Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Skibbe ve Nonda

Maç 2-2 bitti. Doğrusunu isterseniz Galatasaray'ın bu maçı 1 farklı da olsa alması lazımdı. Bu beraberliğin galibiyete dönüşmemesinde en büyük suç kesinlikle Skibbe'ye ait. Nedeni çok basit; Türkiye liglerinde topu karşı sahaya taşıyan en iyi üç adamı saha kenarında oturttu. Sabri, Barış ve Ayhan ilk 11'de sahaya çıksalardı sonuç inanın bana çok farklı olacaktı. Bükreş kötü bir ekip değil. Özellikle defansı boylu poslu sırım gibi futbolculardan kurulu. Galatasaray böyle bir defansa hızlı adamlarla saldırmak zorundaydı. Skibbe, korkmuş olacak ki bu üç adamı sahaya süremedi. Bay Skibbe yeni alınmış süper kaleci dedikleri Sanctis'i saha kenarında oturttu. Üstelik her iki futbolcunun moralini bozmalarına rağmen kalktı oyuna Aykut'la başladı. Bu da yanlıştı. O zaman Sanchis'i niye aldınız? Daha çok şeyler var. Skibbe Galatasaray'i iyi motive edememişti. Bu onun göreviydi. Bunda da hatalıydı. Gelelim sahanın esas kahramınına Her zaman Nonda için şunu yazdım: "Onurlu, gururlu ve geçmişini arayan, büyük bir golcüdür. Onu harcamayın, kazanın.'' Ama yönetim öyle yapmadı. Nonda'yı "santrfor alacağız alacağız" diye moralsiz bir hale getirdiler. Ama o çıktı, dün yönetimi utandıracak golleriyle büyük alkış aldı. Nonda tribünlerin sevgilisi, aslan gibi bir futbolcudur. Onu kazanmak bence şart.

Beklediğim gibi değildi
Gelelim maça. Galatasaray ikinci golü yeyinceye kadar adeta sahada yok gibiydi. Ne oynadığı belli olmayan bir takım görüntüsündeki Cimbom, ikinci golden sonra, daha sonra da Barış ve Sabri değişikliğiyle iyi top oynamaya başladı. Ama bu galibiyeti getirmedi. Kaçan fırsatlar yanında, hatalı bir gol yiyen Aykut'un kurtardığı goller de vardı. Bu maçta Arda, Lincoln ve Servet başka bir yere konmalı. Çünkü onlar görevlerini en iyi yapan üç kişiydi. Fakat hala sakatlıktan kurtulmamış Emre ile Hasan Şaş beklediğim gibi değildi. Hakan Balta, karşısında süratli bir adam görünce çok zaman zor durumlara düştü. Sonunda kimin tur atlayacağı Romanya'ya kaldı. Sarı-kırmızılı takım, Romanya'da da tur atlar mı? Şimdi bu bizi bir süre meşgul edecek bir soru. Bence Galatasaray, Bükreş karşısında süratli futbol oynadığı zaman rakibini çok zaman boşa düşürdü. Yani Romanya'da da mutlaka süratli adamlarla sahaya çıkarsa kötü bir sonuçla döneceğine inanmıyorum. Ama sakın ola rakibi küçümsemeyin. Onlar da iyi futbol oynuyor ve rakibi çok zaman bunaltıcı baskı altında tutuyor. Uzatmayalım. Romanya'dan iyi sonuçla dönmesini bekleyelim.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lütfen maça gelin   / 13-08-2008
 Emekler boşa gider   / 10-08-2008
 Bu işlere karışmayın   / 08-08-2008
 Kara göründü   / 07-08-2008
 9 gün kala durum   / 03-08-2008
 G.Saray'ın şansı   / 01-08-2008
 Verin Cevat hocaya   / 30-07-2008
 İki Adnan ve Haldun   / 27-07-2008
 Hababam futbolu   / 24-07-2008
 Ne yapmak istiyor!   / 21-07-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Bu nasıl defans
Aragones, 14 dakikada yenen iki...
Yerli yıldız
Aslan, Sivasspor' un golcüsü için...
Dersimi aldım
"Beşiktaş' ı kaptanlık için...
Tat vermedi
Bordo-mavili takım, oynadığı 7...