PORÇINI MANTARLI RAVIOLI TARİFİ - 🍄Evde Porçini Mantarlı Ravioli nasıl yapılır? Tam kıvamlı Porçini Mantarlı Ravioli tarifi
İtalyan mutfağının geleneksel yemeği Ravioli'nin porçini mantarlı hali en beğenilen tarifler arasına giriyor. Türk mutfağında adına mantı denilen bu tarif yemekten bıkmayacağınız bir lezzette. Evinde Porçini Mantarlı Ravioli yapmak isteyenler arama motorlarında Porçini Mantarlı Ravioli tarifi araştırıyor. Peki Porçini Mantarlı Ravioli nasıl yapılır? İşte Porçini Mantarlı Ravioli malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 21 Kasım 2023, 23:31:27
PORÇINI MANTARLI RAVIOLI TARİFİ - İtalya'nın en sevilen yemekleri arasında yer alan Ravioli farklı sebze ve etlerle dolgulu olarak yapılır. Ravioli'yi evinde yapmak isteyenler, Porçini Mantarlı Ravioli tarifini, malzemelerini, yapılışını ve püf noktalarını araştırıyor. İşte merak edilenler ve en lezzetli ve pratik Porçini Mantarlı Ravioli tarifi...
Porçini Mantarlı Ravioli nasıl yapılır?
Malzemeler:
Hamuru için;
- 200 g Un
- 2 Yumurta
- Natürel Sızma Zeytinyağı
Mantar dolgusu için;
- 50 g Soğan
- Porçini Mantarı
- 1 Diş Sarımsak
- 1 Tutam Maydanoz
- 1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
- Tuz ve Karabiber
Sosu için;
- 50 g Tereyağı
- 1 Diş Sarımsak
- 3 Yaprak Adaçayı
- Parmesan Peyniri
Yapılışı:
- Kuru porçini mantarlarınızı ılık bir suda yıkayın.
- Yıkadığınız mantarlarınızı sıcak su ile dolu bir kaba alın ve 15 dakika sıcak suda beklettikten sonra mantarlarınızı sıcak sudan alıp süzdürün.
- Sızma Zeytinyağı sıktığınız tavaya küp küp doğradığınız soğanları ve diş sarımsağı ekleyip kavurun.
- Doğradığınız porçini mantarlarınızı da aynı tavada kavurun. Kavurduğunuz karışıma 1 yemek kaşığı limon suyu ve mantar haşladığınız sudan ekleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Son olarak tuz ve karabiber ekleyip dolguyu bir kenara alın.
- Makarna hamuru için un ile yumurtayı yavaş yavaş karıştırın ve Sızma Zeytinyağı ekleyerek hamurunuzu hazırlayın.
- Hazırladığınız hamura mantar dolgunuzu ekleyin.
- Üstünü kapattığınız hamurunuzu dilediğiniz şekilde kesin.
- Sos için tavada tereyağınızı eritin.
- Adaçayı ve sarımsağı eriyen tereyağında biraz çevirin ve haşladığınız raviolilerinizi tavada birkaç dakika daha pişirin.
- Üzerine parmesan peyniri rendeleyerek son dokunuşu yapın
AFİYET OLSUN
DİĞER HABERLER
-
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde... -
Kalabalık sofraların gözdesi olan ve sık tercih edilen Piliç Topkapı, adından anlaşılacağı gibi Osmanlı saray mutfağından bu zamanlara kadar gelmiş, iç pilava sarılmış tavuğuyla severek yapılan tarifler arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı malzemeleri nelerdir?" diye araştırıyor. İşte Piliç topkapı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları.. -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...