Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Chelsea elenecek

Dünkü Fotomaç'ta nedenlerini de tek tek sıralayarak, çok net yazmış ve sonucu söylemiştim: F.Bahçe, Chelsea'yi yenecek... İddaalı Futbol ekibimle beraber bu takımın tam 40 maçını izlemiş ve yazımın sonunu "F.Bahçe bu takımı analizin gücü ve inancı ile yenecek" diye bitirmiştim. Chelsea, klasik düzeninin biraz dışında; tek ön libero Makelele, önünde dörtlü bir blok ve en önde Drogba ile çıkmıştı. Sağ bek yokluğundan Essien'i oraya monte etmişti. Çok pas yapıp, ters tarafa ani dönüşle savunma dengemizi bozmayı amaçlıyorlardı. Biz ortada iyi pas yapamayınca onlar topa daha çok sahip oldular. Dikine ve öne de oynayınca biz içeri gömüldük. Bu sefer de kanatlarımız boş kaldı ve İngilitere'de bazı maçlarını neredeyse orta yapmadan bitiren takım ilk 20 dakikada bizi kanat ataklarına boğdu. Klasik hastalık hortladı, Deivid de golü attı. Ama yanlış kaleye.

Analiz tecrübesi
Fazla yana geriye oynayınca baskı yedik. Fark gayet basitti. Onların sanrtforu Drogba idi ve futbolda topu önde tutmanın, hücuma gitmenin tek yolu da topu attığınız santrforun onu tutması ve kaybetmemesiydi. Drogba bunu yapıyordu ama Kezman'dan korkan F.Bahçeli oyuncular ya topu ona atmadılar ya da "Nasılsa kaybeder" diye öne çıkmadılar ve F.Bahçe kolay hücum edemedi. 2. yarı bu kez "Takım hücumunu" başlatan F.Bahçe, Kazım'ın girmesiyle hem fizikleniyor hem de orta sahaya yakın oynayan rakip savunmaya Aurelio'nun nefis pası ve Colin'in nefis vuruşuyla cezayı kesiyordu. Geç kalmasına rağmen Kezman-Semih değişikliği ise F.Bahçe'yi güçlendiriyor, buna hamle olarak gelen Lampard-Mikel değişikliği bile Deivid'in, kötü kaleci Guddici'ye şahane bir gol atmasını engelleyemiyordu. Dr. Gürkan diyor ki; "Gruptan 12 puanla çıkar, Sevilla'yı eler, Chelsa'yi yener" dediğimde her söylediğimin altında yılların analiz tecrübesi yatıyordu. Şampiyonlar Ligi'nde 2 gol yemiş takıma 15 dakikada 2 gol atan F.Bahçe için görüşüm net: F.Bahçe, Chelsea'yi eleyecek!..



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Chelsea'yi yenecek   / 02-04-2008
 Feneroloji   / 30-03-2008
 Yumurta kapıya!   / 22-03-2008
 İyi ki varsın Ceyhun   / 17-03-2008
 Fenerbahçe'ye kim çıkmalı?   / 13-03-2008
 Lige tat geldi   / 10-03-2008
 Konu Avrupa ise Fener esastır gerisi teferruat   / 07-03-2008
 Onurbahçe   / 05-03-2008
 Nerede golcü?   / 02-03-2008
 Sevilla maçını Fener'in attıkları değil, yedikleri belirleyecek   / 29-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Şeytanın bacağını Cheldi
Deivid' in kalesine attığı golle...
Daum bombası
Kölner Express gazetesi,...
Umuda yolculuk
Son 2 maçta 6 puan kaybeden...
İmzaya hazır
"Kendisiyle yaptığımız ön görüşme...