YUFKALI BÜRYAN TARİFİ | Yufkalı büryan nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Eskişehir'in meşhur lezzeti yufkalı büryan, son zamanların en çok araştırılan tarifleri arasında yerini aldı. Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan Anadolu lezzeti yufkalı büryanı evinde yapmak isteyenler için yufkalı büryan tarifi, malzemeleri yapılışı ve püf noktalarını haberimizde derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 30 Ağustos 2023, 23:30:30
YUFKALI BÜRYAN NASIL YAPILIR?
Yufkalı büryan malzemeleri:
- 1 bütün piliç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı tavuk suyu
- Bir avuç badem (isteğe göre)
- Tuz karabiber
Hamuru için:
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı terayağ
- Tuz
Arası için:
- 50 gr tereyağ
Yufkalı büryan yapılışı:
- Piliç haşlanarak, kemiklerinden ayrılarak, iri olarak parçalanır.
- Diğer tarafta tereyağda önce bademler kızartılarak bir tabağa alınır. Sonra soğan aynı yağda sarartılır. Haşlanmış pirinç ilave edilerek 1-2 dakika karıştırılır.
- 3 bardak tavuk suyu ilave edilir. Pilav gibi pişirilir.
- Suyunu çekince üzerine, kavrulan iç malzeme eklenir. (et, badem, baharat).
Hamurun hazırlanışı:
- Bir kap içinde tereyağ ile hamurun diğer malzemeleri birleştirip yoğrulur.
- Yoğrulan hamur baklava usulü nişasta ve un ile tek tek açılarak ve araları yağlanarak 4 yufka tepsiye kenarları taşırılarak döşenir.
- Ortasına hazırlanan iç konur.
- Diğer 4 yufka buruşturularak, üstüste yağlanarak konur.
- Alttan taşırılan yufkalar kenarları kıvrılarak kapatılır. Üzeri yağlanır.
- Sıcak fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.
DİĞER HABERLER
-
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde... -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik.