ÇITIR ÇITIR KIYMA KAVURMA TARİFİ | Çıtır çıtır kıyma kavurma nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı, püf noktaları
Çıtır çıtır kıyma kavurma tarifi, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan kıyma kavurmaya cips eklenerek fast food tadına dönüştürülmesiyle yapılır. Dana kıymanın çeşitli sebzelerle harmanlanmasının ardından çıtırlık katmak amacıyla eklenen cipslerin fast food tadı kattığı çıtır çıtır kıyma kavurma tarifi hakkında arama motorlarında araştırılan 'Çıtır çıtır kıyma kavurma nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı, püf noktaları' konularını haberimizde derledik.
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 21 Ağustos 2023, 21:30:51
ÇITIR ÇITIR KIYMA KAVURMA TARİFİ | Hem büyüklerin hem de küçüklerin bayıla bayıla yediği sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli olan çıtır çıtır kıyma kavurma, en çok araştırılan tarifler arasında yerini aldı. Yemeklerde gevrek bir tat arayan kişilerin sıklıkla tercih ettiği bu tarif hakkında arama motorlarında sorgulanan 'Çıtır çıtır kıyma kavurma malzemeleri, yapılışı, püf noktaları' konularını sizler için derledk.
ÇITIR ÇITIR KIYMA KAVURMA NASIL YAPILIR?
Çıtır Çıtır Kıyma Kavurma Malzemeleri:
- 750 gr kıyma
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 paket mısır cipsi
- 1 paket patates cipsi
Çıtır Çıtır Kıyma Kavurma Yapılışı:
- Öncelikle yeşil ve kırmızı biberi yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Soğanı da küçük küçük yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Kavurmak için uygun bir tavaya veya tencereye kıymayı alalım. Kısık ateşte kaşığın arka tarafı ile kıymaları ezerek kavurmaya başlayalım.
- Kıymaların rengi döndüğünde ve tane tane olduklarında zeytinyağını gezdirerek ilave edelim.
- Ardından doğradığımız soğan, yeşil ve kırmızı biberleri tavaya ilave edelim. Sarımsağı da ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Biberler hafiften renk değiştirmeye başladığında domates salçası, biber salçası, pul biber, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edelim. Yine karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Pişen kıyma kavurmamızı ocaktan alalım.
- İlk sıcağı çekildikten sonra ezip toz haline getirdiğimiz cipsleri üzerine serpelim.
- Sunum için mısır cipslerinden birkaç tanesini bütün olarak tabakların kenarına dizebilirsiniz.
Çıtır Çıtır Kıyma Kavurma Püf Noktaları:
- Kıymayı yüksek ateşte kavurmayın, aksi takdirde kıyma kurur.
- Kıymayı kavururken karıştırın, aksi takdirde kıyma parçalanır.
- Kıymanın kıtır olması için onu iyice pişirin.
DİĞER HABERLER
-
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde... -
Bulgurla yapılan köftenin muhteşem sosla buluştuğu yöresel lezzet Fellah köftesi, arama motorlarında en sık araştırılan yemek tarifleri listesinde ilk sıralara yükseldi. Peki Fellah Köftesi nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktası nedir? Asla dağılmayan nefis Fellah köftesi tarifi haberimizde...