Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kara göründü
Yeni sponsorluk anlaşmaları sayesinde G.Saray'ın kasasına 100 milyon euro geldi. Artık her şey çok daha güzel olacak


Düne kadar herkesin dilinde 'Para yok, Galatasaray transfer yapamaz' lafları ciklet gibi çiğneniyordu. Borç herkesin bildiği gibi diz boyu olduğuna göre söylenenler doğruya yakındı. Ancak Galatasaray'a bu sene bir şeyler oldu. Hiç kimse 'Galatasaray'da para yok, transfer yapamaz' demiyor. Kulübün sorumluları da hiç durmadan iyi paralar harcayarak transferler yapıyordu. Merak bu ya biraz araştırayım dedim; karşıma ilginç şeyler çıktı. Şimdi onlara şöyle bir göz atalım... Formula 1'den 15 milyon euro, TOMSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu, Galatasaray'ı marka olarak tescil ettirince 15 milyon euro sponsorluk parası olarak kasaya girdi. Aslında bu para Oliveira ve Miguel'in transferine harcanacaktı.

OLİVEİRA DAHA BİTMEDİ
Küme düşen Real Zaragoza, Galatasaray'ı çok istekli görünce fiyatı birden bire 23 milyon euro'ya kadar yükseltti. Adnan Sezgin'e sorduğumda haklı olarak "Bana abi bu paranın altından kalkmamız mümkün değil. Üstelik de yazık. Kimin parasını kime veriyoruz" dedi. Oliveira iyi adam ama benim paramla da 23 milyon euro etmez. Ama bence bu iş daha bitmedi. Zaragoza makul bir rakama inerse her an transfer sonuçlanabilir. Bu arada çok sağlam yapılı iyi bir bek olan Miguel'in alınamayışına da üzüldüm. Olmadı kısmet değilmiş. Kısacası 15 milyon euro sahibini bekliyor.

MİGROS'TAN SPOR SALONU
Adnan Polat yönetimi, Migros ile güzel bir anlaşma yaptı. Florya'da Migros bir voleybol salonu yapacak, buna karşılık Galatasaray'a açacağı büyük mağazada kâr ve kira verecek. Hiç olmazsa voleybolcuların başını sokacakları bir yer olacak. Voleybol bitmedi. UPS firması yapılan sponsorluk anlaşması ile birlikte voleybolun tüm giderlerini karşılayacak. İlk defa bir amatör branş kendi sermayesiyle dönecek.

BOMBAYI TELEKOM PATLATTI
Evet Türk Telekom gerçekten Galatasaray ile yaptığı 10 yıllık stat anlaşmasında isim hakkını aldı ve kulübe süper bir para verdi. Umarım Galatasaraylı yöneticiler bu parayı bugünden harcamazlar. Bankalara olan borçlar kapanırsa iyi olur. Satıştaki hisseleri de alabilirlerse o zaman iki şirketi birleştirebilirler. Diğer sponsorluklarla birlikte Galatasaray'a kısa vadede giren para 100 milyon euro'ya gidiyor. Bu parayı bu kadar kısa bir sürede hiç kimse getirememişti. Artık her şey çok güzel olacak.

TRİBÜN İSİMLERİ SATILACAK
Bir yenilik de hemen hemen Avrupa'nın birçok stadın olan tribünlerin ismini satma modeli de yeni statta uygulanacak. Açık, kapalı, numaralı tribünlerin isim hakları isteyen firmalara satılacak. Bu da geliri daha da artıracak. Esas beklenilen para ise localardan gelecek. Galatasaray bu paraları toplayacak. Bana 'emin misin' diyeceksiniz. Evet eminim. Nedenini de şöyle açıklayayım:

BRAVO POLAT, BRAVO YÖNETİM
Galatasaray tarihinin şu ana kadar en iş bilen, en dürüst çalışan, en akıllı yönetimi iş başında. Hatırlarını koyup yakın ilişkileri sayesinde çok önemli işler bitiriyorlar. İyi tarafları ne Adnan Polat ne de yöneticiler kimseye bir şey açıklamıyor. İş bitince açıklıyorlar. Herkesin söylediği şu: "Güvenebileceğimiz bir yönetim görevde. Onlara inanıyoruz. Bu yönetim borçların da altından kalkacak ve Galatasaray'ı düzlüğe çıkartacak."



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 9 gün kala durum   / 03-08-2008
 G.Saray'ın şansı   / 01-08-2008
 Verin Cevat hocaya   / 30-07-2008
 İki Adnan ve Haldun   / 27-07-2008
 Hababam futbolu   / 24-07-2008
 Ne yapmak istiyor!   / 21-07-2008
 Öylesine bir maç   / 20-07-2008
 Şovun en ilginci!..   / 11-07-2008
 Garip garip şeyler   / 08-07-2008
 Sakat mı, değil mi?   / 06-07-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Budabeşte Zaferi
Daha önce MTK' ya iki kez elenen...
Son aday McCarthy
Premier League takımlarından...
Bizler inandık
Avusturya dönüşü kurmaylarıyla bir...
Bizi yordular
Wolfsburg mağlubiyetini "iyi...