KUMPİR TARİFİ - Evde Kumpir nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
Türk mutfağının meşhur sokak lezzetlerinden olan Kumpir, büyük küçük herkes bayılarak yiyor. Lezzetli bir Kumpir yemek için Ortaköy'e kadar gitmenize gerek yok. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Evde Kumpir nasıl yapılır? "Pratik Kumpir tarifi" diye araştırıyor. İşte Kumpir tarifi, malzemeleri ve püf noktaları haberimizde..
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 28 Kasım 2023, 23:31:07, Güncelleme: 28 Kasım 2023, 23:31:07
KUMPİR TARİFİ - Ağır ağır pişen patates içine tereyağı ve kaşar peyniri koyularak yapılan Kümpir, içerisinde isteğe göre değişen malzemeleriyle hem görsel şölen yaratıyor hem de karın doyuruyor. Evde Kumpir yapmak isteyenler için Kumpir tarifini haberimizde derledik.
Kumpir nasıl yapılır?
Malzmeler:
- 2 adet büyük boy patates (yıkanmış, kurulanmış)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1/2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış zeytin
- 4-5 adet kornişon turşu
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1/4 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
- Kumpir yapmaya başlamadan önce, büyük boy patatesleri iyice yıkayın ve temizleyin. Patateslerin üzerini önce bir fırın kağıdı ile sarın.
- Daha sonra üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.
- Önceden 200 derecede ısıttığınız fırının tabanına patatesi yerleştirin. Ters çevirdiğiniz bir tepsiyi çok az aralık kalacak şekilde üzerine kapatın. Bu şekilde yaklaşık 90 dakika pişirin. Bu aşamada, patateslerin içi yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
- Patatesler fırında pişerken, tereyağını oda sıcaklığında bekletin. Fırından çıkardığınız patatesi ortadan dikey şekilde kesin ve tereyağını, kaşar peynirini ilave edin.
- Bir çatal yardımıyla peynirler eriyene kadar nazikçe karıştırın. Bu aşamada patates içi tereyağı ile yumuşayacak ve kaşar peyniriyle kremamsı bir kıvam alacak.
- Daha sonra üzerine haşlanmış mısır, zeytin ve turşu ekleyin. Tercihinize göre sosis ve salam da ekleyebilirsiniz.
- Mayonez ve ketçap ekledikten sonra kumpir tarifi hazır.
Püf noktası:
- Fansız programda fırını çalıştırırsanız patateslerin içinin nemli kalmasına yardımcı olursunuz.
- Büyük boy, düzgün ve belirli bir kalınlıkta olan patatesleri seçmiş olmanız önemli.
- Fırından çıkan patateslerin orta kısmını açtıktan sonra vakit kaybetmeden tereyağı ve rendelenmiş kaşar peyniriyle patatesin iç kısmını ezmelisiniz.
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik. -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...