Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sivas G.Saray'ı yenebilir mi?

Bu soru sadece Fenerlilerin değil, kuşku ve korku ile karışık Galatasaraylıların da kafasını karıştırıyor. Hadi bir, bir gidelim

1- Galatasaray deplasmanda kime yenildi? Sadece şampiyonluk yolundaki rakiplerine, yani Beşiktaş ve Fener'e, peki rakip Sivas'ın en önemli özelliği ne? Galatasaray'ın şampiyonluk yolundaki rakibi!

2- SİVAS içeride kime yenildi? Şampiyonluk yolundaki rakipleri Fener ve Beşiktaş'a. Yani Galatasaray'a benzeyen rakiplere. Peki bu açıdan bakınca bir sonuç çıkarabilmek mümkün mü? Cevap net; HAYIR.

3- Sivas'ın içeride gol atamadığı takım var mı? Sadece Rize, yani hemen her maçta golü bulmuşlar.
BUNA KARŞIN İstanbul takımları ve adı Ankara ile başlayan 2 takım hariç, 10 takımdan gol yememişler.

4- Y a Galatasaray deplasmanda gol yiyor mu? Son 8 deplasmanda, Denizli ve Beşiktaş hariç gol yemediler, yani iyi savunuyorlar kalelerini. Beşiktaş, Fener ve OFTAŞ hariç her deplasmanda da gol atmışlar. Buradan ne sonuç mu çıkar? Maç az gollü geçer! Çift forvet oynamak kime yarar?

5- Sivas, Fener ve Beşiktaş maçlarına çift forvetle çıktı ama hüsrana uğradı. Bu maçta yapacağı en akıllı iş, Mehmet Yıldız arkası Muhammed ile başlamak. Orta sahada tam bir 4'lü blok oluşturmak olacak.

6- Galatasaray, Fener maçında aslında 4-4-2 gibi oynamadı. Ümit akıllıca arkaya çekildi, Lincoln'ün görevini de yaptı ve takım 4-4-1-1 gibi, Ümit'in oyuna savunma anlamında maksimum katkı yaptığı bir düzenle oynadı. Şimdi Ümit yok. Galatasaray aynı işi, Nonda arkası Arda ile yapacak, sol kanada Volkan-Balta ikilisini monte edecektir. Buradan çıkacak sonuç da net; iki takım da oyunu kilitleyecektir.

SON 20 DAKİKA ÇOK ÖNEMLi OLACAK
7- Sivas oyuna kesinlikle çok kontrollü başlamak zorunda. Fener ve Beşiktaş maçları bu KONTROLLÜ BAŞLANGIÇ'ın ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Her ne kadar Sivas sahasında attığı gollerin çoğunu ilk 15 dakikada atmış olsa da asla şu gerçeği gözden çıkarmayacak Sivaslılar, YEDİKLERİ 25 GOLÜN 12'sini, yani nerede ise YARISINI SON 20 dakikada yediler. Yani maçın başında kontrollü olacaklar ki son 20 dakikada güçleri kalsın.

8- Galatasaray ise tam bir son 15 20 dakika takımıdır. 45-75 arası, 30 dakikada 14 gol atan takım, son 15 dakikaya tam 17 gol sığdırmıştır. Yani, SİVAS'IN düştüğü anlar, Galatasaray'ın çıkış yaptığı anlar olmaktadır. Buradan çıkan sonuç ise; Sivas'ın, Galatasaray ezberini bozma zorunluluğudur. Yani maça kontrollü başlayacak, gücünü ekonomik kullanacak ve 2. yarıda diri kalmak durumunda olacaklardır. Galatasaray ile baş etmelerinin başka çaresi yoktur.

MAÇIN AĞIRLIĞI KiMi BOZAR?
9- Ali Sami Yen'de herkes Fener'in rahat, Galatasaray'ın sıkıntılı olacağını düşünüyordu. Tersi oldu. Galatasaray oyuncular futbol oynamaktan inanılmaz zevk alınca, maçı çok rahat oynadılar. Aslında kaybedecek bir şeyleri olmamanın da önemli bir katkısı vardı bunda. Çünkü arkada olan onlardı. Ama bu kez kaybedecek çok şey var ve Galatasaray ilk kez 'kaybedecek çok şeyi var iken böyle bir deplasman maçı oynayacak.'

10- Sivas ise bu tür maçları hep baskı altında oynadı. Bir türlü gevşeyemediler ve hep kaybettiler. Bu kez rahat olmaktan başka şansları olmadığını anlamış olmalılar. Çünkü onların 'kaybedecek hiçbir şeyi yok.' Geldikleri nokta herkes tarafından çok büyük başarı olarak zaten kabul edilmiş durumda. Bu nedenle, zevk almak ve iyi oynamak için çıkıp, kontrollü oynayacaklar.

YA TECRÜBE!
İşte bu konuda tartışmasız Galatasaray önde.

SONUÇ: İşi buraya getirmiş, dev bir camianın elindeki şampiyonluğu kaçırması zor gözüküyor. Sivas'ın tek şansı, maçı son 20 dakikaya kadar düşük tempoda oynayıp, sonra çift forvete dönüp risk alarak kazanmaya çalışma hamlesi olarak gözüküyor. Bana da az gollü, atanın kazanacağı bir karşılaşma olacak gibi geliyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İspanya-İngiltere liglerinin alt üst önerileri   / 02-05-2008
 Mental yorgunluk   / 28-04-2008
 Derbiyi kim kazanır?   / 25-04-2008
 Süper Edu   / 20-04-2008
 Kezman atmasaydı   / 14-04-2008
 4 büyüklere hangi futbolcuları öneriyorum   / 13-04-2008
 Eğme başını F.Bahçe   / 09-04-2008
 Fener Chelsea'den başı dik dönecek!   / 08-04-2008
 İpin ucundan!   / 06-04-2008
 Chelsea elenecek   / 03-04-2008


 
Sivas G.Saray'ı yenebilir mi?
Ne çabuk indirdiniz omuzlardan F.Bahçe'yi!
Aslan Ezber Bozdu
Yediği gollerin farkında mı Fenerliler acaba?
Zıco Kalmalı
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu

Arrivederci elveda
Il Messaggero gazetesi: "Lazio...
Hedef çifte şampiyonluk
GALATASARAY Basketbol Şube...
Kadlec ısrarı
Bonservisi 3.5 milyon euro' ya...
Bombalar hazır
Bordo-mavili yöneticiler, ön...