Beşiktaşlı yıldız ülkesinde kahraman ilan edildi! "Altın gibi bir adam"
BEŞİKTAŞ HABERİ: Siyah-beyazlıların yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Bahtiyar Zaynutdinov, ülkesinde adeta 'milli kahraman' olarak görülüyor. Sakatlığı nedeniyle milli takıma gidemeyen Bahtiyar için Kazakistan teknik direktörü Magomed Adiev övgü dolu sözler kullandı. İşte o sözler...
- Beşiktaş Haberleri
- Giriş Tarihi: 15 Kasım 2023, 10:50
Beşiktaş'ın sezon başında CSKA Moskova'dan kadrosuna kattığı Bahtiyar Zaynutdinov, ülkesinde parlıyor.
Zaynutdinov için Kazakistan'da 'milli kahraman' yakıştırması yapılıyor.
Kazak futbolcu, Kazakistan'ın 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 8. hafta karşılaşmasında Finlandiya'yı 2-1 mağlup ettiği maçta 2 gol birden atarak yıldızlaşmıştı.
Takımına kritik bir 3 puan kazandıran 25 yaşındaki yıldız, 14 gole ulaşarak Kazakistan Milli Takımı tarihinin en golcü futbolcusu olmuştu.
Beşiktaş'ın Trendyol Süper Lig'in 12. haftasında oynadığı Başakşehir maçında Opoku ile girdiği ikili mücadele sonucuda burnu kırılan ve ameliyat olan Bahtiyar, Kazakistan Milli Takımı'na gidememişti.
Kazakistan'ın 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde San Marino ve Slovenya ile oynayacağı maçlar öncesi teknik direktör Magomed Adiev, İtalyan basınına açıklamalarda bulundu.
Sabah'ın derlediği haberde Adiev, Beşiktaş'ın Kazak yıldızıyla ilgili övgü dolu sözler söyledi.
"Magomed Adiev'in Bahtiyar Zaynutdinov hakkında sözleri şöyle:
"Bahtiyar, altın gibi bir adam. Eşine zor rastlanır. Duyarlı, alçakgönüllü, kocaman kalbi olan bir adam.
O, takımın sahadaki lideri. Beni, ailesiyle yemeğe davet edecek kadar olgun. Futbolculuğu hakkında söylenecek bir şey yok.
Sahada anlık değişen durumlara ayak uydurabilen ve gerektiği zaman müthiş bir soğukkanlılıkla skor katkısı yapabilen bir hücum oyuncusu.
Tek bir futbolcu hakkında konuşmayı sevmiyorum ama Bahtiyar'ın bizim her zaman faydalanabileceğimiz standart jokerimiz olduğu aşikar."
Bu sezon Beşiktaş formasıyla 7'si ilk 11 olmak üzere 15 maçta görev alan Bahtiyar, 1 kez gol sevinci yaşadı.
Yaz transfer döneminde Rusya'nın CSKA Moskova takımında 4 milyon 500 bin euro karşılığında Beşitaş'a transfer olan Zaynutdinov'un siyah-beyazlılar ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.
DİĞER HABERLER
-
Son dakika Beşiktaş transfer haberi | Beşiktaş, Milan forması giyen 29 yaşındaki İngiliz orta saha Ruben Loftus-Cheek için düğmeye bastı. Tecrübeli oyuncunun, eski takım arkadaşı Tammy Abraham’dan Beşiktaş ve İstanbul hakkında bilgi aldığı öğrenildi. İşte detaylar… (BJK spor haberleri) -
Beşiktaş’ta Rafa Silva tartışması büyüyor. Teknik direktör Sergen Yalçın, Portekizli yıldızın hazır olmadığı için kadroda yer almak istemediğini söylerken Portekiz basınına yansıyan haberlerde Rafa Silva’nın böyle bir talepte bulunmadığı öne sürüldü. İşte detaylar… (BJK spor haberleri) -
Beşiktaş 3’ü derbi olmak üzere bu sezon skor üstünlüğünü yakaladığı 6 maçta tam 14 puan kaybederek taraftarlarını üzdü