Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İspanya-İngiltere liglerinin alt üst önerileri

İddialifutbol.com sitemizin en önemli ve dünyada yine bir ilk olan özelliklerinden biri de takımların yendiği, yenildiği, berabere kaldığı ve gol attığı takımları sınıflayarak gösteren özel tablolardır. Liglerde son haftaların olduğu bu dönemde bu tablolar çok işinize yarayacak. Örneğin; Blackburn'ün galibiyetine oynayacaksınız. Kesin eminsiniz! Blackburn, bu hafta galip gelecek, çünkü son 5 maçını kazanmış! İyi de kime karşı kazanmış? Kaçıncı sıradaki takımları yenmiş? Bu hafta karşılaşacağı takım, Blackburn'ün yendiği takımlardan daha iyi bir lig sıralamasına sahipse! Kimi yendi bölümüne bakın, Blackburn'ün yendiği takımların, maçın oynandığı hafta ligde kaçıncı sırada olduğunu görün.
Karşınıza iddialifutbol.com'da aşağıdaki gibi bir tablo çıkacaktır. Soldaki rakamlar Blackburn'ün yendiği takımların lig sıralamasındaki yerini gösteriyor. Böylece, Blackburn'ün galip geldiği takımların ortak özelliklerini saptayın ve ona göre oynayın. RPD demek, Blackburn'ün yendiği takımın, maçın oynandığı hafta puan cetvelindeki yeri demektir. Bu tablodan da çıkan sonuç nettir. Blackburn ligde 14 galibiyet almıştır almasına ama, bu galibiyetlerin hiçbiri ilk 4 içindeki takımlara karşı olmamıştır. Eğer bu hafta Blackburn, örneğin lig ikincisi ile oynuyorsa, galip gelme şansı çok az olacak, dolayısı ile sizin 1 oynama şansınız da azalacaktır.
Ya da; örneğin bu hafta Empoli-Udinese maçına ALT-ÜST oynamak istiyorsunuz. Önce iddialifutbol.com'un 'Hedefi 12'den Vur' bölümüne girip, İtalya'yı seçin, sonra da önünüze gelen tabloda sağ ve sol kutucuklara Empoli ve Udinese'yi seçin, artık isterseniz son 10 maçına, isterseniz iç-dış maçlarına, isterseniz maçlarının tümüne karşılaştırmalı olarak bakabilirsiniz. Orada karşınıza aşağıdaki tablo çıkıyor. Burada MAVİ galibiyeti, KIRMIZI mağlubiyeti, GRİ beraberliği simgeliyor. Yani sadece renklere bakarak o takımın son 10 maçında, ya da iç veya dış sahada nasıl performans gösterdiğini bir bakışta anlıyor. Kimseye gerek kalmadan kendi kararınızı verebiliyorsunuz. Aşağıda da gördüğünüz gibi örneğin, Empoli'nin son 5 maçının tümü ALT bitmiş ve son 10 haftalık periyodun ilk, 6 haftalık kısmı KIPKIRMIZI GÖZÜKEN, yani sadece yenilen Empoli, buna karşın son 4 haftada 2 galibiyet almış.
2 takımı bir de iç ve dış saha olarak mı karşılaştırmak istediniz? Hemen yandaki (içerde/dışarıda) başlığına basıyorsunuz. Bu kez aşağıdaki tablo çıkıyor karşınıza. Tabloda bir bakışta net görüyorsunuz ki Empoli son 5 iç maçında 3 puan alamamış, ancak ikisinde gol atabilmiş. Aynı şekilde Udinese'de son 5 maç sadece 1 kez kazanabilmiş. Gördüğünüz gibi sadece renklere bakarak 1 saniye içinde kolayca görebildiniz her şeyi.
Sadece iddialifutbol.com'a ait bu RENKLİ TABLOLAR sayesinde, tam 53 ligden dilediğiniz her takımı, dilediğiniz her açıdan birbiri ile karşılaştırabilirsiniz. Tahminlerinizi çok daha kolayca ve profesyonelce yapabilirsiniz.

iddialifutbol.com'DAN iSPANYA-iNGiLTERE LiGLERiNiN ALT ÜST ÖNERiLERi
İşte iddialifutbol.com'un bu kolaylıklardan yararlanarak hazırladığı, 2 önemli ligden ALT-ÜST örneklemeleri. Diğer liglerle ilgili ayrıntılar için iddialifutbol.com'a girin, ücretsiz üye olun ve KİMİ YENDİ, KİME YENİLDİ, KİMLE BERABERE KALDI, Kİ- ME GOL ATTI bölümlerimizi ziyaret etmeden asla kuponunuzu doldurmayın

İNGİLTERE LİGİ:
ARSENAL-EVERTON Arsenal'in içerdeki son 5 maçı alt, Everton'un ise dışarıdaki son 6 maçı alt bitti. Üstelik Everton son 13 deplasmanında sadece 1 kez, o da Manchester Ünited'dan 2 gol yedi. Deplasmanda en az gol yiyen ekiplerden biri olan Everton'a, Chelsea, Liverpool bile (Bu derbi idi ama) ancak 1'er gol atabildiler. Cahill'in sakatlığı sonrası gol atma sıkıntıları da çok. Bu nedenle Arsenal-Everton alt olmaya aday gibi gözüküyor.

ASTON WİLLA-WİGAN ATLETİC
Aston Willa belki de şu anda Avrupa'nın EN ÜSTÇÜ takımı. Bu performanlarında hemen her hafta gol atmaya başlayan Agbonlahor, Carew, Barry ve Young'ın katkısı büyük. Son 5 maçının tümü üst bitti. İlginç olan ise bu seriden önceki 4 maçının alt olması idi. Wigan ise tam tersine tam bir alt takımıdır. Son 10 maçında sadece Blackburn deplasmanı üst bitti. Zaten Derby'den sonra ligin EN AZ GOL ATAN TAKIMI DA onlar. Ama iddialifutbol'un KİME GOL ATTI bölümüne baktığınızda da göreceğiniz gibi. Ligde 2. ve 4. sırada yer alan takımlara bile gol atabilmişler yeri geldiğinde. Önerim bu maçtan ALT-ÜST anlamında uzak durulması gerektiğidir.

READİNG-TOTTENHAM
Genel anlamda baktığınızda Reading takımının maçlarının üst bittiğini görürsünüz. Ancak son 8 maçında tablo böyle değil. 6'sı alt bitti. Bunda en önemli etken Reading'in iyi gol adamının olmaması, takım son 5 maçtır gol de atamıyor. Tottenham ise ligi tam anlamı ile boşladı. Son 4 haftaya kadar BANKO ÜST takım idiler, 6 maçlarının 5'i üst bitmişti. Ama son 4 maçlarının tümü 1-1 bitti. Bunda en büyük etken Berbatov'dan başka takımda gol atan adamın olmaması idi. Bu nedenlerle bu maçta da alt olasılığı biraz daha ağır basmakta.

BOLTON-SUNDERLAND
Bolton, Anelka'dan sonra golcüsü olmayan bir takım. Aslında ligde ilk 5 sıradaki takımların hepsine gol atabildiler ama sadece 1'er gol. Son 8 maçının 6'sı alt bitti Son 5 haftanın 4'ünde maçları üst biten Sunderland aslında kimlik değiştirdi. Çünkü, bu seriden önceki 5 maçının tümü 1-0 ya da 0-0 bitmiş, gol kısırlığı çekmişti. Ama takım Chopra ve Jones'un üstün formu ile gol atmaya başladı. Bolton'un ciddi düşme tehlikesini düşündüğümüzde, muhafazakâr oynayacağını, düşme tehlikesini tamamen atlatan Sunderland ile oynayacağı maçta alt olasılığının daha yüksek olduğunu düşünüyoruz.

İSPANYA LİGİ: ALMEİRA-R. BETİS

Almeira, Barça'dan sonra İspanya'nın iç sahada EN AZ GOL YİYEN takımıdır. Ayrıca maçları en fazla alt biten İspanyol takımıdır. Evinde, Levante, Barça, Atlethic Bilbao'dan son maçlarda gol yemiş olsa da son 12 maçının 8'inde gol yemeden ayrılmayı başarabilmiştir. Hâlâ UEFA Kupası şansı olan takım, maçlarını artık gol yemeden, tek gol atmak üzerine daha da fazla kuracaktır. Real Betis'in ise ligde fazla amacı kalmadı. Son 3 deplasmanında süper form gösterip 3 galibiyet aldılar ve sadece 1 gol yediler. Sonuç olarak Almeira-Betis maçı, alt bitme ihtimali yüksek bir karşılaşma olarak gözüküyor.

SEVİLLA-VALLADOLİD
Sevilla içerdeki 17 maçında sadece Deportivo'ya gol atamadı. Dahası, bu 17 maçın 12'sinde gol yedi. Takım GOL ATMAK İÇİN PROGRAMLANDIĞINDAN savunmayı unutuyor, kolayca gol de yiyor.
Valladolid ise her ne kadar deplasmanda az gol atıyor görünse de gol atmak için çaba gösteren, hücumu seven takımlarla karşılaşınca maçları gollü geçiyor. Zaragoza'ya ve Atletico Madrid'e 2'şer, 3'er gol atmaları da bunun kanıtı. Bu maçın üst için iyi bir seçenek olduğunu düşünüyoruz.

ATLETHİC BİLBAO-MALLORCA

Ligin AZ ATIP-AZ YİYEN takımlarından birisi olan Bilbao'ya son 3 maçta bir şeyler oldu. Deplasmanda 3 yemeye, içerde 5 atmaya başladı. Mallorca son maçlarında açık bir futbol oynamaya başladı. Bu nedenle son 3 maçı, Sevilla, Murcia ve Santander maçlarında hem attı, hem yedi. Özellikle Guiza çok formda ve bizce bu karşılaşmada da gol atacak. Mallorca'nın ufak da olsa UEFA Kupası'na katılma ihtimali, aynı şekilde Bilbao'nun çok az da olsa düşme tehlikesi var Dolayısıyla her 2 takım da bu maçı kazanma gereği doğuruyor. Bu nedenle üst bir karşılaşma olacağını düşünüyoruz.

BLACKBURN KiMi YENDi?
RPD Ev Sahibi Sonuc Misafir
15 Middlesbrough 1-2 Blackburn Rovers
12 Blackburn Rovers 4-2 Reading
18 Tottenham Hotspur 1-2 Blackburn Rovers
11 Blackburn Rovers 3-1 Newcastle United
20 Derby County 1-2 Blackburn Rovers
18 Blackburn Rovers 1-0 Sunderland
15 Bolton Wanderers 1-2 Blackburn Rovers
16 Blackburn Rovers 4-1 BoltonWanderers
13 Newcastle United 0-1 Blackburn Rovers
14 Blackburn Rovers 3-1 WiganAthletic
7 Portsmouth 0-1 Blackburn Rovers
5 Blackburn Rovers 1-0 Manc. City
15 Sunderland 1-2 Blackburn Rovers
14 Blackburn Rovers 2-1 Birmingham

EMPOLİ 2-2-6
Genoa .......................0-1.....................Empoli
Cagliari.....................2-0.....................Empoli
Empoli.......................1-1.....................Parma
Torino .......................0-1.....................Empoli
Empoli.......................0-2.....................Sampdoria
Roma ........................2-1.....................Empoli
Empoli.......................0-0.....................Juventus
Atalanta....................4-1.....................Empoli
Empoli.......................1-3.....................Milan
Empoli.......................0-2.....................Siena

UDİNESE 5-3-2
Udinese.....................2-1.....................Catania
Sampdoria ................3-0.....................Udinese
Udinese.....................1-3.....................Roma
Siena ........................1-1.....................Udinese
Udinese.....................3-1.....................Fiorentina
Udinese.....................2-0.....................Livorno
Torino .......................0-1.....................Udinese
Udinese.....................2-2.....................Lazio
Palermo ....................1-1.....................Udinese
Udinese.....................2-0.....................Atalanta

EMPOLi İÇ 4-7-6
Empoli.......................1-1.....................Parma
Empoli.......................0-2.....................Sampdoria
Empoli.......................0-0.....................Juventus
Empoli.......................1-3.....................Milan
Empoli.......................0-2.....................Siena
Empoli.......................2-0.....................Catania
Empoli.......................1-0.....................Lazio
Empoli.......................0-2.....................Fiorentina
Empoli.......................1-1.....................Reggina
Empoli.......................1-1.....................Genoa
Empoli.......................4-1.....................Cagliari
Empoli.......................0-0.....................Torino
Empoli.......................2-2.....................Roma
Empoli.......................0-1.....................Atalanta
Empoli.......................3-1.....................Palermo
Empoli.......................0-0.....................Napoli
Empoli.......................0-2.....................inter
Empoli.......................2-1.....................Juventus
Empoli.......................2-1.....................FCZurich

UDİNESE DIŞ 6-5-6
Sampdoria ........ ........3-0.....................Udinese
Siena ........................1-1.....................Udinese
Torino .......................0-1.....................Udinese
Palermo ....................1-1.....................Udinese
Parma.......................2-0.....................Udinese
Reggina ....................1-3.....................Udinese
Napoli .......................3-1.....................Udinese
Cagliari.....................0-1.....................Udinese
Catania.....................2-0.....................Udinese
Roma ........................2-1.....................Udinese
Fiorentina.................1-2.....................Udinese
Livorno......................0-0.....................Udinese
Lazio .........................0-1.....................Udinese
Atalanta....................0-0.....................Udinese
Genoa .......................3-2.....................Udinese
Juventus...................0-1.....................Udinese
inter .........................1-1.....................Udinese
Palermo ....................0-1.....................Udinese
Catania.....................2-1.....................Udinese

İNGiLTERE ALT-ÜST TABLOSU
TAKIM ÜST2.5ALT2.5 ÜST %
1. Aston Villa 22 14 61%
2. Tottenham 21 15 58%
3. Newcastle 21 15 58%
4. Liverpool 19 17 53%
5. Reading 19 17 53%
6. Arsenal 18 17 51%
7. Birmingham 18 18 50%
8. Fulham 18 18 50%
9. Manchester United 17 19 47%
10. Derby 16 19 46%
11. Blackburn 16 20 44%
12. Sunderland 16 20 44%
13. Manchester City 15 21 42%
14. West Ham 15 21 42%
15. Bolton 15 21 42%
16. Middlesbrough 14 22 39%
17. Everton 13 23 36%
18. Chelsea 11 25 31%
19. Portsmouth 11 25 31%
20. Wigan 11 25 31%

İSPANYA ALTÜST TABLOSU

TAKIM ÜST2.5ALT 2.5 ÜST %
1. Sevilla 23 11 68%
2. Valencia 22 12 65%
3. Zaragoza 21 13 62%
4. Levante 20 14 59%
5. Barcelona 19 15 56%
6. Espanol 19 15 56%
7. Sevilla 18 15 55%
8. Atletico Madrid 18 16 53%
9. Mallorca 18 16 53%
10. Villarreal 17 17 50%
11. Real Madrid 16 18 47%
12. Deportivo 16 18 47%
13. Valladolid 16 18 47%
14. Huelva 14 20 41%
15. Murcia 14 20 41%
16. Getafe 13 21 38%
17. Osasuna 13 21 38%
18. Santander 12 22 35%
19. Bilbao 11 22 33%
20. Almeria 10 24 29%



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Mental yorgunluk   / 28-04-2008
 Derbiyi kim kazanır?   / 25-04-2008
 Süper Edu   / 20-04-2008
 Kezman atmasaydı   / 14-04-2008
 4 büyüklere hangi futbolcuları öneriyorum   / 13-04-2008
 Eğme başını F.Bahçe   / 09-04-2008
 Fener Chelsea'den başı dik dönecek!   / 08-04-2008
 İpin ucundan!   / 06-04-2008
 Chelsea elenecek   / 03-04-2008
 Chelsea'yi yenecek   / 02-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa



Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu

Aurelio ile 1 yıl daha
Fenerbahçe, Aurelio ile kulüp...
Çetin ceviz
Yiğidolar ile 4 Eylül Stadı' nda...
Lucio' yu alın
Bayern' den ayrılacağını açıklayan...
5 yıldız tamam
Avrupa' da oyuncu izleyen...