Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Emekler boşa gider

Hayretle Galatasaray'ın teknik kadrosunun yaptıklarını seyrediyorum. Ben bir teknik adam değilim. Ne diplomalı çalıştırıcı ne de onların yardımcısıyım. Ama gözle görülen öyle şeyler var ki insan şaşkın vaziyette onlara bakıyor. 50 yılda çok hoca gördüm. Ustasını da bilmeyeni de... Şimdi Skibbe'ye bakıyorum. Hakkında bir karara varamıyorum. Ancak icraatları, yani 7 maçta gördüklerim onun gelecekte bir sorun olacağı izlenimi yaratıyor. "İnşallah yanılırım" diyerek birkaç soru sormak istiyorum kendisine... 1- Golleri santrfor mu atar yoksa orta sahadan çıkan güzel topları alıp gole mi çevirirler? Dikkatle bakıyorum, Galatasaray'ın orta sahası hiçbir zaman gol pozisyonu yaratacak bir top getirmiyor. Böyle olunca da santrforlar ne yapacaklarını şaşırıyor. Siz bir golcünün kendi 18'ine gidip, daha sonra gol attığını gördünüz mü? Hayır görmemişsinizdir. Çünkü bu iş orta sahanın işidir. Sayın hoca neden tedbir almıyor? 2- Alınan bir sürü adam var. Bunlar işe yaramıyorsa neden alındılar? "Ümit Karan sakatlandı" diye üzülenler neden yerine bir adam bulamıyorlar. Ya yeni bir oyuncu alınacaktır ya da eldeki mevcutlardan biri kullanılacaktır. Galatasaray için en iyi sistem tek santrforun arkasında 3 kişidir. O zaman üçüncü soruyu soralım. 3- Bu üç kişi Kewell, Lincoln ve Arda. Neden bu üçlüyü kuramıyorsun? Kewell'ın sakatlığı, Lincoln'ün kafadan sakatlığı devam ediyor. Bir tek Arda var. O zaman teknik kadronun otoritesizliği bariz. Sayın hoca bunları daha evvelden çözmek sorundaydı.

Dalga mı geçiyor?
4- Bunca adam içinde Bay Skibbe hiçbirini bulamamış olacak ki Bursa maçına geçen seneki 11 ile çıktı. Şaşılacak bir şey. Skibbe bizimle dalga mı geçiyor! Dananın kuyruğu çarşamba günü kopacak. Bunun şakası yok. Elindeki tek santrfor Nonda. O adamı toparlayacağına gazetelerde 'Nonda'ya kaldık' gibi laflar okuyorum. Bunu okuyan Nonda'da moral mi kalır? Geçen sene en iyi adamdı. Bu sene daha iyi olması gerekirken, onu harcayıp yerini bir golcü alma düşüncesiyle günleri geçirdiler. Esas yanlış bu. Nonda oynarsa herkese fark atar. Özetle Steaua Bükreş ile oynanacak maçta umarım Galatasaray iyi bir sonuç alır, aksi halde bu yönetimin uğraşları birden bire çöker gider.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Bu işlere karışmayın   / 08-08-2008
 Kara göründü   / 07-08-2008
 9 gün kala durum   / 03-08-2008
 G.Saray'ın şansı   / 01-08-2008
 Verin Cevat hocaya   / 30-07-2008
 İki Adnan ve Haldun   / 27-07-2008
 Hababam futbolu   / 24-07-2008
 Ne yapmak istiyor!   / 21-07-2008
 Öylesine bir maç   / 20-07-2008
 Şovun en ilginci!..   / 11-07-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Kezman arapsaçı
Ancak kulüpler hâlâ anlaşamadı,...
Steaua' da şok
ŞAMPİYONLAR Ligi 3. ön eleme maçı...
Tello' suz asla
Yeni sezonda yeni bir sistemle...
Trabzon' a ders
As kadroyla sahaya çıkan...