Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Fatih Terim bu işi bilmiyor

Ümit Karan'ı almadı, onun yerine ligin gol kralı Semih'i aldı ya! Fatih Terim bu işi bilmiyor... Sağ kanatta Rubin'i sırtlayan Gökdeniz, sakatlığından sonra Bayern'in çöktüğü Hamit ve gerekirse Sabri'yi kullanacak, bu nedenle tercihini onlardan yana kullandı ve Topuz'u almadı ya! Fatih Terim bu işi bilmiyor... Çabuk ve hızlı stoper ihtiyacı vardı, bunu da İspanyolların kaptığı Kaş, dünya kupalarının tecrübelisi Emre ikilisinden yana kullandı ve Toraman'ı almadı ya! Fatih Terim bu işi bilmiyor... Avrupa'daki golcülerimiz Erdinç, Tuncay, Nihat şakır şakır goller atarken ve nokta pivot devri kapanmışken Hakan Şükür'ü kadroya almadı ya! Fatih Terim bu işi bilmiyor... Memlekette 500 tane sol bek vardı da, hoca içlerinden seçe seçe Boral ve Balta'yı buldu ya! Fatih Terim bu işi bilmiyor...

Hesabını verecektir
Ne kolay sallamak bu ülkede... Beyler, vermişsiniz mühürü adamın eline. Kararı elbette o verecek. Herkese göre Milli Takım kurulacak olsa ne gerek vardı hocaya. Adamın kendine göre bir tarzı var. Niye başladınız hemen sallamaya; "Yok, babasının çiftliği mi imiş, orası Milli Takım değil mi imiş?" O zaman vermeyin o yetkileri! Millet adına bu işi yapıyor diye milletin her dediğini yapıp, Milli Takım'ı 385 bin futbolcudan mı oluşturacaktı yani? Karar hocanındır. Benim kafama göre de, o değil, bunu alsa iyi olur dediğim oyuncular vardır. Ama sorumlu odur ve hesabını da iyi veya kötü hoca verecektir. Bize ve özellikle medyaya düşen de hiçbir ufak ve geçmişe dönük, ucuz hesaplara girmeden bu takıma desteği vermektir. Turnuva boyunca, dünyada hiçbir yerde bulamayacağınız, özel bilgisayar analiz programımız ile yapacağımız taktik analizleri de iddialifutbol.com'da bulacaksınız. Arzu eder iseler aynı analizler hiçbir maddi çıkar beklenmeksizin Milli Takım'ın da hizmetine sunulacaktır. Sonuç olarak Dr. Gürkan Kubilay kendi adına sonuna kadar Milli Takım'ın her öğesinin arkasında olacaktır.

Portekiz ancak 'ceylanlarla' geçilir
Herkes şansımızı sormaya başladı. "Bu gruptan çıkar mıyız doktor?'' diye. Daha elbetteki çok var şampiyonaya, bu köprünün altından elbette çok sular akacak. Ama bir şey var ki kesin olan. Bu gruptan çıkacak takımlardan birisi İsviçre olacak, daha doğrusu OLDURTULACAK! Nedeni basit: UEFA, ev sahiplerinden hiç olmazsa birinin 2. tura geçmesini ister. Tamamen duygusal nedenlerle elbet ama "YEŞİL VE DE ÇİL ÇİL DUYGUSAL NEDENLER..." Avusturya'da bunu başaracak takım yok. Bu nedenle İsviçre itilecek, ilk maçında Çek'leri yenecek ve iyi başlayacaklar. Öyle düşünüyorum. Ya biz ne yapacağız? Bu satırlarda ve internet sitem iddialifutbol. com'da sizin için adım adım gideceğim. Elbette önce Portekiz maçı, bizim için en önemli olan maç. Bu yazıda kısaca değineceğim, turnuva yaklaştıkça bu analizimi derinleştireceğim. "Portekiz ancak 'ceylanlarla' geçilir" derken ne mi demek istedim? Tek kelime ile Portekiz'e karşı başarı şansımızı söyleyeyim: SÜRAT! Adamların orta saha ve forvet hattına bakın; Ronaldo, Nani, Quaresma, Sabrosa, Deco, Meireles hepsi tam anlamıyla pır pır uçak gibi adamlar. Çok hızlılar... Savunmalarındaki Ferreira, Bosingwa, Carwallo, Miguel, Pepe de öyle. Adamlar Maniche'yi bile aslında yeteri kadar hızlı olmadığı için almadılar takıma. Bu takımda 100 metreyi 11 saniye altında koşabilecek bir dolu adam var. Adamların santrforları da Almeida hariç, öyle dev pivot santrafor değil. Gomez, Postiga hepsi çabukluk üzerine kurulu bir takım.

Aynen cevap veririz
O zaman bu takıma karşı, öyle adam adama falan mücadele edemezsiniz. Arkaya yaslanıp, savunma yapayım derseniz daha fena yaparlar. Üstelik arkaya yaslanmak, baskı yemek demektir ki, bu sefer baskıdan bunalıp, başlarsınız faullere, böylece kartlar çıkar, sadece bu maçı kaybetmezsiniz, kartlardan dolayı diğer maçlar da ipotek altına girer. Ne yapacağız o zaman. Gayet basit. Onların 'pır pırları' varsa, bizim de 'ceylanlarımız' var. Sağ kanat Gökhan ve Gökdeniz, sol kanat arkada Uğur, önde Tuncay oldu mu Portekiz'in hızına aynen cevap veririz. O zaman işi çok zor olur Ronaldo ve arkadaşlarının. Takımın diğer yerleri mi? Acele etmeyin, daha çok var maça. Yavaş yavaş hepsini tartışacağız sizlerle. Fatih hoca ne mi yapar? Merak etmeyin, hoca bir rakibin en az 15-20 maçını seyretmeden, hem de analiz ederek seyretmeden hiçbir maça hazırlanmaz.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Şampiyon Her Zaman Her Şeyi En Doğru Yapan Mıdır?   / 09-05-2008
 Şansı var mı?   / 05-05-2008
 Sivas G.Saray'ı yenebilir mi?   / 03-05-2008
 İspanya-İngiltere liglerinin alt üst önerileri   / 02-05-2008
 Mental yorgunluk   / 28-04-2008
 Derbiyi kim kazanır?   / 25-04-2008
 Süper Edu   / 20-04-2008
 Kezman atmasaydı   / 14-04-2008
 4 büyüklere hangi futbolcuları öneriyorum   / 13-04-2008
 Eğme başını F.Bahçe   / 09-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Gurur verir
Sarı-lacivertlilerin talip olduğu...
Lisenin sonu
Liseliler, Canaydın' a "artık...
Bobo kazan kaldırıyor!
Yol ayrımındaki sambacı, en yüksek...
Trabzon' da şok bir istifa
Trabzon' un menajeri Necmi...