LEVREK MARİN TARİFİ | Levrek marin nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları
Levrek marin, sofraları süsleyen en hafif meze tarifleri arasında yer alıyor. Balığın ağır kokusunun yerinde ekşimtrak ve hafif bir lezzet bulanlar tarifi tekrar tekrar denerken arama motorlarında 'Levrek marin nasıl yapılır?' sorusu da en çok aratılanlar arasında yerini aldı. İşte levrek marin malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 10 Ağustos 2023, 23:31:22, Güncelleme: 10 Ağustos 2023, 23:31:22
LEVREK MARİN TARİFİ | İncecik levrek filetoların ekşi tadıyla en güzel başlangıçlar için sofralarda yerini alan levrek marin, en sık araştırılan tarifler arasında yerini aldı. Hem faydalı hem de hafif bir başlangıç yapmak isteyenlerin terich ettiği mezelerden olan levrek marin tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktalarını sizler için derledik.
LEVREK MARİN NASIL YAPILIR?
Levrek Marin Malzemeleri:
📍 2 adet levrek fileto (derisiz)
📍 1,5 adet limon suyu (varsa lime suyu)
📍 1 adet limon kabuğu rendesi
📍 1/2 adet portakal kabuğu rendesi
📍 1 adet portakal suyu
📍 1 yemek kaşığı taneli hardal
📍 1 adet soğan
📍 1 tatlı kaşığı tane karabiber
📍 1 tatlı kaşığı tuz
📍 1 yemek kaşığı şeker
📍 3 yemek kaşığı zeytinyağı
📍 1 adet defne yaprağı
Levrek Marin Yapılışı:
📌Levreklerin kılçıklarını temizleyin. Uzun ve ince doğrayın.
📌Soğanı incecik doğrayın ve bolca tuz ile ovalayın. Üzerine bol soğuk su ilave edip, 1 saat bekletin. Daha sonra yıkayıp süzün.
📌Sos için lime ve portakal suyunu, hardal ve zeytinyağını, kabukları, tuz ve şekeri karıştırın.
📌Sosun mutlaka tadına bakın, damak zevkinize daha fazla asit, tuz veya şeker gerekirse ilave edin.
📌Levreklere sosu dökün. Soğan, tane karabiber ve defne yaprağı da ilave edip 1 gece buzdolabında kapağı kapalı kapta marine edin.
📌Servisten önce sosun yarısını süzün. Levrekleri uzun ince kesin. Çok sulu sevenler varsa süzmeden servis edebilirsiniz. Taze nane ve kapari ile servis edin.
DİĞER HABERLER
-
Kalabalık sofraların gözdesi olan ve sık tercih edilen Piliç Topkapı, adından anlaşılacağı gibi Osmanlı saray mutfağından bu zamanlara kadar gelmiş, iç pilava sarılmış tavuğuyla severek yapılan tarifler arasında yer alıyor. Vatandaşlar tarafından arama motorlarında "Piliç Topkapı nasıl yapılır? Piliç Topkapı malzemeleri nelerdir?" diye araştırıyor. İşte Piliç topkapı yapılışı, malzemeleri ve püf noktaları.. -
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde...