Fenerbahçe'ye asbaşkan olsun

Sadri Şener, Aziz Yıldırım'ın adeta uydusu gibi. Trabzonspor başkanlığına yakışmıyor. Şener olsa olsa Fenerbahçe'ye asbaşkan olur... Sadri Şener artık sussun. Karadeniz insanını daha fazla utandırmasın. Çünkü gerçek Trabzonlular isyan ediyor

TURGAY DEMİR- Çevremdeki Trabzonlu dostlarım Sadri Şener'in sözlerinden utanıyor, yüzleri kızarıyor. "Süper Kupa'da Fener'le oynarız", "Yenilip geleceğiz", "Filanca futbolcuyu biz alamadık acaba sen alır mısın?.." Bunları bir amatör kulübün başkanı söyleyebilir de koca Trabzon'un başkanı nasıl söylüyor, inanamıyorum. Sadri Şener, Aziz Yıldırım'ın uydusu gibi. Kesinlikle ve kesinlikle söylüyorum, bu saatten sonra Trabzon başkanlığına hiç yakışmıyor. Şener olsa olsa Fener'e asbaşkan olur. Ondan rica ediyorum, hiç değilse sussun, Karadeniz insanını daha fazla utandırmasın. Çünkü çevremdeki gerçek Trabzonlular, tek kelimeyle, isyan halindeler. Ayıp ediyor, çok ayıp ediyor. Bundan sonra söyleyeceği hiçbir şey de bunu düzeltemez (Medyayla kafa buldum, şaka yaptım diye de sıyrılamaz). Şener büyük kulüp başkanı olamayacağını cümle aleme kanıtlamıştır. Federasyonun "Fener'e yeniliriz" diyen Sadri Şener, "Bursa şampiyon olsun istiyorum" diyen Adnan Polat ve spekülasyon yapan Ankaragücü yöneticileriyle ilgili mutlaka bir yaptırım uygulaması gerekir. Bildiğim kadarıyla, uygulayacaklar da.. Bir kulüp başkanı açık açık şakayla bile olsa, takımına yenilmesi için mesaj verir mi! Unutulmasın ki lafın aslı şakayla söylenir ve her şakada da gerçek payı vardır. Koca başkanın söylediği sözlere bakın, ne günlere kaldık görün. Trabzonlu futbolcu şimdi nasıl oynayacak Saracoğlu'nda? Başkan "yeniliriz gideriz" derse futbolcu oynayabilir mi? Trabzon, Fener'den puan alsın kellemi keserim. Göreceksiniz, iddaa bile bu maçı tek maç oynatmayacak.
TEKNİK DİREKTÖRLER NE KADAR KAZANIYOR?
GENÇKEN BEĞENMEYİP GÖNDERDİĞİMİZ DÜNYA YILDIZLARI
"KEFEN GİYERİM GALATASARAY FORMASI GİYMEM" DEDİ VE GİYDİ
HAKKI YALÇIN- Her futbol takımının, sadece kendileri için değil, diğer takımlar için de, mücadele etmek gibi bir onurlu görevi vardır. Çünkü lig bitmedi. Üstelik oynananacak maç, şampiyonluğu belirleyecek kadar hayati bir maç. Bu açıklamalar Bursaspor'a duyulan kompleksin açıklamaları. Meselenin Fenerbahçe'yle ilgisi yok. Yöneticiliğin bu Soru- Ligde son haftaya gelindi. Kadıköy'deki F.Bahçe- Trabzon maçı şampiyonu belirleyecek. 'F.Bahçe artık bu işi bırakmaz' deniliyor. Bu yoruma katılıyor musunuz?
HAKKI YALÇIN- Trabzonspor hâlâ balayında. Onlar gerçek hedefine ulaşmış görünüyorlar. Ayrıca Şükrü Saracoğlu şampiyonluk için süslenmişken, ortada Daum'la yaşanmış bir Denizli faciası varken, hedefe kilitlenmiş ve dersini ezberlemiş bir Fenerbahçe, bu saatten sonra şampiyonluğu bırakmaz. Rakip kim olursa olsun, sonuç değişmez.
TURGAY DEMİR- Bursa için son maç G.Saray maçı demiştim. F.Bahçe için de son maç A.Gücü maçıydı. Bana göre lig bitmiştir. Ben kendi sahamda 50 bin kişi önünde, gelin gibi süslediğim statta şamipyonluk verirsem dünyanın sonu gelmiş demektir. Bırakın onu, Sadri Şener kupa finalinde bir laf attı. "Süper Kupa'da Fener'le oynarız" dedi. Daha ne desin? F.Bahçe işi biliyor. Türkiye'de şampiyonluk üç ayaklıdır. İyi bir takım, iyi bir medya yönetimi ve iyi bir baskı grubu oluşturma. Aziz Yıldırım zaten iyi bir takım kurmuştu. Eskişehir maçı itibarıyla baskı unsurunu iyi kullandı, hakemler üzerinde etkili oldu. Ve medyadaki gücü de çok iyi kullandı. Dolayısıyla, gitti denilen şampiyonluk oradan itibaren geri geldi. Daha önce de söyledim; kupanın bir ucundan Aziz Yıldırım diğerinden Alex tutmalıdır. Ben bu sezonu kalecilerin büyük hatalarıyla hatırlayacağım. Leo Franco, Rüştü, Murat Şahin, Ivesa ve Serkan, F.Bahçe maçlarında çok ters goller yediler. F.Bahçe direkt kaleciye etki eden bir dua bulmuş olabilir. Buna karşın F.Bahçe kalesi efsunlanmış gibi. Volkan gol yemiyor. Sonuç olarak F.Bahçe şartları sonuna kadar zorlayarak şampiyon olmuştur. Beşiktaş ve G.Saray kendi dertlerine yansınlar. Baroni gözyaşlarını onlar için akıttı! Oturup ağlasınlar. Çünkü bu ligde yönetimin de takımın da şampiyonluğa motive olursa başarırsın. F.Bahçe bunu yaptı.
SELÇUK YULA- Aziz Yıldırım 13 yıldır başkan, şimdiye kadar neredeydi? 27 yıldır kupa alınmadığı zaman neredeydi? Ne zaman Fener şampiyonluğa koşuyor böyle ağlayanlar çıkıyor. Hüngür hüngür ağlıyorlar. F.Bahçe'nin attığı gollere bakanlar, rakibi Bursa'nın gollerine bakmıyorlar bile. Kaleci Volkan'ın neredeyse kendi kalesine attığı golle Ali Sami Yen'de Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetmişti. Kimse bir şey dedi mi? Fener, Volkan'ı kovdu mu? Hayır. Bunlar bahaneden başka bir şey değil. Fenerbahçe, başarısını öyle veya böyle herkese alkışlatacak. ülkedeki duyarsızlığını gösteren önemli bir belge. İnsanlar her istediğini konuşamaz, bunu bilmeleri gerekir.
BURSA'NIN GÜVENDİĞİ DAĞLARA KARLAR YAĞDI
Soru- Bursa şampiyonluk, Beşiktaş üçüncülük. Bu maçta kim ağır basıyor?
TURGAY DEMİR- Bursa lider, G.Saray da üçüncülüğü garantilemiş olsa Beşiktaş bu deplasmana sadece iskender yemeye giderdi. Şimdi Bursa'yı yenmeye gidecek. Çünkü Avrupa'da 20 gün zaman kazanmak gibi çok önemli bir durum söz konusu. Bursa da moralmen çökmüş durumda. Çünkü kankaları Ankaragücü umdukları kadar iyi mücadele etmedi. Deyim yerindeyse güvendikleri dağlara kar yağdı. Beşiktaş kazanır. G.Saray da puan kaybederse Avrupa'da avantaj sağlar. Cimbom yine UEFA'ya Kazakistan'dan filan başlayabilir.
HAKKI YALÇIN- Bir takımın şampiyon olması için, kendi futbolcularından gayrisine güvenmekten başka şansı yoktur. Bu sezon Bursaspor'un altın yılıdır. Üç Büyük diye ayrıcalıklı bir sistemin iki müridine puan farkı takıp, Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmak, üstelik bunu dar bir bütçeyle gerçekleştirmek, şampiyonluk kadar değerlidir. Gerisini haftaya tartışırız.
G.SARAY TARAFTARI KENDİNİ SORGULASIN
Soru- G.Saray'ın Antalya'ya yenilmesi üzerine, yönetici Mehmet Helvacı "Gücümüz bu kadarmış" dedi. Rijkaard "Yenilgi, takımın kalitesiyle alakalı" dedi. Taraftar ise "Alayını sat başkan" diye bağırdı. Birkaç ay öncesine kadar yıldızlar topluluğu denilen G.Saray'ın kadrosu kalitesiz mi?
HAKKI YALÇIN-
Bir gerçek var ki her takım hak ettiği biçimde yönetilir. Taraftar gerçeklerin farkına varmak için, Antalya maçını niye bekledi? Adnan Polat'ın yanlışlarına niye sustu? Yanlışları bağrına basanlar, bu yönetim biçimine destek verirken, kendilerini sorguluyor mu? Yere göğe sığdırılamayan Arda Turan'ın bu sezon ne verdiğini kim hesaplar? Adnan Polat'ın hesap makinesi mi, yoksa yürekler mi? Kaliteyi belirleyen emektir, ruhtur, yeşil ayakkabı değil. Rijkaard'ın kalitesiz diye nitelediği takım, bugünlere kalitesizliği kendine eş sayanlar yüzünden geldi. Rijkaard da bu suçlulardan biridir.
BU KAFAYLA ÜMİT ÖZAT'IN İŞİ ZOR
Soru- A.Gücü'nün yardımcı antrenörü Ümit Özat, F.Bahçe maçında hakeme çok sert tepki gösterdi. Yıllarca F.Bahçe'nin forması giyen, kaptanlığını yapan Ümit'in bu tepkisinin arkasında farklı nedenler mi var acaba?


SELÇUK YULA-
Maçtan sonra telefonla kendisiyle görüştüm. Tatmin edici bir şey söylemedi. Aynı kafada davam ediyor. Bu kafayla giderse hiçbir şey olmaz. Üç metre ofsayttan atılan gol için hakeme küfreden bir teknik direktör daha yolun başında kendi kendine mendil sallamıştır. Allah yolunu açık etsin. F.Bahçe düşmanlığını anlamak mümkün değil. Büyük kulüpler bu örneklerden sonra, bir futbolcuya kaptanlık pazubandını verirken bin kere düşünmeli. Her önüne gelene kaptanlık vermemeli.
HAKKI YALÇIN- Ümit Özat, Fenerbahçe'nin verdikleriyle Ümit Özat oldu. Fenerbahçe'den birkaç kuruş alacağı için de yeniden özüne döndü. Kompleksli, küfürbaz ve cahil Ümit. Kendini bir arpa boyu geliştirmeyen birine, ne diyebilirsiniz. O kadar çoklar ki...
TURGAY DEMİR- Ümit'in tepkisi bir anlamda normal. Çünkü kazanmak istiyor. Ama F.Bahçe'de alacağı kaldığı için daha hırslı olmuş. Bizde böyle maalesef. Serdar Kurtuluş da hâlâ Beşiktaş'tan şampiyonluk primi bekliyor. Diğer yandan bu tepki anormal. Sen teknik direktör değilsin, yardımcısın, niye bu kadar öne çıkıyorsun? Ve her maçta o kulübün patronu gibi niye davranıyorsun? F.Bahçe'yi yenmek istemek başka, bunu isterken çirkinleşmek başka. Bu açıdan yaptığı yanlış.
HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLIYORLAR
Soru- Ligde son haftaya gelindi. Kadıköy'deki F.Bahçe- Trabzon maçı şampiyonu belirleyecek. 'F.Bahçe artık bu işi bırakmaz' deniliyor. Bu yoruma katılıyor musunuz?

HAKKI YALÇIN- Trabzonspor hâlâ balayında. Onlar gerçek hedefine ulaşmış görünüyorlar. Ayrıca Şükrü Saracoğlu şampiyonluk için süslenmişken, ortada Daum'la yaşanmış bir Denizli faciası varken, hedefe kilitlenmiş ve dersini ezberlemiş bir Fenerbahçe, bu saatten sonra şampiyonluğu bırakmaz. Rakip kim olursa olsun, sonuç değişmez.
TURGAY DEMİR- Bursa için son maç G.Saray maçı demiştim. F.Bahçe için de son maç A.Gücü maçıydı. Bana göre lig bitmiştir. Ben kendi sahamda 50 bin kişi önünde, gelin gibi süslediğim statta şamipyonluk verirsem dünyanın sonu gelmiş demektir. Bırakın onu, Sadri Şener kupa finalinde bir laf attı. "Süper Kupa'da Fener'le oynarız" dedi. Daha ne desin? F.Bahçe işi biliyor. Türkiye'de şampiyonluk üç ayaklıdır. İyi bir takım, iyi bir medya yönetimi ve iyi bir baskı grubu oluşturma. Aziz Yıldırım zaten iyi bir takım kurmuştu. Eskişehir maçı itibarıyla baskı unsurunu iyi kullandı, hakemler üzerinde etkili oldu. Ve medyadaki gücü de çok iyi kullandı. Dolayısıyla, gitti denilen şampiyonluk oradan itibaren geri geldi. Daha önce de söyledim; kupanın bir ucundan Aziz Yıldırım diğerinden Alex tutmalıdır. Ben bu sezonu kalecilerin büyük hatalarıyla hatırlayacağım. Leo Franco, Rüştü, Murat Şahin, Ivesa ve Serkan, F.Bahçe maçlarında çok ters goller yediler. F.Bahçe direkt kaleciye etki eden bir dua bulmuş olabilir. Buna karşın F.Bahçe kalesi efsunlanmış gibi. Volkan gol yemiyor. Sonuç olarak F.Bahçe şartları sonuna kadar zorlayarak şampiyon olmuştur. Beşiktaş ve G.Saray kendi dertlerine yansınlar. Baroni gözyaşlarını onlar için akıttı! Oturup ağlasınlar. Çünkü bu ligde yönetimin de takımın da şampiyonluğa motive olursa başarırsın. F.Bahçe bunu yaptı.
SELÇUK YULA- Aziz Yıldırım 13 yıldır başkan, şimdiye kadar neredeydi? 27 yıldır kupa alınmadığı zaman neredeydi? Ne zaman Fener şampiyonluğa koşuyor böyle ağlayanlar çıkıyor. Hüngür hüngür ağlıyorlar. F.Bahçe'nin attığı gollere bakanlar, rakibi Bursa'nın gollerine bakmıyorlar bile. Kaleci Volkan'ın neredeyse kendi kalesine attığı golle Ali Sami Yen'de Fenerbahçe şampiyonluğu kaybetmişti. Kimse bir şey dedi mi? Fener, Volkan'ı kovdu mu? Hayır. Bunlar bahaneden başka bir şey değil. Fenerbahçe, başarısını öyle veya böyle herkese alkışlatacak.
FUTBOLCU ASLA BİLEREK KÖTÜ OYNAMAZ
Soru- G.Saraylı futbolcuların Rijkaard'ı sevmedikleri ve onun gitmesi için bilerek oynamadıkları konuşuluyor. Bu korkunç şüphe doğru olabilir mi?

SELÇUK YULA- Bu mümkün değil. Futbolcu 'teknik direktör gitsin' diye oynarsa, başarısız olduğunda ilk önce kendi gider, kendi priminden olur, kendi tribünleri tarafından yuhalanır. Böyle bir düşünce bir tek bizim gibi şarklı kafalarda olur. Olursa da böyle olur. G.Saray 6'da 6 yaparken futbolcular Rijkaard'ı çok seviyordu da şimdi birdenbire mi sevmemeye başladılar! F.Bahçe şampiyon olamazsa, aynı şeyi Daum için söyleyecekler. Bunlar sadece bahane. G.Saray yönetim olarak şapkasını önüne koyup düşünmeli. Devre arasında Haldun Üstünel'in neredeyse heykeli dikilecekti. Muhteşem transferler yapmıştı. 2-3 ay içinde ne değişti? Değişen sahadaki sonuçlar. Sonuçlar kötü olunca bu tür muhabbetlerin de yapılması kaçınılmaz oldu. G.Saray üç yıldır Şampiyonlar Ligi'ne katılamıyor. Bunun nedenlerini tespit edip çare bulmaya çalışmaları gerekir. Gerisi fasa fisodu

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.