Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İpin ucundan!

İddialı Futbol Analiz Ekibi olarak Avrupa kupası maçlarından sonra takımların nasıl sonuçlar aldığına baktığımızda yüzde 45 gibi ciddi bir oranda kupa maçı sonrasında puan kaybının olduğunu gördük. Uzun yılların ortalaması hep böyleydi. Fenerbahçe sahaya çıktığında Zico'nun da bu riski düşünerek daha önce yaptığı gibi büyük miktarda değişiklik yerine sadece Serdar ve Yasin'e yer verdiğini gördük. Ama Kayseri, Türkiye'de yıllardır 4-4-2'yi en iyi uygulayan takımlardan biri olarak Saracoğlu'nda puan almaya gelmişti. Orta alan mücadelesi olur diye maç başlamadan düşünen bendeniz her iki takım da orta alanı çok hızlı geçtiğini ama final paslarında beceriksiz olduğunu görünce açıkçası şaşırıyordum. Roberto Carlos'un varlığı takım için tartışmasız pozitif bir havaydı. Ama o hava Carlos'un gücünde yoktu. Her maç Avrupa standardının üstünde sağ kanat bindirmeleri yapan Gökhan, gerçekleştirdiği her üç girişimin en az ikisinde rakibe takılıyordu. Saidou ve Ragıp'ın yakın takibinde Alex de işlemiyordu. İş yine Deivid'in kişisel çabalarına kalıyor, bu takımda hâlâ neden ilk 11'de çıktığını anlayamadığım Kezman sahada geziniyordu.

Semih'in etkisi
32. dakikada Kayseri'nin kornerden attığı gol Fenerbahçe'nin Saracoğlu'nda yediği 4. korner golü oluyor, bu da şampiyonluğa oynayan bir büyük takım için ciddi bir problem olarak gözüküyordu. 2. yarıda Carlos-Kazım değişikliği önce kanatlardaki adamları değiştirdi ama kanat değişikliği yapılan bir takımın santrforu olmayınca (Kezman mı dediniz!) bu değişiklik anlamsız kalıyordu. Maçın en doğru hareketi Kezman-Semih değişikliği ise Fenerbahçe'ye topu ön alanda tutturuyor, rakip ceza alanında kalabalıklaştırıyor, sonunda da tartışılacak bir penaltı ile beraberlik geliyordu. Bu dakikalarda gördüğüm en önemli pozitif unsur kritik pozisyonlarda doğru yerde durmasını bilen ve top kazanan Maldonado'nun varlığıydı. Bu nedenle de 80'de Aurelio çıkıp, tek ön liberoya dönüp risk alan Fenerbahçe verilen 5 dakikalık uzatmanın üstüne 10 saniye geçtiğinde Semih ile golü buluyor ve kendisi için altın değerinde bir 3 puan alıyordu. Tartışılacak kararlarla gelen 3 puan Chelsea'yi eleyeceğine inandığım Fenerbahçe için iyi bir moral oldu.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Chelsea elenecek   / 03-04-2008
 Chelsea'yi yenecek   / 02-04-2008
 Feneroloji   / 30-03-2008
 Yumurta kapıya!   / 22-03-2008
 İyi ki varsın Ceyhun   / 17-03-2008
 Fenerbahçe'ye kim çıkmalı?   / 13-03-2008
 Lige tat geldi   / 10-03-2008
 Konu Avrupa ise Fener esastır gerisi teferruat   / 07-03-2008
 Onurbahçe   / 05-03-2008
 Nerede golcü?   / 02-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Chelsea sen anla
Sarı-lacivertli ekip, güçlü rakibi...
Şok istifa
Futbolcuların şikâyetlerini...
Var olma maçı
"Yenilirsek seneye Avrupa' ya bile...
Şampiyon kadro
"Güçlü bir Trabzonspor oluşturmak...