06 Aralık 2015 | Pazar

Uyan!

Sezonun en kötü 45 dakikasıyla başladı Beşiktaş oyuna.
Sezon başından bu yana bu kadar mahkum, bu kadar ezik, rakibin oyun anlayışını bu kadar kabullenen bir Beşiktaş'ı izlemek keyifsizdi.
Siyah-beyazlı takımın yediği gole baktığınızda savunma anlamında da ciddi ama farklı bir sıkıntı gözüme çarptı.
Topu uzaklaştıran Mario Gomez. Bulunduğu yer altı pas ile ceza sahası arasındaki bölge. Aslında duran topu uzaklaştırmak isteyen bir oyuncunun orada durmaması lazım. Hele ki sahanın en uzun futbolcularından birisiysen orada değil ceza alanı içinde olman gerekiyor.
Hayır adam paylaşımına göre hareket ediyorsan o zaman paylaşım konusunda bir yanlışlık var diyebiliriz.
Ayrıca Gomez gibi bir futbolcunun topu sahanın ortasına değil de kenarlara uzaklaştırması lazım. Bu da Gomez'in nazar boncuğu olsun. Beşiktaş'ı yenmek veya oyuna ortak olmak isteyen takımların mutlaka oynamayı tercih etmesi gerektiğini söylemiştim.
Son haftaların yükselen değeri Kayserispor da hocası Tolunay Kafkas ile oynamayı tercih etti, iyi de oldu. Güzel maç oldu. Bunda Tolunay hocanın da katkısı var.

Derbide sıkıntı olur
Zorlu 3 maçlık serinin ilkinde Kayserispor deplasmanında kazanmış olmak önemli. Sporting Lizbon deplasmanı ve Galatasaray derbisi öncesinde kazanmış olmak bu karşılaşmalar öncesi her şeyin önündeydi diyebiliriz.
Ancak son haftalarda yazdığım gibi Beşiktaş sallanmalı ve kendine gelmeli.
Aksi halde Portekiz'de ve Galatasaray maçında ciddi sıkıntı olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor