Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kezman atmasaydı

Bazı maçlar vardır. Sahaya çıkan takımın ne yapmak istediğini ilk 2-3 dakikada anlarsınız. Dünkü maçta Fener'in oyunu rakip alana yıkışı ve her atağında rakip ceza alanında en az 4 adamla bulunuşu bu maçı ilk yarıda çözmek istediklerinin bir belirtisi idi. Marco iyi mücadele ediyor, Semih'in varlığı topu ve dolayısı ile takımı önde tutuyordu. Kazım ve Deivid sürekli kanatları değiştirerek oynayınca Ankara'nın iki savunma kanadının dengesi bozuluyordu. Fener'in sıkıntısı rakibin kullanacağı duran toplar olarak gözüküyordu. Ayrıca golü attıktan sonra geri çekilme hastalığı Fener'e de bulaşıyor. Bu hastalığın yan etkisi gol yemekti ve Vederson'un hatası, Hamilton'un 2 sezondur Ankaraspor adına oynadığı toplam 1400 dakikadaki ilk golünü Fener'e atmasını sağlıyordu. 2. yarının başlaması ile beraber temposuz dakikalarda başlıyordu. Tempoyu arttırması gereken Fener, yana doğru ve çok pas yaparak oynayınca hem gollerin 8 saniyede ve 3 pasla atıldığını unutuyor hem de arkaya yaslanarak oynayan Ankara'nın ekmeğine yağ sürüyordu. 12 dakika boyunca seyirciyi heyecanlandıracak pozisyonun olmadığı 2. yarıda Vederson'un, Alex'in bilinçli kornerine şutu hem onun ilk deplasman golü oluyor, hem de Fener'i rahatlatıyordu.

Ankara risk aldı
Ama gol sonrası Deivid ve Alex'in oyuna ağırlıklarını koyamaması, sol kanada Uğur'un alınmasına yol açıyor ama Uğur girdikten 2 dakika sonra Ankara'nın direkten dönen topundaki atağının Fener'in solundan gelmesi ilginç başka bir nokta oluyordu. Ankara, 72'de Hürriyet'i oyundan almak ve tek ön liberoya dönmekle "Ben risk alıyorum arkadaş" diyor, Maldonado yavaş ama doğru yerde müdahalelerde bulunuyor ancak orta alanda markajsız kalan Alex oyuna giremeyince Zico, Semih-Kezman değişikliğine gidiyordu. Değişiklik doğru ama Kezman 'Yanlış adam'dı. Penaltıyı Alex varken Kezman'ın atması ise daha büyük bir yanlışlık oluyor ve son dakikada maçın en iyi adamlarından Mehmet'in golü Fener'in, Sami Yen'e daha stresli gitmesine yol açıyordu. Sonuçta bu tür maçlara konsantre olmakta zorluk çeken Fener'de son maçlar için yeni bir motivasyon kaynağı gerekliliği ortada. Takımda fiziki düşüş hafif de olsa yaşanıyor. Kulübenin zengin olmaması, Chelsea maçının yorgunluğu bu maçın mazereti olabilir.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 4 büyüklere hangi futbolcuları öneriyorum   / 13-04-2008
 Eğme başını F.Bahçe   / 09-04-2008
 Fener Chelsea'den başı dik dönecek!   / 08-04-2008
 İpin ucundan!   / 06-04-2008
 Chelsea elenecek   / 03-04-2008
 Chelsea'yi yenecek   / 02-04-2008
 Feneroloji   / 30-03-2008
 Yumurta kapıya!   / 22-03-2008
 İyi ki varsın Ceyhun   / 17-03-2008
 Fenerbahçe'ye kim çıkmalı?   / 13-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Başkent inledi
GFB taraftar grubu, İstanbul' dan...
Çocuklar gibi
Sarı-kırmızılılar, kupa...
Lippi bombası
Beşiktaş Başkanı Demirören' in...
Süper atak
Süper bir orta saha almak için...