KUSKUS (COUSCOUS) TARİFİ | Nasıl yapılır?

Türk mutfağında makarna veya şehriyenin bir çeşidi olarak görülen kuskus (couscous) tarifi merak konusu oldu.. Makarna gibi buğday ve su ile üretilen bu lezzetli yemeğin yapılışı arama motorlarında aratılıyor. Peki, kuskus nasıl yapılır? Kuskus malzemeleri neler? Detaylar haberimizde...

KUSKUS MAKARNA TARİFİ | Makarna veya şehriyenin bir çeşidi olarak görülen kuskus, hem görüntüsü hem de tadıyla salatalardan çorbalara kadar çeşitli yemeklerde kullanıldığından sofralarda sık sık yerini almıştır. Kuskus yapımı ve kuskus tarifi son zamanlarda arama motorlarında en çok aratılan yiyecek grupları arasında yer alıyor. Peki, kuskus nasıl yapılır? Kuskus malzemeleri neler? İşte tüm bilgiler...

KUSKUS MALZEMELERİ

  • 1,5 su bardağı kuskus makarna
  • 1/2 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su

KUSKUS NASIL YAPILIR?

  • Tencereye tereyağ ve sıvı yağ alınıp erimesini sağlanır.
  • Erimekte olan yağın içine kuskus makarnası ilave edilir.
  • Kuskus makarnası orta hararetli ateşte hafif saydamlaşana kadar yaklaşık 1-2 dakika kavrulur.
  • Kavrulan kuskus makarnanın üzerine su ilave edilir.
  • Kuskus makarnanın içine tuz ilave edilip karıştırılır.
  • Kuskus makarnası pişmesi için küçük ocağa alınır ve tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakılır. Göz göz olduğunda suyunu çektiğinde kuskus makarnamız hazır.

DİĞER HABERLER

Bu web sitesinde çerezler kullanılmaktadır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

"Tamam" ı tıklayarak, çerezlerin yerleştirilmesine izin vermektesiniz.