Fenerbahçe kazanmayı unuttu

Turkcell Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaştığı Büyükşehir'e 2-1 yenildi.

Fenerbahçe'nin tek golü 57. dakikada Alex'ten gelirken, Brezilyalı oyuncu bu golden 22 dakika sonra direkt kırmızı kartla oyun dışı kaldı.
Büyükşehir'in golleri ise 30 ve 83. dakikada İskender Alın'dan geldi.
MAÇIN HAKEMİNE TEPKİ
"FIRAT AYDINUS NASIL KIRMIZI KART VERİR"
TARAFTAR PROTESTO ETTİ
"İLK YARIDA POZİSYON VERMEDİK"
MAÇIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


ALEX'İN İLK KIRMIZISI

2004 yılından beri Fenerbahçe forması giyen Alex, 79. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve bir sonraki maçta cezalı duruma düştü.
Brezilyalı oyuncunun gördüğü kırmızı kart Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk kırmızı kartı oldu.
Alex daha önce sadece 19 Ekim 2005'te oynanan Schalke 04 maçında ikinci sarı karttan kırmızı kart görmüştü.
SON DAKİKALARDAKİ SIKINTI SÜRÜYOR
Turkcell Süper Lig'de Bursaspor, UEFA Avrupa Ligi'nde de Lille karşısında son dakikalarda yediği gollerle yenilip, elenen Fenerbahçe'nin son dakikalardaki gol yeme sıkıntısı, İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesinde de devam etti.
Alex'in 57. dakikadaki golüyle 1-1'lik eşitliği sağlayan sarı-lacivertliler, 83. dakikada kalesinde gördüğü golle mağlubiyeti engelleyemedi.

SON 4 LİG MAÇINDA 10 PUAN YİTİRDİ
Şampiyonluk mücadelesi veren sarı-lacivertli ekip son 4 lig maçında 10 puan yitirdi.
20. haftada Diyarbakırspor karşısında 1-1, 21. haftada Manisaspor maçında 2-2'lik beraberlikler alan Fenerbahçe, 22. hafta karşılaşmasında Bursaspor'a 3-2 yenilip, 23. haftayı da 2-1'lik yenilgiyle geride bıraktı.
OLİMPİYAT KABUSU
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı bundan önceki iki sezonda Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-0'lık skorlarla kaybeden Fenerbahçe, 3. sezonda da 2-1 kaybetti.
Sarı-lacivertliler, lig mücadelelerinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı 2 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.
2007-2008 sezonunda yapılan maçlarda İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 2-0 kazanmış, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki randevu 2-2 bitmişti.
Geçen sezon yapılan maçlarda Kadıköy'de Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda da İstanbul Büyükşehir Belediyespor aynı skorla 2-0 galip geldi.
Bu sezonun ilk yarısında Kadıköy'deki maçtan ise Fenerbahçe ise 1-0 galip ayrılmıştı.

3 TEKNİK ADAM OLİMPİYATTA BELEDİYESPOR ENGELİNİ GEÇEMEDİ
İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda üst üste 3. sezonda da kazanamayan Fenerbahçe'de, 3 ayrı teknik adam Belediyespor engeline takıldı.
2007-2008 sezonunda Arthur Zico ve 2008-2009 sezounda Luis Aragones 2-0'lık mağlubiyetler alırken, bu sezon Christoph Daumlu Fenerbahçe 2-1'lik yenilgiden kurtulamadı.
19. DAKİKADA 3 OYUNCU BİRDEN SAKATLANDI
Karşılaşmanın 19. dakikası oynanırken, iki ayrı pozisyonda 3 oyuncu sakatlanırken, iki ekibin sağlık ekipleri futbolculara saha içinde müdahale etti.
Fenerbahçe'den Gökhan Gönül, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan da Gökhan Süzen girdikleri mücadelede yerde kaldılar. Aynı dakikada bu kez orta alana yakın bölgede Selçuk ile mücadelesinde Belediyespor'da Sylla yerde kaldı. Üç futbolcu da tedavilerinin ardından maça devam ettiler.
Belediyespor'dan Gökhan Süzen 3 dakika sonra bir pozisyonda tekrar yerde kalınca tedavisi için saha kenarına gelmek zorunda kaldı. Gökhan, kontrollerin ardından oyundan alınırken, yerine Ekrem maça dahil edildi.
20 BİNİ AŞKIN SEYİRCİ
Karşılaşmayı 20 bini aşkın Fenerbahçe taraftarının izlediği görüldü.
Taraftarlar çoğunlukla protokol tribününün karşısındaki bölümde yer alırken, normalde İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu taraftarların protokol tribünü tarafındaki bölümde oturdukları yeri de Fenerbahçeliler doldurdu. Maçın başlamasının ardından çok olmasa da dışarıda stada yetişmeye çalışan taraftarların bulunduğu görüldü.
Fenerbahçeli taraftarlar tribünlere astıkları pankartlarla futbolculara destek vermeye çalıştı. Protokol tribününün bulunduğu bölümün karşısındaki tribünde bulunan pankartta nazar boncuğu figürü ve altında da ''Taraftar yanında'' ifadeleri yer alırken, bu tribünün üst bölümünde ''Efsaneler sarsılır ama unutmayın ki asla yıkılmaz'' şeklinde bir pankart dikkat çekti.

YILDIRIM YER DEĞİŞTİRDİ
Maçı 20. dakikaya kadar protokol tribününde İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ ile yan yana izleyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bu dakikadan sonra protokol tribününde geriye gitti.
Fenerbahçe Başkanı, bu tribünde daha gerideki bölümde yönetim kurulu üyesi Murat Özaydınlı ile birlikte ilk yarıyı takip etti.
İSKENDER, FENERBAHÇE MAÇLARINI SEVİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da Fenerbahçe'ye gol atan İskender, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ikinci kez Fenerbahçe maçını boş geçmedi.
Geçen sezon takımının sarı-lacivertli ekibi 2-0 yendiği maçta da rakip fileleri havalandıran İskender, bugünkü mücadelede de takımının 2 golüne imza attı.


DENİZ JOKER OLDU
Teknik direktör Daum, Özer'den sonra Deniz'i de joker gibi kullanmaya başladı. Lille maçında Andre Santos'un yokluğunda savunmanın solunda görev yapan Deniz, lig mücadelesinde bu kez orta alanın sağında görev aldı.

OFSAYT İTİRAZLARI
45. dakikada Deniz'in çektiği şutta top filelere giderken, pozisyonda aktif alanda bulunan Andre Santos'a ofsayt bayrağını kaldıran yardımcı hakem Orkun Aktaş ve golü geçerli saymayan hakem Fırat Aydınus, tribünlerden tepki gördü.
Fenerbahçeli futbolcular maç içinde ve maç sonunda hakemlere itirazlarda bulundular.

GÜİZA'YA DESTEK SÜRÜYOR
Bursaspor maçında tribünlerden gördüğü tepkiyle büyük bir üzüntü yaşayan İspanyol forvet Güiza'ya, Lille maçında taraftarın verdiği destek bu maçta da sürdü.
Karşılaşma öncesi ısınmak için sahada bulunan sarı-lacivertli futbolcu, tribünlerde kendisine yapılan sevgi gösterilerine karşılık vererek taraftarını selamladı.
TRİBÜNDEN YABANCI MADDELER
Bu arada iki takım futbolcuları soyunma odasına doğru giderken tünel girişine atılan bir yabancı madde İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu Sylla'nın yüzüne isabet etti. Futbolcu tünelin önüne kadar getirilen ambulansa bindirilerek tedavi altına alındı.
Fenerbahçe tribününden atılan yabancı maddellerin maçın hakemlerine de isabet ettiği görüldü.
Fenerbahçeli taraftarlar, kötü giden takımlarının 2-1'lik mağlubiyetinin ardından büyük bir üzüntüyle stattan ayrıldı.

SON DAKİKALARI ALEX'TEN YOKSUN OYNADI
Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında galibiyet golü için çabaladığı dakikalarda Alex'in kırmızı kart görerek oyun dışında kalmasıyla en etkili oyuncusunu yitirdi.
Sarı-lacivertliler Alex'in çıkmasından 4 dakika sonra 2. golü kalesinde görerek sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR'DA 8 EKSİK

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 8 sakat futbolcusu Fenerbahçe'ye karşı forma giyemedi.
Sakatlıkları bulunan Gökhan Kaba, Taner Gülleri, İbrahim Akın, Herve Tum, Zeki Korkmaz, Martin Kus ve Okan Buruk 18 kişilik kadroda yer alamadı.
Fenerbahçe'den devre arasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a kiralanan Abdülkadir de sakatlığı nedeniyle sarı-lacivertli ekibe karşı forma giyemedi. Fenerbahçe'den bu sezon başında Belediyespor'a transfer olan Can Arat yedekler arasında yer buldu.
Can, maçtan önce yaptığı açıklamada, yeni takımında üst üste sakatlıklar yaşadığını, mevkisindeki takım arkadaşlarının iyi performans ortaya koymaları nedeniyle forma şansı bulamadığını anlatarak, ''Fenerbahçe'ye karşı oynamak isterdim ama kısmet değilmiş'' dedi.
Can, taraftar tepkisi nedeniyle zor günler geçiren eski takım arkadaşı Güiza'ya, zor günlerinde telefon açarak moral vermeye çalıştığını bildirdi.

MAÇTAN DAKİKALAR
(İLK YARI)

13. dakikada ceza alanı dışından Serhat'ın vuruşunda, top yandan auta gitti.
25. dakikada Vederson'un ceza alanı dışından kaleye uzak mesafeden vuruşunda, top yandan auta çıktı.
29. dakikada ceza alanı içinde solda aut çizgisine kadar inen Deniz'in ortasında Cesario, Alex'den önce kafayla topu kornere attı.
30. dakikada orta sahada Selçuk'dan topu kapan Ali'nin, savunmanın arkasına attığı meşin yuvarlağı kontrol eden İskender, ceza yayı üzerine kadar çıkan kaleci Volkan Demirel'i çalımlayarak, topu boş kaleye gönderdi: 1-0
36. dakikada Emre'nin pasıyla ceza yayı önünde topla buluşan Alex'in vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.
42. dakikada Alex'in pasıyla sağda topla buluşan Gökhan Gönül'ün, ceza alanına girer girmez sağ çaprazdan vuruşunda, top yan ağlarda kaldı.
45. dakikada ceza yayının hemen önünden Alex'in kullandığı serbest vuruşta, top direğin yanından auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısını İstanbul Büyükşehir Belediyespor 1-0 önde tamamladı.

(İKİNCİ YARI)
50. dakikada Alex'in pasında soldan ceza alanına giren Andre Santos'un sol çaprazdan vuruşunda, top kaleci Hasagic'te kaldı.
55. dakikada ceza alanı dışından Alex'in kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde altı pasta Bekir'in vuruşunda, Bilica'nın ayağına çarpan topu kaleci Hasagic kontrol etti.
57. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Bu dakikada sağdan ceza alanına giren Gökhan Gönül'ün ortasında, ceza alanı içinde Alex'in yarım vole şeklindeki vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Hasagic'in bakışları arasında ağlara gitti: 1-1
64. dakikada Deivid'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Hasagic'in yumrukladığı top kornere çıktı.
68. dakikada Cristian'ın pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Güiza'nın vuruşunda, kaleci Hasagic iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etti.
71. dakikada ceza alanı dışından Vederson'un kullandığı serbest vuruşta, top direğin üstünden az farkla auta gitti.
72. dakikada Ali'nin ceza alanı dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak direğin yanından auta çıktı.
83. dakikada sağdan ceza alanına giren Rızvan'ın yerden ortasında, kaleci Volkan Demirel'in yatarak müdahale ettiği topu ceza alanı içinde sol çaprazda kontrol eden İskender, meşin yuvarlağı çizgi üzerindeki Bekir ve Ali'nin yanlarından filelere göndererek, takımını 2-1 öne geçirdi.
Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçtan 2-1 galip ayrıldı.
Stat: Atatürk Olimpiyat Stadı
Hakemler: Fırat Aydınus xx, Baki Tuncay Akkın xx, Orkun Aktaş xx
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagic xxx, Rızvan xxx, Cesario xxx, Barbosa xxx, Gökhan Süzen xx (Dk. 26 Ekrem xx), İskender xxxx, Efe xxx, Sylla xx (Dk. 66 Mahmut x), Tevfik xx (Dk. 87 Oğuz ?), Serhat xx, Ali xxx
Fenerbahçe: Volkan Demirel xx, Gökhan Gönül xx, Bekir xx, Bilica x, Andre Santos x, Deniz x (Dk. 46 Deivid x), Selçuk x (Dk. 46 Cristian x), Emre xx (Dk. 88 Gökhan Ünal ?), Vederson xx, Alex xx, Güiza xx
Goller: Dk. 30 ve Dk. 83 İskender (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Dk. 57 Alex (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 79 Alex (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 53 Efe, Dk. 69 Ekrem, Dk. 90 artı 3 Serhat (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.