Hırvatistan'da şike gözaltısı
Hırvatistan'ın Split şehrinde, RNK Split Kulübü'nün sportif direktörü ve Hajduk Split'in eski oyuncusu Nenad Pralija, şike şüphesiyle gözaltına alındı.
- Diğer Ligler Haberleri
- Giriş Tarihi: 04 Ocak 2012, 14:23
Ljuba, polisin Pralija'yla ilgili iddiaları araştırdığını belirtti. Hajduk Split takımında 1994-1997 yılları arasında forma giyen Nenad Pralija, halen RNK Split'te sportif direktör olarak görev yapıyor.
Bu arada, bir süre önce de Hırvatistan'da, futbolda şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturmada, eski Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Jelyko Siric, eski Hakemler Denetim Komisyonu Başkanı Stjepan Djedovic ve Hırvatistan Süper Ligi Derneği Sekreteri Neven Şpraytser gözaltına alınmıştı. Mahkeme, bu kişilere 30 gün ek gözaltı süresi vermişti. Hırvatistan mahkemesi, ayrıca 1. Futbol Ligi'nde 2009 yılında 8 maçın sonucunu etkilemeye yönelik şike yapmaktan yargılanan, aralarında futbolcu ve yöneticilerin de bulunduğu 15 kişiye, geçen ay çeşitli hapis cezaları vermişti.
DİĞER HABERLER
-
Feyenoord'un, ligin 33. haftasında sahasında Waalwijk'i 2-0 mağlup ettiği maç öncesi ev sahibi taraftarların hazırladığı koreografi deyim yerindeyse tüyleri diken diken etti. -
Fenerbahçe'den Al Hilal'e transfer olan Yusuf Akçiçek, Al Hilal formasıyla çıktığı ilk Asya Şampiyonlar Ligi Elite maçında uzak mesafeden klas bir gol attı ancak bu gol VAR kararıyla iptal edildi. -
Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo ve Al Nassr, yeni sözleşme için anlaşmaya vardı.