Süper Lig'de 19'uncu haftanın kapanış maçında Eyüpspor'a konuk olan Beşiktaş, ummadık bir skorla sahadan ayrıldı.
Çaykur Rizespor ve Kayserispor'u geçerek ligde iki maçlık bir seri yakalayan siyah-beyazlılar, kümede kalma mücadelesi veren rakibiyle 2-2 berabere kaldı. Orkun'un golüyle Kara Kartal, henüz 6'ncı dakikada öne geçti. Ancak oyun üstünlüğünü bir türlü eline alamayan Beşiktaş, 57'de Umut'a engel olamadı. Bu golden 8 dakika sonra Emre Akbaba, Eyüpspor'u 2-1 üstünlüğe taşıdı. Karşılaşmada son sözü, Cengiz Ünder söyledi:
2-2. Her iki takımın topları direkten dönerken, Beşiktaş'ta maç sonu takıma ve yönetime ağır tepkiler vardı. Yapılamayan transferler, eksilen kadro sonrasında alınan sonuçlar taraftarların tepkisine neden oldu. Dün iki puan bırakan Beşiktaş, henüz 19'uncu haftada lider Galatasaray'ın 13 puan gerisine düştü. Göztepe'nin puan kaybı yaşadığı haftada dördüncülük için eline gelen fırsatı tepen Beşiktaş, rakibiyle olan farkı azaltamadı.
YALÇIN'DAN ÜÇ DEĞİŞİKLİK
Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Süper Lig'in 18'inci haftasında 1-0 kazanılan Kayserispor maçının 11'inde 3 değişiklik yaparak dün takımını sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam; Gökhan Sazdağı, Uduokhai ve Abraham'ın yerlerine Taylan Bulut, Djalo ve J ota Silva'yı 11'de görevlendirdi. Uduokhai cezası nedeniyle kadroda yer almazken, Abraham da Aston Villa ile transfer görüşmesi yaptığı için kadroda yoktu. Gökhan'ın performansını beğenmediği için de Yalçın 11'de Taylan'ı görevlendirdi.
Sergen Yalçın, Cerny'yi yine 10 numarada oynattı.
UMUT BOZOK 2 KEZ OFSAYTA TAKILDI
Eyüpspor'un golcüsü Umut Bozok dün üç kez ağları sarstı. Ancak bu gollerden sadece 1'i sayıldı. Tecrübeli oyuncu, 57'de beraberlik golünü attı. Umut'un 29 ve 90+4'te attığı goller ise ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Umut'un bu sezon 3 golü oldu.
TAYLAN BULUT'TAN BÜYÜK HATA
Bu sezon 3. kez ilk 11'de sahaya çıkan Taylan Bulut, 64'üncü dakikada çok büyük bir hata yaptı ve penaltıya sebebiyet verdi. Eyüp penaltıdan ikinci golü attı. Taylan 79'da yerini Gökhan Sazdağı'na bıraktı. Genç oyuncu, daha önce Rize ve Konya'da 11 başlamıştı.
JOTA ÜÇ MAÇ SONRA İLK 11'DE
Beşiktaş'ta Jota Silva, ligde 3 maç sonra ilk 11'de yer aldı. Sezonun ilk yarısında son olarak Gaziantep FK karşısında ilk 11'de görev yapan Portekizli oyuncu, yaşadığı sakatlıktan dolayı Trabzonspor ve Çaykur Rizespor maçlarında formasından uzak kaldı. Jota, geçen haftaki Kayseri maçında da 79'da oyuna girmişti.
KULÜBEDE BİR TANE YABANCI YOK
Beşiktaş'ın Eyüpspor ile deplasmanda oynadığı maçta kulübe yerli oyunculara emanet edildi.
Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde; Emir Yaşar, Emre Bilgin, Salih Uçan, Cengiz Ünder, Gökhan Sazdağı, Devrim Şahin, Ahmet Sami Bircan, Ali Pağda ve Mustafa Erhan Hekimoğlu yer aldı.
9 isimden 6'sı altyapıdandı.
2 EKSİKLE EYÜP KARŞISINA ÇIKTI
Siyah-beyazlı ekibin Alman stoperi Felix Uduokhai, sarı kart cezası nedeniyle Eyüpspor maçında forma giyemedi. Kayserispor ile oynanan karşılaşmada 4'üncü sarı kartını gören tecrübeli savunmacı, cezası nedeniyle Eyüpspor maçının kadrosunda kendine yer bulamadı. Ayrıca Ndidi de sakatlığı nedeniyle dün kadroda yoktu.
ERSİN'İ VAR KURTARDI
Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Ersin Destanoğlu, dün Eyüp karşısında çok büyük bir hata yaptı.
Dakikalar 29'u gösterdiğinde kalesinden hatalı bir çıkış yapan Ersin, topu sektirince meşin yuvarlak Umut Bozok'un önüne düştü. Eyüp'ün tecrübeli golcüsü de ağları havalandırdı. Ancak VAR, Umut'un ofsaytta olduğunu tespit etti. Gol iptal edildi.
3 TOP DİREKTE PATLADI
Beşiktaş-Eyüpspor maçında üç top direkten döndü.
Dakikalar 52'yi gösterdiğinde Eyüp'te Metehan'ın kafa vuruşu çatal diye tabir edilen bölgeden oyun alanına döndü.
53'te ise Rıdvan'ın füzesi üst direkte patladı.
89. dakikada ise Cengiz'in frikiği direkten oyun alanına döndü.
Beşiktaş, bu sezon 10 kez direklere takıldı.
