreografi gösterisinde bu kez "Futbolda şike" davasında tutuklu yargılanan kulüp başkanları Aziz Yıldırım'a yer verdi.
Sarı, lacivert ve beyaz kartonlarla oluşturulan görüntünün orta kısmında Aziz Yıldırım'ın yüzü resmedilirken, tribünün orta kısmında açılan pankartlarda "Unutmayın zafer inananlarındır" sözü yer aldı.
Maraton üst tribünü boydan boya kaplayan sarı-lacivertli bayrağın üzerinde ise "Herkes haddini bilecek" ifadesi bulundu.
Taraftarlar ayrıca Migros kale arkasının üst bölümünde de tribünü kaplayan bayrak açtı.
Alex v Gökhan gönül ilk 11'de yoktu
Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Galatasaray ile yaptığı şampiyonluk maçında Alex ve Gökhan Gönül, 11 kişilik kadroda yer almadı.
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sakatlığı nedeniyle haftayı takımdan ayrı geçiren, dün akşamki son antrenmanın bir bölümünde takımla çalışan kaptan Alex ile sol arka üst adalesindeki ağrı nedeniyle düne kadar çalışmalarını takımdan ayrı sürdüren Gökhan Gönül'ü yedekler arasında tuttu.
Forvette Semih Şentürk
Teknik direktör Kocaman, Şampiyonluk Grubu'nun 5. haftasında deplasmanda Trabzonspor'u 3-1 mağlup eden kadroda iki değişiklik yaptı.
Gökhan Gönül'ün yokluğunda savunmanın sağında Orhan Şam forma şansı bulurken, forvette Bienvenu'nun yerine Semih Şentürk ilk 11'de sahaya çıktı.
Mehmet Topuz, Trabzonspor maçında olduğu gibi yine yedekler arasında bulunurken, teknik direktör Kocaman orta alanın sağında bir önceki maçta olduğu gibi Dia'yı görevlendirdi.
Orhan Şam 7 maç sonra 11'de
Fenerbahçe'de Gökhan Gönül'ün yerine savunmanın sağında görev alan Orhan Şam, ligde 7 maç sonra 11 kişilik kadroya girdi.
Geçen hafta Trabzonspor mücadelesinde Gökhan'ın yerine 55. dakikada oyuna dahil edilen Orhan, bundan önce lig etabında 32. haftada Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Galatasaray'ı 1-0 yendiği maçta ilk 11 kişilik kadroda sahaya çıkmıştı.
Diğer notlar
-Stat ve çevresinde oluşan detaylar televizyon kanallarınca helikopterle havadan da görüntülendi.
-Binlerce taraftar stat çevresinde beklediği sırada trafik kilitlenirken, araçlar uzun süre beklemek zorunda kaldı.
-Maç öncesinde Fenerbahçe tribünlerinde küçük çapta gerginliklerin çıktığı görüldü.
-Türk Telekom kale arkası üst tribünde bir taraftar, açtığı pankartla kız arkadaşına evlilik teklifinde bulundu.
-İki ekipten birinin şampiyon olacağı derbide, ev sahibi Fenerbahçe tribünlerinde şampiyonluk olasılığına karşılık ekstra bir hazırlık yapılmadığı görüldü.
Galatasaray cephesi
Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda, ligin şampiyonunun belirleneceği son maçta Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelirken, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kadroda iki değişiklik yaptı.
Sarı-kırmızılı ekibin son oynadığı maçta forma giyen isimlerden Emre Çolak ile Milan Baros, Fenerbahçe maçına yedekler arasında başladı.
Terim; Emre ile Baros'un yerine İspanyol oyuncu Albert Riera ve Necati Ateş'i ilk 11'de görevlendirdi.
Necati yeniden 11'de
Fenerbahçe karşısında Fatih Terim'in ilk 11'de tercih ettiği isimlerden Necati Ateş, bir maç aradan sona tekrar formasına kavuştu.
Galatasaray'ın Süper Final'de Trabzonspor'la yaptığı maçta etkisiz kalan ve son oynanan Beşiktaş maçının yedekleri arasında kendisine yer bulan Necati, sezonu şampiyon olarak tamamlayacak ekibin belli olacağı bu maçta yeniden ilk 11'de görev aldı.
Emre Çolak'ın cezalı olması nedeniyle Süper Final'deki ilk maçta Beşiktaş'a karşı ilk 11'de görev alan Albert Riera ise, organizasyonun son maçı olan Fenerbahçe mücadelesine de ilk 11'de başlamış oldu.
Fatih Terim, takımının başında yerini aldı
Süper Final'de Trabzonspor ile yapılan maçın sonunda karşılaşma hakemlerine yönelik sözleri nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan 3 maç ceza alan Terim, TFF Tahkim Kurulu'ndan çıkan erteleme kararının ardından takımının başında yerini aldı.
Cezası nedeniyle Beşiktaş maçında takımı yardımcısı Ümit Davala'ya emanet etmek zorunda kalan Terim, kalan 2 maçlık cezasının ertelenmesi sonrası Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yeniden saha kenarındaki yerini almış oldu.
Küfürlü tezahüratlar yapıldı
Fenerbahçe taraftarları, karşılaşma öncesi Galatasaray takımına küfürlü tezahüratlarda bulundu.
Sezon başından beri yapılan uygulama nedeniyle Galatasaray taraftarları Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maçı izleyemezken, tribünleri dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, sarı-kırmızılı ekibe yönelik toplu halde küfürlü tepki gösterdi.
Galatasaraylı futbolculardan Sabri Sarıoğlu ve Selçuk İnan'a yönelik yapılan küfürlü tezahüratlar da dikkati çekti.
Albayrak saha kenarında
Galatasaray Kulübü Yönetim Üyesi Abdurrahim Albayrak, karşılaşma öncesi saha kenarında takıma moral verdi.
Sarı-kırmızılı ekibin maç öncesi yaptığı ısınmayı saha kenarında takip eden Albayrak, oyuncularla yakından ilgilendi.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.