ERİK KOMPOSTOSU NASIL YAPILIR? | Erik kompostosu için gerekli malzemeler nedir? Lezzetli erik kompostosu tarifi ve yapılışı!
Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan erik kompostosunun yapılışı damak zevkine düşkün binlerce kişi tarafından araştırılmaya başladı. Yemeklerin yanına yakışan ve ferahlatan erik kompostosunun tarifi, malzemeleri ve yapılışı gündemde yerini aldı. Hem yazın içecek olarak tüketmek hem de kışlık hazırlamak için evde erik kompostosu yapmak için bilmeniz gerekenler haberimizde...
- Yemek Tarifleri Haberleri
- 13 Eylül 2022, 08:39:50, Güncelleme: 13 Eylül 2022, 08:39:50
Doğal bir lezzet deneyimlemek isteyenler çeşitli meyvelerle komposta yapmak için tarif aramaya başladı ve yaz aylarında sofraların vazgeçilmezlerinden biri olan erik hoşafının tarifi gündemde yerini aldı. Birçok kişi, 'erik kompostosu nasıl yapılır, erik hoşafı için hangi malzemeler gerekir?' sorularının cevabını araştırmaya devam ederken; evde erik kompostosu hazırlamak için püf noktalar ve en lezzetli tarifin detayları haberimizde...
ERİK KOMPOSTOSU TARİFİ
Erik Kompostosu İçin Gerekli Malzemeler:
- 1 kilogram mürdüm eriği,
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 litre su
- İsteğe göre aroma vermesi için bir tutam karanfil
ERİK KOMPOSTOSU NASIL YAPILIR?
Erikleri güzelce yıkayın ve çekirdeklerini çıkarıp, istediğiniz büyüklükte minik parçalara ayırın.
Tencereye toz şekeri ve suyu koyup, 5-10 dakika kaynatın ve kaynadıktan sonra erikleri içine ilava ederek ocaktan alın.
Tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika bekleyin, ardından tencerenin kapağını açın ve oda sıcaklığında ılımasını bekleyin.
Son olarak erik kompostosunu buzdolabına kaldırın ve içmek istediğiniz soğukluğa geldiğinde servis edin.
Afiyet olsun.
DİĞER HABERLER
-
Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması nasıl yapılır?' sorusunun cevabını araştırıyor. İşte kadayıf dolması malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları... -
Kıyır kıyır hamuru, nefis iç harcı ve tadına doyulmaz lezzetiyle sofraları süsleyen yağlamanın tarifi birçok kişi tarafından merak ediliyor. Kıymalı harcının kendine has ekmeğiyle buluşunca pideyi, lahmacunu ve bilinen tüm lezzetleri geride bırakan yağlamanın tarifi, malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları haberimizde... -
Düğün, bayram ve özel gün sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan, bademi, fıstığı, hamuru ve nefis tavuğuyla sadece pilav değil ana yemek kategorisindeki perde pilavının tarifi, vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yapımı biraz zahmetli olsa da 'iyi ki yapmışım' dedirtecek perde pilavı için gerekli malzemeleri, yapılışını ve püf noktalarını haberimizde derledik.